Semmie nieuws

Coming soon: Semmie Pensioen

08 september 2021
Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte
Coming soon: Semmie Pensioen
Semmie nieuws

Profiteren van belastingvoordelen en vermogen opbouwen voor je pensioen? Binnenkort biedt Semmie Pensioen jou deze mogelijkheid. Vanaf eind oktober is het mogelijk om een lijfrenterekening te openen; dit is een hele geschikte manier om pensioen op te bouwen als je een pensioentekort hebt of zzp’er bent.


Slim je pensioen aanvullen

Met een lijfrenterekening leg je maandelijks of jaarlijks (tot aan je gewenste pensioenleeftijd) een bedrag in. Wij beleggen vervolgens je inleg in onze duurzame en goed gespreide modelportefeuille. Hoeveel je mag inleggen hangt af van de fiscale ruimte die je hebt. Op onze website vind je diverse rekentools om te berekenen hoeveel je kan inleggen en wat je inleg kan opbrengen.


De belastingvoordelen

Het bedrag dat je opbouwt valt in box 1. Daardoor mag je het bedrag niet alleen aftrekken van je belastbare inkomen, maar hoef je ook geen vermogensbelasting te betalen. Na je pensioenleeftijd laat je het totale bedrag uitkeren. Dat doe je door een pensioenuitkering, een zogenaamde direct ingaande lijfrenteuitkering aan te kopen. Hierover betaal je wel belasting, maar afhankelijk van jouw situatie tegen een vaak lager AOW-tarief.


Je vermogen staat vast

Bij een lijfrenterekening laat je het opgebouwde vermogen staan tot je gewenste pensioenleeftijd. Je kan dus niet tussentijds een bedrag opnemen. Op deze manier kom je ook niet in de verleiding om je pensioenpotje aan iets anders te besteden.


Een lijfrente- of beleggingsrekening?

Beleggen voor later is altijd een goed idee. Dat kan met een beleggingsrekening, maar zeker als je een pensioentekort hebt of zzp’er bent kun je een lijfrenterekening overwegen. Bij het maken van een beslissing is het belangrijk om je vooraf goed te informeren. Op die manier kun je bewust kiezen tussen een beleggingsrekening en lijfrenterekening en weet je hoeveel jaarruimte je hebt. Om de belangrijkste vragen te beantwoorden hebben we een videoreeks opgenomen.


Open een lijfrenterekening en beleg het eerste jaar zonder beheerfee

Vanaf eind oktober is het mogelijk om een lijfrenterekening te open. Via onze Semmie update laten we weten zodra je kan starten met opbouwen van pensioen via Semmie. Wees er dan snel bij! Want vanaf eind oktober tot en met 31 november ontvang je bij de opening van een lijfrenterekening een Pensioen Booster. Daarmee beleg je het eerste jaar zonder beheerfee. Het enige dat we er voor terugvragen is jouw mening. Na de opening van een lijfrenterekening stellen we je in de daaropvolgende maand een aantal vragen. Bijvoorbeeld: hoe heb je het openen van een rekening ervaren, en hoe vond je onze communicatie? Want met jouw feedback kunnen we onze dienstverlening verder optimaliseren.


Kom meer te weten over Semmie Pensioen

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie