Jij & Geld

​Laat je niet verleiden

17 januari 2020
Coco
Coco

PR & Marketing

Alle blogs van Coco
Jij & Geld

Of je nu een beginnend belegger bent of een doorgewinterde, we kennen het allemaal. Die sterke verhalen van mensen die enorme klappers hebben gemaakt op de beurs of met Bitcoins. Beleggen is hot en misschien ook niet zonder reden. Maar er zitten ook risico’s aan beleggen. In deze video legt Marjan uit waar je op moet letten.


Beleggen brengt risico’s mee

De lage spaarrentes en onbetaalbare pensioenen zijn goede motivators om te beleggen. Daarnaast is beleggen een stuk gemakkelijker geworden. Wereldwijd heb je toegang tot allerlei vormen van informatie en aanbieders van beleggingsdiensten en producten. Maar laat je niet gek maken door succesverhalen. Mensen praten altijd makkelijker over hun winsten dan over hun verliezen. Als je gaat beleggen, waar moet je dan op letten?


1. Beleg alleen met geld dat je écht niet nodig hebt

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. En dus al helemaal niet met geleend geld. Als het niet goed gaat met je beleggingen, heb je niet alleen het koersverlies, maar je moet ook het geleende geld terugbetalen plus de rente er nog eens bij.


2. Beleg met een doel

Het is gebleken dat beleggers die echt een doel hebben, doorgaans succesvoller zijn dan beleggers die zomaar wat willen bijverdienen.


3. Beperk je risico

En als je dan je doelen hebt gesteld, zoals bijvoorbeeld de studie van je kind. Of wat extra inkomen voor bij je pensioen. Kijk dan of dat risico dat je neemt wel echt bij je past. Je wilt er niet van wakker liggen als de beurzen het even wat minder goed doen.


4. Stick to the plan

Laat je niet leiden door mooie verhalen van anderen. Blijf vooral bij je eigen strategie. Ervan uitgaande dat je er wel goed over nagedacht hebt.


5. Laat je goed informeren

Of lees zelf over de beleggingsproducten waarin je belegt of waarin voor je wordt belegd. Natuurlijk hoef je niet alle ins & outs te weten. Je hebt tenslotte niet voor niets besloten om het beheer over je geld aan een andere partij over te laten. Maar het is wel belangrijk dat je begrijpt waar het over gaat en dan vooral wat de risico’s zijn.


Tot slot nog één tip.

Iedere maand een vast bedrag inleggen is een goede methode. Je bent dan niet afhankelijk van een aankoopmoment, omdat er op verschillende momenten aandelen bijgekocht worden. Op die manier spreid je je risico. Heb je nog vragen? Stel ze ons via de chat.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie