Onze visie
op beleggen.

duurzaam vermogensbeheer
Semmie

Gespreid.
Periodiek.
Lange termijn.
Duurzaam.

SPREIDING

Brede spreiding

Eén van de belangrijkste pijlers uit ons beleggingsbeleid is spreiding. Wij geloven dat het voorkomen van grote verliezen de basis is van lange termijn vermogensgroei. Want verlies dat je niet maakt, hoef je ook niet goed te maken.

Grote verliezen worden voorkomen door goed te spreiden over verschillende beleggingscategorieën, sectoren en regio’s. De verdeling van beleggingen over verschillende categorieën zoals aandelen en vastrentende waarden is het belangrijkste voor het eindresultaat.

Meer over spreiding
PERIODIEK

Het juiste instapmoment

Niemand weet wat het beste moment is om in te stappen. Koersen gaan nu eenmaal op en neer, en de koersen van vandaag zijn anders dan de koersen van morgen. Voor periodiek beleggen ben je niet afhankelijk van het juiste instapmoment, omdat je per periode een vast bedrag inlegt.

DUURZAAMHEID

Duurzaam beleggen loont

Het loont om te beleggen in bedrijven die duurzaamheid serieus nemen. Onderzoeken hebben aangetoond dat duurzame bedrijven een gezonder toekomstperspectief hebben en ook een grotere kans hebben om langer te bestaan.

Beleggingen kunnen het milieu en de maatschappij beïnvloeden, zowel op een positieve als op een negatieve manier. Semmie gelooft dat verantwoord ondernemen, vanwege de transitie naar een duurzamere wereld, cruciaal is. Semmie heeft duurzaamheidscriteria waar de beleggingsfondsen aan moeten voldoen. Zo houden we bijvoorbeeld rekening met duurzaamheidsrisico’s in onze beleggingsprocessen.

Meer over duurzaamheid
LANGE TERMIJN

Steady rendement

Koersen bewegen op korte termijn vaak grillig, maar over de lange termijn laten ze vaak een positieve ontwikkeling zien (al blijft het beleggen en is niets gegarandeerd). De koers van morgen is niet te voorspellen, maar historisch gezien worden beleggingen over de lange termijn wel meer waard.

Hoe langer je belegt, hoe groter de kans is dat je beleggingen meer waard worden. Als je met die instelling belegt, maakt het niet uit wat de koers vandaag of morgen is. Het belangrijkste is een steady rendement op lange termijn. En dat is waar Semmie voor belegt.

Beleggingsbeleid

Start nu met Semmie, beleg 3 maanden gratis.

Open een beleggingsrekening, stel een automatische incasso in en start direct met beleggen.

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.