Semmie nieuws

App update: monitoren van je doel

Door Esther de Korte op 15 september 2021 - leestijd: 3 min
App update: monitoren van je doel
Semmie nieuws

Met de nieuwste feature in de app houden we je op koers bij het behalen van je beleggingsdoel. Vanaf vandaag is namelijk de doelverwachting in je rekening zichtbaar en zie je eenvoudig in de grafiek of het door jouw ingestelde doel realistisch is.

Met welk doel je ook belegt, uiteindelijk draait het erom of je dat doel ook bereikt. Bij het openen van een rekening bij Semmie stellen we je een aantal vragen. Hoe lang wil je beleggen? Wat is je doelbedrag? Maar ook vragen over hoeveel risico er bij je past. Deze antwoorden vormen samen de basis voor je beleggingsplan.


Beleggingsdoel voortgang

On track met de Semmie app

Ben je eenmaal gestart met beleggen, dan monitoren we je situatie en stortingsgedrag. Hierdoor kunnen we goed inschatten of je op koers bent om je doel te bereiken. Bij de doelverwachting op je dashboard zie je vervolgens duidelijk of je on track of off track bent. Lig je niet meer op schema, dan doen we suggesties om weer back on track te komen. Zo werken we samen aan het behalen van je doel. Heb je geen specifiek doelbedrag of looptijd voor ogen? Geen probleem, dat kun je ook gewoon instellen.


Hoe komt de doelverwachting tot stand?

Op basis van diverse variabelen checken we of jouw doel een waarschijnlijk scenario is. De doelverwachting is gebaseerd op:

  • de verwachte prestatie van de modelportefeuille (in verschillende economische omstandigheden);
  • met hoeveel risico we beleggen (jouw beleggersprofiel);
  • hoe essentieel het behalen van je doel is;
  • het startbedrag;
  • hoe lang je wilt beleggen;
  • het stortingsgedrag;
  • de kosten.


Nieuwe rekening? Eerst data verzamelen

Ben je net gestart met beleggen bij Semmie of heb je sinds kort een extra rekening geopend? Dan zie je nog niet of je doelbedrag realistisch is. We hebben eerst wat tijd nodig om data te verzamelen waarmee we bepalen of jouw doel haalbaar is.


Nieuwe feature nog niet zichtbaar?

Zie je de doelverwachting niet terug in je rekening? Zorg dan dat je de laatste versie van de Semmie app download in de App store of Google Play store.


Feedback op onze feature

Ben je blij met deze nieuwe feature? Heb je suggesties voor verbetering? Of heb je nog vragen? Laat het ons vooral weten via de chat of via ons feedbackformulier.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het