Hoe werkt het?

Bij Semmie open je gemakkelijk online een beleggingsrekening. Je inleg beleggen we automatisch in een goed gespreide duurzame modelportefeuille

Start vanaf €500

Start al vanaf €500 met het realiseren van jouw financiële doelen. Een studie voor je kinderen, een vervroegd pensioen, waar je ook voor belegt, wij geven je de mogelijkheid om dat te doen.

Twee duurzame modelportefeuilles

Wij bieden 2 duurzame modelportefeuilles aan. Onze ESG-portefeuille met een focus op duurzaamheid in combinatie met lage fondskosten. En de impact portefeuille gericht op het actief bijdragen aan de Sustainable Development Goals van de VN en een klimaatrobuuste economie.

ESG portefeuille

Focus op lage fondskosten

  • Uitsluiting wapens, tabak en kolen
  • Houdt rekening met ESG-scores
  • Beheerfee: 0,75% per jaar
  • Fondskosten: 0,14% per jaar

Impact portefeuille

Focus op maximale impact

  • Draagt bij aan het klimaatakkoord
  • Gericht op duurzame thema’s
  • Beheerfee: 0,75% per jaar
  • Fondskosten: 0,27% per jaar

Vier risicoprofielen

Onze modelportefeuilles zijn beschikbaar in 4 verschillende risicoprofielen. Op basis van je risicobereidheid, kennis & ervaring, financiële positie en beleggingsplan brengen we in kaart welk profiel het beste bij je past.

Aandelen Obligatie's
Defensief 30% aandelenfondsen 70% obligatiefondsen
Neutraal 50% aandelenfondsen 50% obligatiefondsen
Offensief 70% aandelenfondsen 30% obligatiefondsen
Zeer offensief 90% aandelenfondsen 10% obligatiefondsen

Afhankelijk van marktcondities kunnen we binnen de gestelde bandbreedte afwijken van de strategische asset allocatie.

BELEGGINGSBELEID

Professioneel beleggen.
Voor iedereen bereikbaar.

Brede spreiding

Een van de belangrijkste pijlers uit ons Beleggingsbeleid is spreiding. Wij geloven dat het voorkomen van grote verliezen de basis is van lange termijn vermogensgroei. Want verlies dat je niet maakt, hoef je ook niet goed te maken. Grote verliezen worden voorkomen door goed te spreiden over verschillende beleggingscategorieën, sectoren en regio’s. De verdeling van beleggingen over verschillende categorieën zoals aandelen, vastrentende waarden, vastgoed en grondstoffen is het belangrijkste voor het eindresultaat.

Breed gespreide portefeuille

Lange termijn

Koersen kunnen op korte termijn bewegelijk zijn, maar over de lange termijn laten ze vaak een positieve ontwikkeling zien (al blijft het beleggen en is niets gegarandeerd). De koers van morgen is niet te voorspellen. Hoe langer je belegt, hoe groter de kans is dat je beleggingen meer waard worden. Als je met die instelling belegt, maakt het niet uit wat de koers vandaag of morgen is. Het belangrijkste is een steady rendement op lange termijn. En dat is waar Semmie voor belegt.

Lange termijn beleggen

Duurzaamheid

Het loont om te beleggen in bedrijven die duurzaamheid serieus nemen. Onderzoeken hebben aangetoond dat duurzame bedrijven een gezonder toekomstperspectief hebben en ook langer blijven bestaan. Dit heeft een positieve invloed op de financiële resultaten. Niet alleen is duurzaamheid een slimme keuze als we het hebben over rendement. De groei van je vermogen gaat op deze manier ook niet ten koste van de wereld. Een win-win situatie voor iedereen.

Periodieke inleg

Niemand weet wat het beste moment is om in te stappen. Koersen gaan nu eenmaal op en neer, en de koersen van vandaag zijn anders dan de koersen van morgen. Met periodiek beleggen ben je niet afhankelijk van het juiste instapmoment, omdat je per periode een vast bedrag inlegt. Door de ontwikkelingen op de beurs koop je de ene maand je beleggingen wat goedkoper en de andere maand wat duurder in. Op deze manier zorg je voor een mooie gemiddelde aankoopprijs.

Periodiek inleggen
LET'S TALK NUMBERS

Rendement en kosten

Meer weten

We staan 365 dagen per jaar voor je klaar, van 08:00 tot 22:00 uur.

Geen chatrobots, maar gewoon echte mensen. Stuur ons een bericht via de blauwe chatknop. Of bezoek onze support center.

Support center

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.