Ask Semmie

Hoe beleg ik voor mijn kleinkind?

Door Thomas van der Lee op 13 april 2021 - leestijd: 3 min
Ask Semmie

Als grootouder heeft u het beste met uw (klein)kind voor. Daarom wilt u ze graag iets meegeven of financieel op weg helpen wanneer ze volwassen worden. Voor jonge ouders is het leven al duur genoeg. Dus hoe mooi is het dan als u een handje kunt helpen door een mooi bedrag opzij te zetten.


Beleggen voor uw kleinkind bij Semmie

Wit u voor uw kleinkind beleggen, dan biedt Semmie u 2 mogelijkheden aan: beleggen via een speciale kleinkindrekening, of beleggen via een persoonlijke rekening.


Beleggen via een kleinkindrekening

Als u een kleinkindrekening opent, staat deze op naam van uw kleinkind. U kunt zelf gemakkelijk de beleggingen volgen en eenvoudig geld bijleggen. De overige opties, zoals het opnemen van geld, zijn alleen beschikbaar voor de ouders. Ook dienen de ouders toestemming te geven aan u om de rekening voor uw kleinkind te openen. Het is namelijk zo dat de ouders belastingplichtig zijn over het vermogen van uw kleinkind. Zodra uw kleinkind 18 jaar is geworden bepaalt hij of zij zelf wat er met het vermogen gebeurt.


Beleggen via een rekening op eigen naam

U kunt er ook voor kiezen een rekening te openen op uw eigen naam. Dan is en blijft het geld op de rekening gewoon van u. U houdt gewoon het zeggenschap, ook als uw kleinkind de 18 is gepasseerd. Wanneer u er dan voor kiest om het bedrag aan uw kleinkind te schenken, betaalt u over het volledige bedrag schenkbelasting. Precies weten hoeveel dit is? Ga dan naar de website van de belastingdienst.


Waar kiest u voor?

Er zijn 2 manieren om een steentje bij te dragen aan de financiële toekomst van uw kleinkind. Voor meer informatie over beide manieren van beleggen kijkt u op onze speciale beleggen voor uw kleinkind pagina.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het