Semmie in de spotlight

Blijven ontwikkelen

Door Esther de Korte op 22 april 2021 - leestijd: 3 min
Blijven ontwikkelen
Semmie in de spotlight

De Semmie app openen; even je rendement checken of een artikel uit het magazine lezen. Zo gedaan! Wat voor jou één klik is, is voor Bart misschien wel een dag werk. Onze developer zorgt er iedere dag weer voor dat de Semmie app optimaal werkt.


Development is meer dan bouwen alleen

“Bij Semmie werken is heel interessant. Je bent namelijk niet alleen aan het coderen, maar je bent ook in brede zin aan het ontwikkelen. Ik kwam uit een wereld waar ik alleen websites maakte. De native techniek, dus coderen voor vaste devices, zoals een mobiel of iPad was compleet nieuw. Gelukkig heb ik veel ruimte gekregen om het te leren. Zelf proberen wat er werkt en niet werkt. Uitvogelen hoe het in elkaar steekt. Overleg met collega’s en altijd iets kunnen vragen als je er niet uitkomt.”Web en app op één plek

“Bij Semmie hebben we de logica voor de webversie van het dashboard en de app in één bron zitten. Van daaruit kunnen we de verschillende versies voor Android en iOS maken. Bij alles wat je nieuw maakt moet je hier rekening mee houden en specifiek nadenken of het op een native device gaat werken. En dus niet voor conflicten in de code zorgt. Het voordeel van deze manier van werken is dat de verschillende versies altijd gelijk oplopen. Wat op mijn.semmie staat is dus altijd hetzelfde als in de app. We kunnen niet out of sync zijn.”


“Je bent niet alleen aan het coderen, maar je bent ook in brede zin aan het ontwikkelen.”


In eigen huis ontwikkelen

“De app is ooit opgezet door een externe partij, maar ik denk dat het een groot voordeel is dat we nu zelf ontwikkelen. We weten precies hoe het product in elkaar steekt en hebben een relatief klein team. Op die manier kunnen we snel handelen en schakelen. Als er een probleem is dan verhelpen we het super snel. Vorig jaar december hebben we in een hele korte periode de app een nieuwe uitstraling gegeven. Als je bij een grote corporate zit, duren dat soort dingen echt veel langer.”


Nieuw, maar toch vertrouwd

“Bij Semmie heb ik een hoop nieuwe dingen gedaan en op het gebied van NativeScript Angular (de techniek waar de app mee wordt gemaakt) valt nog genoeg te leren. Het is een andere omgeving dan ik gewend ben. Nu heb ik focus op één product. Maar het is heel leuk, want er worden steeds nieuwe dingen bedacht. Beleggen was trouwens überhaupt onbekend terrein voor mij! Er is dus echt veel nieuw. Tegelijkertijd werk ik samen met een aantal oud-collega’s die ik ken van een vorige werkgever. Dat is wel echt vertrouwd als vanouds. De grap is, dat verandert dus niet. Je weet wat je aan elkaar hebt en hoe je met elkaar samenwerkt.”


Team Semmie

“Omdat we snel groeien, komen er geregeld nieuwe mensen bij. Dat is heel leuk. Iedereen is heel gedreven op zijn eigen vakgebied. We hebben allerlei verschillende disciplines in huis en iedereen heeft dus zijn eigen soort werkzaamheden en interesses. Sinds kort hebben we ook kennissessies. Dan steek je ook nog eens wat op van andermans vakgebied.”


Werken bij Semmie?

Enthousiast om te werken bij Semmie? Bij het team van Bart, maar ook bij de andere teams staan diverse vacatures open.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

Ook interessant voor jou?

Samen kom je tot het beste product
Semmie in de spotlight
Samen kom je tot het beste product
Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
Alleen een écht merk leeft
Semmie in de spotlight
Alleen een écht merk leeft
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het