Money facts

5 voordelen van beleggen met meerdere doelen

Door Esther de Korte op 08 december 2020 - leestijd: 4 min
5 voordelen van beleggen met meerdere doelen
Money facts

Ben jij ook die belegger die belegt voor dat ‘appeltje voor de dorst’? Of heb je een specifiek doel voor ogen, zoals het stoppen met werken op je 50ste of het maken van die rondreis door Afrika? Wat je reden om te beleggen ook is, als je alles onderverdeeld in aparte doelen, wordt beleggen nog gemakkelijker!

We hebben 5 voordelen om te beleggen met meerdere doelen overzichtelijk voor je op een rij gezet. En voor je verder leest, wist je dat je zonder extra kosten per doel een rekening kan openen bij Semmie? Dit is heel snel geregeld via de app!


1. Handig totaaloverzicht

Beleggen met meerdere doelen geeft je goed inzicht in wat je eigenlijk allemaal wil bereiken als je aan het beleggen bent. Zo is het vaak geen probleem om te bedenken waar je je geld aan wilt uitgeven, want in gedachte geef je een bedrag al gauw 3 keer uit. Door per doel een rekening te openen ga je bewust nadenken welke doelen je eigenlijk allemaal voor ogen hebt en dwing je jezelf tot keuzes maken. Op deze manier krijg je een handig totaaloverzicht van alle doelen die je hebt. Heb je de smaak te pakken, en staan er binnen no-time 10 rekeningen in jouw Semmie app? Zet dan lijstweergave even aan, zodat je ook daadwerkelijk het overzicht bewaard.


2. Je doel visualiseren

Per rekening vragen we in de Semmie app om een foto toe te voegen. Zie het als een kleine reminder waar je voor wilt beleggen. Door jouw doel te visualiseren wordt het tastbaar waar je heen wilt en wordt je brein onbewust gemotiveerd om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.


3. Sneller doelen halen

Het is een beetje Cruijffiaans om te zeggen, maar als je een groot doel opknipt in kleinere doelen, dan haal je sneller en vaker een doel. Dus beleg jij bijvoorbeeld voor een wereldreis? Maak dan rekeningen voor meerdere onderdelen van de reis. Toch een leuk idee dat je de vliegreis en safari al bijeen hebt. Motiveert ook weer om door te gaan tot de helikoptervlucht geboekt kan worden!


4. Beleggingsplan per doel

Ieder financieel doel heeft een eigen strategie nodig. Een antwoord op vragen, zoals: wanneer wil je het doel bereiken? Hoeveel prioriteit heeft het doel ten opzichte van andere doelen? Hoeveel wil je per maand inleggen? Voor iedere rekening stel jij of samen met je partner (indien je een gezamenlijke rekening hebt) een apart beleggingsplan op, met het bijbehorende doelbedrag. Per rekening kun je precies zien op hoeveel procent van je doel je zit.


5. Iedere rekening een eigen inleg

Bij Semmie is het mogelijk om op iedere rekening een aparte automatische incasso in te stellen. Op die manier kan je precies overmaken wat je per rekening nodig hebt om jouw doel te bereiken. Een eenmalige meevaller kan je op één rekening zetten of juist verdelen over meerdere.


Klaar om meerdere rekeningen te openen?

Open de app of ga naar mijn.semmie.nl en open een nieuwe rekening door op het plusje te klikken.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het