Trending

De 5 beste bestemmingen voor je vakantiegeld

Door Thomas van der Lee op 20 mei 2020 - leestijd: 4 min
De 5 beste bestemmingen voor je vakantiegeld
Trending

Wie weet heb je net je lopende rekening gecheckt en zie je dat er een mooi extraatje is gestort, of misschien zit je er nog met smart op te wachten. Het is de tijd van vakantiegeld. Weet jij al wat je er mee gaat doen? Omdat op vakantie gaan er dit jaar waarschijnlijk niet in zit hebben wij voor jou de 5 beste alternatieve bestemmingen voor je vakantiegeld op een rijtje gezet. Zo hoef jij niet last-minute te beslissen.


1. Schulden afbetalen

Gebruik je vakantiegeld om een openstaande lening of schuld af te lossen. Het is misschien niet het meeste leuke om te doen, maar zeker wel het meest verstandige. Hoe langer je wacht met aflossen, hoe meer rente je moet betalen over het openstaande bedrag. Met het vakantiegeld dat je krijgt kun je dit bedrag meteen een mooi stuk naar beneden krijgen. Of misschien los je die lening wel helemaal af! En wat je overhoudt, daar kun jij dan een andere bestemming voor zoeken.


2. Sparen

Werken aan een financiële buffer door je vakantiegeld als bestemming je spaarrekening te geven is een tweede optie. Zeker voor een onverwachte, maar noodzakelijke, uitgave is het goed om een financiële buffer te hebben. Het is namelijk wel handig om je wasmachine te kunnen vervangen wanneer deze kapot gaat. Hoe groot zo’n buffer moet worden kun je via het Nibud berekenen. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. Is je financiële buffer groot genoeg, ook dan kan je spaarrekening een veilige optie zijn. Want ook als je het niet meteen uitgeeft, je hebt vast wel iets groots wat je wilt aanschaffen en naartoe spaart.


3. (Online) Shoppen

Geld moet rollen is een vaak gehoord gezegde en de economie kan nu wel een boost gebruiken. Zeker de kleine lokale ondernemers hebben het momenteel lastig. En hoe kun je die beter supporten dan door daar je producten te kopen? Maar ook de grotere ketens weten je te vinden en proberen je te verleiden om een bezoekje aan hun website te brengen. Velen organiseren rondom deze periode speciale acties met speciale vakantiegeld-deals. Mocht je al een tijdje je televisie of laptop willen vervangen... wie weet is dit dan het juiste moment?


4. Beleggen

Beleggen wordt onder veel Nederlanders een steeds populairdere bestemming voor het vakantiegeld. Zeker bij mensen die wat makkelijker rondkomen groeit het animo. Dit zegt het Nibud in hun jaarlijkse vakantiegeld enquête. Nu de spaarrente zo laag is, is beleggen een interessant alternatief voor mensen die net wat meer rendement uit hun vakantiegeld willen halen. Beleggen kan op de lange termijn meer opleveren dan sparen maar daar staat tegenover dat beleggen ook meer risico met zich meebrengt, je kan namelijk (een deel van) je inleg verliezen. Heb je een goede financiële buffer? Denk er dan ook eens aan om je vakantiegeld net als vele anderen te beleggen.


5. Je tuin opknappen

Omdat op vakantie gaan er hoogstwaarschijnlijk niet in zit brengen we dit jaar meer tijd dan ooit door in de tuin om lekker te ontspannen. Geef met je vakantiegeld de hele tuin een make-over en geniet er de hele zomer van! Dit is dan het moment om eindelijk die pergola, tuinset of nieuwe planten aan te schaffen. En met een beetje inlevingsvermogen waan je je dan elke dag op vakantie in Tuinesië! Ben je toch nog even helemaal weg.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.