Beleggen

3 beurswijsheden uitgelegd

13 november 2019
Myra Schaaf
Myra Schaaf

Marketing Manager

Alle blogs van Myra Schaaf
Beleggen

Beleggen, er wordt veel over geschreven en gesproken. Als je er net mee begint, zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Daarom geeft Marjan je aan de hand van veel voorkomende beurswijsheden wat tips over beleggen.

1. Risico en rendement gaan hand in hand

Dit mag je wel een basiswijsheid noemen. Beleggen draagt sowieso meer risico met zich mee dan sparen. Logisch dat dat risico dan beloond wordt met uitzicht op iets meer rendement dan die suffe spaarrente. De vuistregel is dat rendement hoger kán zijn naarmate je meer risico loopt. Helaas laten veel beleggers zich nog altijd leiden door mooie gegarandeerde rendementen van 10% op jaarbasis. Niet zo slim, want risicoloos beleggen bestaat niet. Als er al een rendement gegarandeerd wordt, dan staat daar waarschijnlijk een hoog risico tegenover.


2. Stop niet al je eieren in één mandje

Niet op één paard wedden dus. Maar hoe pas je dat nou toe bij beleggen? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Of je nou zelf belegt of laat beleggen, zorg dat je niet maar één product in je beleggingsportefeuille hebt. Je bent dan namelijk veel te afhankelijk. Spreiden is dus super belangrijk. Een tegenvaller in het ene bedrijf of die ene sector kan dan gecompenseerd worden. En zo kan het resultaat zich wat stabieler ontwikkelen. Wees wel realistisch: spreiden beschermt je niet tegen alle koersschommelingen. Het helpt bij bedrijfsrisico’s, maar marktrisico’s zullen in meer of mindere mate altijd blijven bestaan.


3. Buy the dips

Ofwel: je moet het aandeel kopen als het laag staat. Maar dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer staat een koers laag? Dat is alleen maar achteraf te bepalen. Wij zouden ook wel een glazen bol willen hebben. Maar die bestaat helaas niet. Er zijn hele stromingen ontstaan doordat mensen koersen analyseren en er theorieën op los laten om te kunnen voorspellen hoe de koers zich ontwikkelt. Maar een keiharde voorspelling doen, dat is gewoon onmogelijk. Met die onzekerheid heb je nu eenmaal te maken als je belegt. En daarom blijven we het herhalen: beleg alleen met geld dat je kunt missen. En zorg dat je de risico’s begrijpt en kunt dragen.

Bij Semmie hebben we bovenstaande wijsheden gebundeld. Je hoeft je helemaal niet druk te maken of je moet kopen of verkopen, wat de rente doet en of de spreiding in je portefeuille wel voldoende is. Met een risicoprofiel dat bij jou past gaan wij voor je aan de slag. En als je dat wilt kunnen we maandelijks voor je beleggen. Dan pak je zowel de hogere als de lagere koersmomenten mee. Bij Semmie nemen we graag die lastige besluiten voor je uit handen, zodat jij optimaal kunt profiteren.


Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2020. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.