Semmie nieuws

Slim je pensioen aanvullen? Kies ook voor Semmie Pensioen

Door Esther de Korte op 08 september 2021 - leestijd: 3 min
Slim je pensioen aanvullen? Kies ook voor Semmie Pensioen
Semmie nieuws

Profiteren van belastingvoordelen en vermogen opbouwen voor je pensioen? Semmie Pensioen biedt jou deze mogelijkheid. Het is nu namelijk mogelijk om een lijfrenterekening te openen; dit is een hele geschikte manier om pensioen op te bouwen als je een pensioentekort hebt of zzp’er bent.


Slim je pensioen aanvullen

Met een lijfrenterekening leg je maandelijks of jaarlijks (tot aan je gewenste pensioenleeftijd) een bedrag in. Wij beleggen vervolgens je inleg in onze duurzame en goed gespreide modelportefeuille. Hoeveel je mag inleggen hangt af van de fiscale ruimte die je hebt. Op onze website vind je diverse rekentools om te berekenen hoeveel je kan inleggen en wat je inleg kan opbrengen.


De belastingvoordelen

Het bedrag dat je opbouwt valt in box 1. Daardoor mag je het bedrag niet alleen aftrekken van je belastbare inkomen, maar hoef je ook geen vermogensbelasting te betalen. Na je pensioenleeftijd laat je het totale bedrag uitkeren. Dat doe je door een pensioenuitkering, een zogenaamde direct ingaande lijfrenteuitkering aan te kopen. Hierover betaal je wel belasting, maar afhankelijk van jouw situatie tegen een vaak lager AOW-tarief.


Je vermogen staat vast

Bij een lijfrenterekening laat je het opgebouwde vermogen staan tot je gewenste pensioenleeftijd. Je kan dus niet tussentijds een bedrag opnemen. Op deze manier kom je ook niet in de verleiding om je pensioenpotje aan iets anders te besteden.


Een lijfrente- of beleggingsrekening?

Beleggen voor later is altijd een goed idee. Dat kan met een beleggingsrekening, maar zeker als je een pensioentekort hebt of zzp’er bent kun je een lijfrenterekening overwegen. Bij het maken van een beslissing is het belangrijk om je vooraf goed te informeren. Op die manier kun je bewust kiezen tussen een beleggingsrekening en lijfrenterekening en weet je hoeveel jaarruimte je hebt.


Meer informatie? Bekijk dan nu de video

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het