Beleggen met Semmie

Steady rendement, geen onnodige risico's

We begrijpen dat beleggen niet makkelijk is. Je bent voortdurend bezig met het afwegen van risico en rendement. Uiteindelijk is en blijft beleggen... beleggen! En daar kleeft altijd een risico aan. Bij Semmie proberen we dat risico zo klein mogelijk te houden. Met onze risicomijdende manier van beleggen, proberen we ieder jaar een steady rendement voor je te behalen.


1 modelportefeuille, 3 smaken

Bij Semmie beleggen we voor iedereen op dezelfde manier. We hebben 1 modelportefeuille in 3 smaken: Minder risico, gemiddeld risico en meer risico. Het verschil zit hem hierbij in de verhouding tussen aandelen (meer risico) en obligaties (over het algemeen minder risico). Kies je voor laag risico, dan koopt Semmie meer obligaties. Wil je iets meer risico nemen, dan koopt Semmie in verhouding meer aandelen voor je. Je kan op elk moment weer switchen dus je zit nooit ergens aan vast.

Autopilot

Geen tijd voor beleggen of weet je niet zo goed hoe? Bij Semmie regelen we het hele beleggingsgebeuren voor jou! Jij opent de rekening, wij doen de rest. Vanaf je eerste storting kan je online volgen waar we in beleggen. We geven aan waarom we bepaalde beleggingen kopen of weer verkopen en we geven onze mening over de marktomstandigheden. Dit schrijven we in gewone, duidelijke taal. Heb je een vraag? We zijn 7 dagen per week van 08:00uur tot 22:00uur persoonlijk bereikbaar via chat.

Vanaf €50

Wij vinden dat je al kan starten met beleggen vanaf €50. Hoe we dat doen? Door fractioneel te beleggen. Stel een koers van een belegging is €100 dan kopen wij niet 1x die belegging, maar 0,01 keer. In plaats van €100 kost het dan €1. Dit betekent dat we dezelfde spreiding kunnen realiseren voor €50 als bedragen van meer dan €25.000. Door onze manier van beleggen heeft iedereen bij Semmie procentueel dezelfde verhouding beleggingen in zijn portefeuille. Of je nu veel stort of weinig, we beleggen voor iedereen op dezelfde manier.

Periodiek beleggen

Bij Semmie hebben we geen glazen bol. Door periodiek te beleggen is het beste moment om "in te stappen" niet meer van belang. Gaan de koersen omhoog, kopen we minder in. Gaan ze omlaag dan kopen we meer voor ons geld. Hierdoor heb je minder last van koersschommelingen. We beleggen voor de lange termijn. De waan van de dag laten we aan ons voorbij gaan, maar dat betekent niet dat we achterover leunen. Iedere dag monitoren we onze beleggingen en elke twee weken doen we aanpassingen waar nodig.

Goede spreiding

We kopen niet alleen verschillende beleggingen aan, maar denken ook na over spreiding in sectoren, werelddelen en de verdeling tussen aandelen en obligaties. We hebben beleggingen in Noord-Amerika, Europa, Afrika, het Verre Oosten en Zuid-Amerika. Daarnaast beleggen we in verschillende sectoren en binnen die sectoren weer in verschillende bedrijven. Zo hebben we bij Semmie een belegging die op haar beurt weer in ruim 1.600 bedrijven investeert. Door deze spreiding hebben we altijd meerdere potjes op het vuur staan.

Lange termijn

We adviseren altijd minimaal 3 jaar als beleggingshorizon te nemen. Korter beleggen, is eigenlijk gokken en dat kun je beter in het casino doen. Een lange-termijnvisie betekent overigens niet dat je ook zo lang aan ons vastzit, geld opnemen of stoppen kan altijd en dit regel je zelf makkelijk online. Jaarlijks is een gemiddeld rendement behaald van 4,5% in het profiel met een laag risico, niet slecht toch?

Geen verborgen kosten

Vanaf 2018 wordt het voor vermogensbeheerders verplicht om te laten zien wat de klant werkelijk betaald. Bij Semmie doen we dat natuurlijk al, we hebben een all-in tarief van 0,90% per jaar. Bij ons is all-in ook echt inclusief alles, dus ook de transactiekosten, de bewaarloon en de beheerfee. We hebben geen kleine lettertjes waar een minimum bedrag vermeld staat en je betaalt geen verstopte kosten voor het aanhouden van een rekening. Wel rekenen de fondsen zelf ook kosten, dat is gemiddeld 0,25%. Deze kosten zitten in de koers van het fonds verwerkt. Semmie verdient niets aan deze kosten, wij kiezen de beste fondsen uit en goede fondsen kosten nu eenmaal geld.

Eén modelportefeuille

In 3 verschillende smaken.

1

Laag Risico

Je bent heel voorzichtig. Je bent bereid wat minder rendement te maken, omdat je minder risico wilt lopen

2

Gemiddeld Risico

Semmie mag een klein beetje meer risico voor je nemen zodat je meer kans hebt op een hoger rendement

3

Hoger risico

Je bent een durfal, je wilt wel wat meer rendement maken, maar je weet dat je dan ook meer risico loopt

Meer over beleggen

Rendement en kosten

Rendement en kosten gaan hand in hand. Lage kosten betekent immers een hoger rendement. Bij Semmie betaal je één all-in tarief, zo weet je van tevoren waar je aan toe bent. Bereken zelf wat je wel kunt verdienen in onze rekentool.

Meer info

Duurzaam beleggen

Semmie belegt alleen in duurzame aandelen-en obligatiefondsen. Maar wat houdt duurzaam eigenlijk in en wat verstaat Semmie hieronder? Wij leggen uit wat we doen en hoe we het doen, in begrijpelijke taal.

Meer info

Risico's

Bij beleggen loop je risico, dat weet iedereen. Maar past dit risico eigenlijk wel bij jou en hoeveel risico kun je dan lopen. Logische vragen en daarom hebben wij de risico’s voor je op een rijtje gezet.

Meer info

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij zijn van 08:00uur tot 22:00uur, 7 dagen per week, bereikbaar via chat. Of kijk of je vraag tussen onze veelgestelde vragen zit.

Meer info
semmie-tower

#thinkbigstartsmall

Nu starten