Beleggen met Semmie

Open binnen 5 minuten online je Semmie beleggingsrekening. Wij doen de rest. Vanaf €500 start je al met beleggen in duurzame aandelen- en obligatiefondsen.

Slimme duurzame beleggingen

Duurzaam beleggen klinkt mooi, maar wat is duurzaam? Je streeft naar een mooi financieel rendement terwijl je ook denkt aan de toekomst. Hoe je die twee combineert? Door alleen te investeren in beleggingen die een goede ESG-score hebben. Hierbij worden bedrijven beoordeeld op hun inzet voor Environment (milieu), Social (mens en maatschappij) en Governance (behoorlijk bestuur). Doet een bedrijf het op deze drie vlakken beter dan zijn concurrenten, dan telt het als een duurzame investering.

In de Semmie portefeuille hebben we alleen maar deze duurzame investeringen. Aan de selectie van onze fondsen besteden we veel aandacht. Zo kijken we niet alleen naar de ESG-score, maar onderzoeken ook de (duurzaamheids)risico’s en toetsen de prestaties van de fondsen aan een duurzame benchmark. Door deze zorgvuldige aanpak wordt Semmie als ‘lichtgroen’ gecategoriseerd volgens de Sustainable Finance Disclosure Regulation. Dit betekent dat we met ons beleid bijdragen aan het verduurzamen van het financiële systeem.

Wie voor de lange termijn belegt, kiest voor een goed gespreide portefeuille en legt daarbij periodiek in.

Lange termijn

Beleggen gaat niet over snelle winst. Door te beleggen voor de lange termijn ga je voor een steady rendement. Op die manier maak je serieus werk van jouw financiële toekomst.

Brede spreiding

We investeren in meer dan 1.700 bedrijven over de hele wereld. Zo zijn jouw beleggingen nooit afhankelijk van één bedrijf of één sector en doen we ons best om het risico te spreiden.

Periodieke inleg

Wil je iedere maand een (vast) bedrag inleggen? Slim bezig! Door ook je inleg te spreiden is het beste moment om "in te stappen" niet meer van belang.

Eén modelportefeuille

Bij Semmie hebben we één modelportefeuille met een mix van duurzame aandelen- en obligatiefondsen. In die fondsen beleggen we voor al onze klanten. Ook voor jou. Een deel van je geld gaat in aandelenfondsen, een deel in obligatiefondsen.

USRIH

Amundi

Amundi Index MSCI USA SRI UCITS ETF

USRIH
XZMJ

Xtrackers

Xtrackers MSCI Japan ESG UCITS ETF

XZMJ
UIMR

UBS

UBS ETF MSCI EMU Socially Responsible

UIMR
UEF5

UBS

UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible

UEF5
SUSE

iShares

iShares Euro Corp Bd Sust Screened 0-3

SUSE
XB4F

Xtrackers

Xtrackers II ESG EUR Corp Bond

XB4F
CASH

Cash

Cash

CASH

Drie profielen

Onze duurzame modelportefeuille is beschikbaar in drie verschillende risicoprofielen: defensief, neutraal en offensief. Op basis van je risicobereidheid, kennis & ervaring, financiële positie en beleggingsplan brengen we in kaart welk profiel bij je past.Strategische Asset Allocatie

Afhankelijk van marktcondities kunnen we binnen de gestelde bandbreedte afwijken van de strategische asset allocatie.

Profiel

Aandelen

Obligaties

Defensief

30%

70%

Neutraal

50%

50%

Offensief

70%

30%

0.7

Vaste lage kosten

Bij Semmie betaal je één all-in fee van 0.7% per jaar, exclusief 0,24% fondskosten. That’s it. Dus geen opzegkosten, geen performance fee, geen transactiekosten en geen kosten voor storten of onttrekken.

Rendement & Kosten

Met de Semmie App heb je altijd en overal je vermogen in eigen hand.

Volg 24/7 de prestaties van je beleggingen en stort eenvoudig geld op je beleggingsrekening door middel van iDEAL of een automatische incasso. Je bent vrij om te bepalen hoeveel en wanneer je geld stort. Geld opnemen of meerdere rekeningen aanmaken? Geen probleem, je draait zelf aan de knoppen. Wij regelen de rest. Starten kan al vanaf €500.

Beschermd beleggen

We zetten maximaal in op veiligheid. Je rekening staat op eigen naam bij onze depotbank (BinckBank). Je beleggingen worden beschermd door de Wet op het giraal effectenverkeer (Wge) en je cashgeld middels het depositogarantiestelsel.

Meerdere rekeningen

Maak gemakkelijk meerdere rekeningen aan. Handig als je meerdere doelen hebt, een beleggingsrekening met je partner wilt, of gaat beleggen voor je kleine.

Magazine over beleggen

Met ons magazine blijf je up-to-date over alles rondom beleggen en financiën. Volg de marktontwikkelingen op de voet en vergroot je kennis over beleggen.

Vermogen in eigen hand

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie