Beleggen voor je kleinkind

Open eenvoudig een beleggingsrekening voor je kleinkind. Zo draag je nu al bij aan de toekomst. Een rijbewijs, een studie of een eigen huis? Start met Semmie en help je kleindochter of kleinzoon financieel op weg.

Beleggen voor je kinderen
INVESTEER IN DROMEN

Waarom beleggen voor je kleinkind?

Voor jonge ouders is het leven al duur genoeg. Je wilt ze graag een handje helpen en alvast een bedrag opzij zetten voor je kleinkind. Wat de toekomst ook gaat brengen: bouw vanaf nu stap voor stap een mooi bedrag op met Semmie.

Beleggen vanaf €500

Vanaf €500 start je al met beleggen in duurzame aandelen- en obligatiefondsen. Zo investeer je niet alleen in de toekomst van je kleine, maar doe je dat ook op een positieve manier.

Automatisch beleggen

Jij opent online een rekening. En wij regelen de rest. We begrijpen dat je niet elke dag de beurs wilt volgen. Daarom beleg je bij ons op cruise control.

Duurzaam beleggen

We beleggen alleen in duurzame aandelen- en obligatiefondsen: beleggingen die goed scoren op het gebied van milieu, mens en goed bestuur.

VOOR DE KLEINKIDS

Zo werkt een kleinkind-rekening bij Semmie

Er zijn twee mogelijkheden: Een rekening op naam van je kleinkind of een rekening op je eigen naam. Als je een rekening opent op naam van je kleinkind heb je wel de toestemming van één van de ouders nodig. Maar dat regel je makkelijk online. Wil je het liever als verrassing houden voor zijn of haar 18e verjaardag, dan open je gewoon een rekening op je eigen naam. Meer weten over de verschillen en voor-en nadelen? Hieronder vind je een uitgebreid overzicht.

Optie 1: OP NAAM VAN JE KLEINKIND

Je nodigt de ouders uit om een rekening te openen voor je kleinkind

Dashboard

In het dashboard kan je de beleggingen volgen. Ook stort je eenvoudig extra inleg. De overige opties - zoals geld opnemen - zijn alleen beschikbaar voor de ouders.

Belasting over deze beleggingen

De ouders zijn belastingplichtig in box 3, tot je kleinkind 18 jaar is.

Wie beschikt er over het geld?

De ouders kunnen beschikken over het geld op de rekening tot je kleinkind 18 jaar is. Daarna is het vermogen van je kleinzoon of kleindochter.

Schenken

Je kan jaarlijks tot €3.244,- belastingvrij schenken op deze rekening. Meer informatie over schenken vind je op belastingdienst.nl.

Erven

De rekening staat op naam van je kleinkind. Je hoeft testamentair dus niets vast te leggen.

Optie 2: OP JE EIGEN NAAM

Je opent een rekening voor uw kleinkind zonder tussenkomst van de ouders

Dashboard

Je hebt de volledige controle over de rekening. Ook heb je beschikking over alle mogelijkheden die ons online dashboard te bieden heeft. Zo heb je altijd en overal inzage.

Belasting over deze beleggingen

Je bent belastingplichtig over het bedrag op de rekening in box 3.

Wie beschikt er over het geld?

Je hebt de volledige beschikking over het bedrag op de rekening en je bepaalt zelf of en wanneer je het geld schenkt aan je kleinkind(eren).

Schenken

Het geld op deze beleggingsrekening is van jou. Het is dus geen schenking. Meer informatie over schenken vind je op belastingdienst.nl.

Erven

Overweeg je deze rekening overerfbaar te maken? Dan moet je dat zelf testamentair vastleggen.

Vrijheid

Jij bepaalt waarvoor je belegt. Wij doen de rest.

Of je nu 1 kleinkind hebt of al 5. Zet je geld opzij voor een opleiding of gewoon als extraatje voor wanneer je kleinkinderen ouder zijn. Wij helpen je op weg.

27%

Kleinkind rekening

Uitzet 🏠
55%

Kleinkind rekening

Rijbewijs 🏎
17%

Kleinkind rekening

Studie 🎓️
55%

Kleinkind rekening

Rijbewijs 🏎
Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie