Semmie nieuws

2020 was een bijzonder (beleggings)jaar

Door Thomas van der Lee op 23 december 2020 - leestijd: 4 min
2020 was een bijzonder (beleggings)jaar
Semmie nieuws

2020 was een bijzonder jaar. Op alle vlakken. Want hoe anders zag het er een jaar geleden uit? Het coronavirus, harde en intelligente lockdowns, Wuhan, Pfizer, COVID-19… niemand die daar vorig jaar van had gehoord.

Op de beurs hebben we zodoende ook genoeg meegemaakt, record na record werd verbroken in positieve maar ook in negatieve zin. Want dalingen van meer dan 10% op een dag waren geen uitzondering.

Gelukkig kwam het toch nog goed dit jaar, en bereikten sommige indices hun hoogste punt ooit. Dankzij de verkiezing van Joe Biden en de coronavaccins lijken we het jaar toch nog beter af te sluiten dan dat we begonnen waren. En zo kunnen we vol goede moed vooruitkijken. Maar voordat we dat doen, blikken we eerst even terug op het afgelopen jaar, en dan specifiek op de ontwikkelingen binnen Semmie.


2020 in cijfers

Want ook in 2020 zijn er duizenden nieuwe beleggers bij Semmie begonnen. Een alsmaar grotere groep beleggers die stuk voor stuk actief bezig zijn met hun financiële toekomst. Door periodiek te beleggen voor de lange termijn bouwen ze een mooie toekomst op voor hunzelf, hun kinderen of hun kleinkinderen.

Wist je trouwens dat de meeste van onze beleggers kiezen voor een voor een neutraal beleggingsprofiel? Namelijk 47%. 43% belegt volgens een offensief profiel en 10% belegt defensief.

Daarnaast heeft 47% van onze beleggers al een automatische incasso ingesteld. Deze grote groep is al verstandig periodiek aan het beleggen. En sinds onze update groeide ook het aantal beleggers met meerdere rekeningen bij Semmie. We hebben het makkelijk gemaakt om met slechts een paar klikken te beleggen voor verschillende doelen, en dat zagen we terug. Want 20% van de klanten belegt nu al om meer dan één doel te bereiken!

En die doelen lopen uiteen. Van het maken van een wereldreis tot een rekening voor mijn favoriete kleinkind, we hebben ze allemaal voorbij zien komen. Maar de meest voorkomende is toch het welbekende appeltje voor de dorst.


Ben jij dé gemiddelde Semmie belegger in 2020?

Laten we er eens wat demografische gegevens bij pakken. Als jij precies de gemiddelde Semmie belegger zou zijn dan ben je een man van 33. Trouwens, de jongste belegger bij Semmie is 1 maand oud en de oudste is zelfs 87 jaar oud. Wat een verschil!

Maar als gemiddelde belegger zou je bij Semmie 1,6 rekeningen geopend hebben en wonen in Noord-Holland. Om specifieker te zijn: in onze hoofdstad. Mocht je een kind hebben dan zou het een jongetje zijn, want de meest geopende kindrekeningen waren dit jaar voor jongens.

Overigens komen niet alle beleggers die bij Semmie beleggen uit Nederland. Naast Nederland hebben we trouwens ook beleggers die woonachtig zijn in België, Zwitserland maar ook Ierland en zelfs Denemarken.

De groei van Semmie

Niet alleen het rendement op onze beleggingen groeide in 2020, ook het Semmie-team maakte een mooie groei door. Zo mochten we 8 nieuwe Semmies verwelkomen die hard werken om ons product en ons merk zo klantvriendelijk mogelijk te maken.

En dat wierp zijn vruchten af, want vergelijkingsplatform Finner.nl beoordeelde ons met 5 sterren, onze onboarding scoorde zeer hoog op de punten innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid en bovenop dat alles werden we door IEX.nl uitgeroepen tot Beste Keuze in 2020 in de categorie Online vermogensbeheer!

En die opmars willen we doorzetten. Daarom zijn we ook dagelijks druk bezig om onze processen te verbeteren en te optimaliseren. Zowel voor- als achter de schermen. Zo is het je vast wel opgevallen dat onze website een complete nieuwe look & feel heeft gekregen. Maar we hebben ook het proces om je als klant bij Semmie te registeren helemaal omgegooid en verbeterd. Daar zat veel werk in wat je (hopelijk) niet hebt gemerkt.

Ook op het gebied van kennisdeling hebben we flinke stappen gemaakt. Zo hebben we onze Marktupdate nieuwsbrief gelanceerd waardoor we nog beter onze beleggers informeren over wat er in de beleggingswereld speelt en introduceerde we onze beleggingswiki. Deze bestaat uit ruim 200 beleggingsgerelateerde begrippen. Zo weet jij nog beter waar wij over praten.

En wist je trouwens dat we het afgelopen jaar in ons Magazine ruim 100 artikelen hebben gepubliceerd? Allemaal met als doel om jou zoveel mogelijk informatie te geven en de beste beleggingsbeslissingen te laten maken!


We hebben niet stil gezeten

2020 was een bijzonder jaar en ondanks de lockdowns en al het thuiswerken hebben we niet stil gezeten. En dat blijven we ook zeker niet doen. Op de beurs hebben we geen invloed, maar wat we wel kunnen doen is ons best om een zo goed mogelijk rendement te behalen. Daarnaast willen we onze beleggers een zo goed mogelijke ervaring bieden.

Daar werken we met ons team dag en nacht hard aan. Ook in 2021 gaan we hier natuurlijk mee door. Er staat namelijk genoeg op de planning om ons product en de ervaring naar onze beleggers toe te verbeteren. En als de beurzen dan ook een beetje meewerken wordt het al helemaal een mooi jaar! Wij hebben er in ieder geval zin in.

Alvast hele fijne feestdagen toegewenst,

Team Semmie

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het