Semmie nieuws

App update: de weergave van je rendement

Door Esther de Korte op 21 juni 2021 - leestijd: 3 min
App update: de weergave van je rendement
Semmie nieuws

Er is een belangrijke update van de app doorgevoerd. Zo hebben we de grafiek vernieuwd, waardoor je vanaf nu precies de ontwikkeling van jouw rendement kan volgen. Ook kan het zijn dat je een gewijzigd rendementspercentage ziet als gevolg van een aangepaste berekening. Geen zorgen! Dit heeft natuurlijk géén invloed op de absolute waarde van je beleggingen.


Gewijzigd rendementspercentage

Vanaf 21 juni is een aanpassing doorgevoerd in de manier waarop we het rendementspercentage berekenen. Hierdoor kunnen er veranderingen zijn opgetreden in de weergave van je rendementspercentage: dat kan hoger of lager uitvallen. Het daadwerkelijke rendement, je resultaat in euro’s, positief of negatief, verandert niet door de aanpassing van de berekening.


Waarom veranderen we de rendementsberekening?

Het rendementspercentage willen we graag zo nauwkeurig mogelijk weergeven. Bij de huidige manier waarop we berekenen is gebleken dat in sommige scenario’s het percentage niet optimaal aansloot bij het daadwerkelijk behaalde rendement in euro’s. Met name door grote stortingen en onttrekkingen, maar ook door extreme koersschommelingen werd het rendementspercentage minder nauwkeurig. Wil je meer weten over de rendementsberekening? Lees ons artikel.


Wat verandert er voor jou?

Indien je rendementspercentage is gewijzigd, wordt dit in je dashboard toegelicht. In dat geval staat er boven jouw rendementspercentage een 'i'tje voor meer informatie. Even klikken en je leest precies waarom jouw percentage is veranderd. Aan je saldo zelf, het daadwerkelijke rendement, verandert dus niets!De nieuwe grafiek, jij bepaalt!

Niet alleen is de berekening van het rendementspercentage gewijzigd. We hebben ook de grafiek een update gegeven. Vanaf nu scroll je gemakkelijk door de grafiek heen om jouw rendement op verschillende data te bekijken. Je hebt met deze update ook meer controle over welke periode je jouw rendement wilt zien.

Semmie’s standaard is de Start-to-date (STD) weergave. Je belegt voor de lange termijn dus je wilt ook zien hoe je rendement zich heeft ontwikkeld sinds je bent begonnen met beleggen. Ben je nieuwsgierig naar hoe je beleggingen het dit jaar gedaan hebben? Kijk dan naar de Year-to-date (YTD).

Besluit je in de tijd dat je bij Semmie belegt om al je geld op te nemen en op een later moment weer te starten, dan heeft dat wel consequenties voor de weergave van je rendement. Het rendement dat je dan standaard krijgt te zien is het rendement vanaf het moment dat je weer opnieuw bent begonnen met beleggen bij Semmie. Wil je toch je het rendement zien sinds de allereerste keer dat je bent begonnen bij Semmie? Dan pas je dat gewoon simpel in de instellingen van je rekening aan. Ga hiervoor naar het tandwieltje rechtsboven de grafiek en selecteer 'Startdatum wijzigen'.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het