Ondersteun je kleinkind

Draag bij aan de toekomst van je kleinkind

beleggen voor kleinkind

Waarom zou je gaan beleggen voor je kleinkind?

Spaarrente historisch laag

Sparen levert bijna niets meer op. De spaarrente bij de bank is gemiddeld nog maar 0,15% en de verwachting is niet dat dit op korte termijn omhoog gaat. Daarom is beleggen voor steeds meer mensen een interessant alternatief.

Draag bij aan hun toekomst

Elke maand een klein bedrag opzijzetten, kan in de toekomst een mooi extra potje opleveren. Nu heeft je kleinkind nog geen grote wensen, maar later...

Belastingvrij schenken

Je mag als grootouder jaarlijks tot €2.129 belastingvrij schenken per kleinkind. Elk jaar geld opzijzetten voor je kleinkind kan veel voordeliger zijn dan in één keer een groter bedrag te schenken.

Steady rendement

Iedereen weet dat beleggen meer risico met zich meebrengt dan sparen, maar daar staat wel tegenover dat je hogere rendementen kunt halen. Semmie heeft sinds 2014 een gemiddeld rendement van 4,5% per jaar.

Waarom kies je voor Semmie?

Beleggen vanaf €50

Bij Semmie kun je al beleggen vanaf €50, dat vinden we namelijk al genoeg om de eerste stappen te zetten in de beleggingswereld. Wil je maandelijks of éénmalig storten? Dat bepaal je bij Semmie helemaal zelf.

Automatische piloot

Jij opent de rekening en wij doen de rest. Iedereen kan beleggen, ook als je er geen tijd voor hebt of niet zo goed weet hoe. Bij Semmie regelen we het hele beleggingsgebeuren voor jou!

Duurzaam beleggen

Semmie heeft 1 modelportefeuille in 3 smaken: Laag risico, gemiddeld risico en hoger risico. Zo is er voor ieder wat wils. We beleggen niet in algemene huisfondsen, maar enkel in goed gespreide en duurzame aandelen- en obligatiefondsen. Zo krijg jij toegang tot een wereld die vroeger alleen voor de professionele belegger bereikbaar was.

Meer over het beleggen

Geen verplichtingen

Bij Semmie open je heel simpel binnen 5 minuten gratis een beleggingsrekening. Je kunt vervolgens zelf geld storten via iDeal of een overschrijving. Geld opnemen of stoppen? Geen probleem, het is jouw geld! Je regelt het eenvoudig zelf online zonder extra kosten. Je zit dus nergens aan vast en dat is wel zo prettig.

Geen verborgen kosten

Semmie rekent één all-in fee en die is bij ons wel echt inclusief alles. Dus geen minimum bedragen, geen opzegkosten, geen transactiekosten, geen kosten voor het aanhouden van je rekening en geen kosten voor storten of onttrekken. Bij ons betaal je 1,16% per jaar, circa 0,09% per maand, over het saldo op je rekening, that's it.

Rendementen en kosten

Maximale bescherming

Bij Semmie open je een beleggingsrekening op je eigen naam (IBAN). Deze rekening wordt aangehouden bij BinckBank en zij staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en daarmee is je geld gedekt tot €100.000 via het depositogarantiestelsel. Daarnaast valt Semmie onder regulering van de AFM, KiFiD en de DSI.

Eerlijk over risico's

Door de historisch lage spaarrente is beleggen voor steeds meer mensen een interessant alternatief. Echter is beleggen wel totaal anders dan sparen. Met name op het gebied van risico's zijn er grote verschillen. We hebben daarom alle mogelijke risico's overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

De risico's

Online, maar toch persoonlijk

Bij Semmie kun je zelf alles online regelen, maar als je hulp nodig hebt stuur je ons gewoon een berichtje. Wij staan 7 dagen per week voor je klaar via chat, van 08.00 uur tot 22.00 uur. Wij werken niet met chatrobots, maar met echte mensen. Zelf uitproberen? Stuur ons een berichtje via de blauwe chatknop.

Meer over Semmie

#thinkbigstartsmall

Han
Ik stort iedere maand iets op de rekening van mijn kleinzoon voor zijn rijbewijs.

Jij opent de rekening...

De bankwereld is onnodig gecompliceerd. Daarom hebben wij bij Semmie ons aanmeldingsproces lekker simpel gemaakt. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening voor je kleinkind. Het openen van een rekening is gratis en er zijn geen verplichtingen.

...en wij doen de rest

Vanaf €50 gaan we al voor je aan de slag. Semmie heeft een lange termijnvisie en belegt alleen in duurzame fondsen. We nemen geen onnodige risico's. Geld opnemen of stoppen? Geen probleem, je regelt het zelf eenvoudig online.

Open een rekening voor je kleinkind

Je opent in 5 minuten online een Semmie rekening voor je kleinkind. Vanaf €50 kun je ons al uitproberen én Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Probeer nu
Semmie Dashboard

Klanten beoordelen ons met een 9.4

Daar zijn we heel blij mee en werken we elke dag hard aan. Wist je bijvoorbeeld dat we 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 bereikbaar zijn via chat? Niet via chatrobots, maar met echte mensen.

Wat kan je verwachten?

semmie-smile

Automatische piloot

Wij regelen het beleggen voor je.

semmie-smile

Je eigen dashboard

Altijd en overal inzicht in je rekening.

semmie-smile

Vergunning

Toezicht door de AFM en DNB.

semmie-smile

Gewoon klein beginnen?

Het kan al vanaf €50,-

semmie-smile

Steady rendement

Gemiddeld 4,5% per jaar sinds 2014.

semmie-smile

Altijd bij je geld

Geld opnemen of stoppen kan wanneer je maar wilt.

semmie-smile

Duurzaam beleggen

Semmie belegt alleen in duurzame fondsen.

semmie-smile

Geen verborgen kosten

Eén duidelijke all-in fee van 1,16% per jaar.

semmie-smile

100% onafhankelijk

Semmie is geen onderdeel van een bank.

Zo open je een rekening

1Open online een rekening

2Stort je gewenste bedrag

3Semmie gaat aan de slag

Welke gegevens heeft Semmie nodig...

Er wordt een rekening op naam van je kleinkind geopend. Om dit te regelen hebben we wel wat gegevens nodig en toestemming van de ouder. We vragen om een aantal persoonlijke gegevens zoals het adres, geboortedata en een telefoonnummer. Daarnaast hebben we ook een kopie van het paspoort of de identiteitskaart van één van de ouders nodig.

...en wat wordt ermee gedaan?

De gegevens worden uitsluitend gebruikt om de beleggingsrekening mee te openen. Semmie is 100% onafhankelijk. We zijn geen bank en daarom wordt je rekening ondergebracht bij BinckBank. De gegevens worden via een versleutelde verbinding verstuurd en worden niet aan andere partijen verstrekt.

semmie-tower

#thinkbigstartsmall

Nu starten