Jij & Geld

​5 redenen om vóór je 35e te starten met beleggen

Door Lodewijk op 13 december 2019 - leestijd: 2 min
Jij & Geld

Nadenken over je pensioen, sparen voor een huis, je studieschuld aflossen. Je bent er waarschijnlijk niet dagelijks mee bezig. En wat is nu handig? Coco legt uit waarom je vóór je 35e moet starten met beleggen.


1. Beleggen kan ook met een klein budget

De meeste jongeren zetten hun geld op hun spaarrekening. Beleggen is toch alleen weggelegd voor mensen met een groot vermogen? Bij Semmie vinden we dat iedereen dat zou moeten kunnen doen. Daarom kan je bij ons al terecht met een inleg vanaf €50.


2. Je studieschuld afbetalen vóór je 35ste

Studeer je? Of heb je gestudeerd? Dan heb je misschien een studieschuld. Van een studieschuld van €30.000 kijkt niemand meer op. Door vroeg te beginnen met beleggen kan je een potje opbouwen om eerder je schuld af te lossen. Als je bijvoorbeeld vanaf je 18e per maand €100 op een beleggingsrekening zet, is dit naar verwachting rond je 35ste €29.000. Let op, zojuist genoemde bedragen zijn geen zekerheid. Beleggen kent altijd een risico.


3. Omdat je dan misschien wél dat huis kunt kopen

Starten op de huizenmarkt lijkt soms onmogelijk. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met geld opzij te zetten, zodat je de kosten koper al hebt verzameld en ook nog wat geld over houdt voor je inrichting.


4. Omdat je spaarrekening de inflatie niet bijhoudt

Geld op je spaarrekening wordt elk jaar minder waard. Doordat de rente (0,18%) lager is dan de gemiddelde inflatie (2%). Moet je dan maar stoppen met sparen? Nee zeggen we bij Semmie. Beleggen doe je voor de lange termijn. Maar een noodpotje opbouwen voor als je wasmachine stuk gaat, daar blijf je gewoon voor sparen.


5. Rendement op rendement

Hoe eerder je begint met beleggen, hoe meer je profiteert van rendement op rendement. Er ontstaat namelijk een versterkt effect doordat het rendement wat je hebt verdiend, in de periode hierna opnieuw wordt belegd.

Genoeg redenen om nu te beginnen met beleggen. Heb je nog vragen? Stel ze ons via de chat.

Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk

Lodewijk is co-founder van Semmie en verantwoordelijk voor de 'tech' in 'fintech'. Lodewijk loopt al een tijd mee in de beleggingswereld. Je zult hem dus terug zien komen als auteur bij een breed scala aan onderwerpen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie