Money facts

Vijf voordelen van beleggen met meerdere doelen

Door Esther de Korte op 08 december 2020 - leestijd: 4 min
Vijf voordelen van beleggen met meerdere doelen
Money facts

Ben jij een belegger die investeert voor dat 'appeltje voor de dorst'? Of heb je een specifiek doel voor ogen, zoals het stoppen met werken op je 50ste of het maken van die rondreis door Afrika? Wat jouw reden om te beleggen ook is, als je alles onderverdeelt in aparte doelen, wordt beleggen nog gemakkelijker.


In het kort:

  • Bij Semmie kun je zonder extra kosten per doel een aparte beleggingsrekening openen, waardoor je simpel en snel naar al je doelen toe werkt;
  • Door je doelen te visualiseren met een foto per rekening bij Semmie, wordt het tastbaar waar je naartoe wilt en motiveer je jezelf onbewust om ermee aan de slag te gaan;
  • Het opknippen van grote doelen in kleinere doelen leidt tot een snellere en frequente realisatie ervan, waardoor je bijvoorbeeld voor een wereldreis meerdere rekeningen kunt maken voor verschillende onderdelen van de reis.


We hebben vijf voordelen van beleggen met meerdere doelen overzichtelijk voor je op een rij gezet. En het mooie is, bij Semmie kun je zonder extra kosten per doel een aparte beleggingsrekening. Zo werk je simpel en snel naar al je doelen toe.


1. Handig totaaloverzicht

Beleggen met meerdere doelen geeft je goed inzicht in wat je eigenlijk allemaal wilt bereiken wanneer je aan het beleggen bent. Zo is het vaak geen probleem om te bedenken waar je je geld aan wilt uitgeven, want in gedachten geef je een bedrag al gauw 3 keer uit. Door per doel een rekening te openen, ga je bewust nadenken over welke doelen je eigenlijk allemaal voor ogen hebt en dwing je jezelf tot keuzes maken. Op deze manier krijg je een handig totaaloverzicht van alle doelen die je hebt. Heb je de smaak te pakken en staan er binnen no-time 10 rekeningen in jouw Semmie app? Zet dan lijstweergave even aan, zodat je ook daadwerkelijk het overzicht behoudt.


2. Je doel visualiseren

Per rekening vragen we bij Semmie om een foto toe te voegen. Zie het als een kleine herinnering aan waarvoor je wilt beleggen. Door jouw doel te visualiseren, wordt het tastbaar waar je naartoe wilt en wordt je brein onbewust gemotiveerd om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.


3. Sneller doelen halen

Het is een beetje Cruijffiaans om te zeggen, maar als je een groot doel opknipt in kleinere doelen, dan haal je sneller en vaker een doel. Dus beleg jij bijvoorbeeld voor een wereldreis? Maak dan rekeningen voor meerdere onderdelen van de reis. Toch een leuk idee dat je de vliegreis en safari al bijeen hebt. Motiveert ook weer om door te gaan tot de helikoptervlucht geboekt kan worden.


4. Beleggingsplan per doel

Ieder financieel doel heeft een eigen strategie nodig. Een antwoord op vragen, zoals: wanneer wil je het doel bereiken? Hoeveel prioriteit heeft het doel ten opzichte van andere doelen? Hoeveel wil je per maand inleggen? Voor iedere rekening stel jij of samen met je partner (indien je een gezamenlijke rekening hebt) een apart beleggingsplan op, met het bijbehorende doelbedrag. Per rekening kun je precies zien op hoeveel procent van je doel je zit.


5. Iedere rekening een eigen inleg

Bij Semmie is het mogelijk om op iedere rekening een aparte automatische incasso in te stellen. Op die manier kun je precies overmaken wat je per rekening nodig hebt om jouw doel te bereiken. Een eenmalige meevaller kun je op één rekening zetten of juist verdelen over meerdere.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het