Trending

De impact van het coronavirus op de beurs

25 februari 2020
Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte
De impact van het coronavirus op de beurs
Trending

Nu het coronavirus steeds verder uitbreidt, worden ook de gevolgen op de beurs goed zichtbaar. Zeker sinds de uitbraak in Italië hebben de Europese beurzen het zwaar. Zo staan de aandelen van luchtvaartmaatschappijen flink in de uitverkoop. Aan de andere kant investeren beleggers massaal in bedrijven die vaccins ontwikkelen of beschermende kleding verkopen.


Het is niet te ontkennen dat het coronavirus ons allemaal zorgen baart op het menselijk vlak. De hoop is gevestigd op snelle ontwikkeling van een vaccin. Diverse bedrijven zeggen ook al dichtbij te zijn. Maar wat betreft je beleggingen bij Semmie? Daar is maar één antwoord op: Laat je niet leiden door de waan van de dag en angst.


De beurs is als eb en vloed. En al zijn deze tijden stormachtig. Het verleden leert ons dat de wind weer zal gaan liggen. De beurs is hersteld na de uitbraak van het SARS-virus, en de beurs is hersteld van de kredietcrisis. Al zijn het natuurlijk geen garanties voor wat de toekomst zal brengen. In het blog de eeuwige golfslag van de wereldontwikkeling gaat Sem Sr. hier dieper op in.


Hoe houd je het hoofd koel?

In onderstaande video legt Bas uit hoe je omgaat met dalende koersen. Het allerbelangrijkste? Beleggen doe je voor de lange termijn. En leg periodiek in om je kansen en risico’s te spreiden.

Bekijk de video


Beleggen doe je voor de lange termijn

Bij Semmie beleggen we voor je in aandelen- en obligatiefondsen. Nu kunnen die op korte termijn van waarde veranderen. De koers van morgen is niet te voorspellen. Historisch gezien worden beleggingen over de lange termijn meer waard. Hoe langer je belegt, hoe groter de kans dat je beleggingen meer waard worden. Als je met die instelling belegt, maakt het niet uit wat de koers vandaag of morgen is. Het belangrijkste is een steady rendement op lange termijn. De waan van de dag is voor jou helemaal niet belangrijk. Zoals beleggersgoeroe Warren Buffett zegt: ‘Focus your strategy on the long term’.


Leg periodiek in om je kansen en risico’s te spreiden

Als je belegt voor de lange termijn, en de koersen dalen, dan is nu de kans om beleggingsfondsen voor een lagere koers aan te kopen. Ze zijn als het ware in de aanbieding. We weten natuurlijk niet of de beleggingsfondsen daarna nog goedkoper zijn. De koers zou nog verder kunnen dalen, dus je neemt ook een risico. Hoe ga je daar nu mee om? Bij Semmie zeggen we altijd: het perfecte instapmoment bestaat niet. Door periodiek in te leggen, worden je kansen en risico’s gespreid.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.