De kosten van een beleggingsrekening bij Semmie zijn verder verlaagd en je betaalt nu nog slechts 0,9% per jaar! Betaalde je hiervoor dan veel te veel? Nee, je betaalt nu simpelweg nog minder. Semmie wordt groter en kan hierdoor ook beter inkopen en efficiënter werken. Deze besparingen kunnen we natuurlijk in onze eigen zak steken, maar dat doen we niet en daarom verlagen we de kosten. Deze kostenverlaging klinkt iedere klant natuurlijk als muziek in de oren, maar wat is hier nu concreet het effect van?


Bij Semmie betaal je nu 0,9% per jaar. Per maand is dit (afgerond) 0,075%. Stel, je portefeuille waarde is €1.000 dan zijn de kosten slechts € 0,75 per maand. Deze 3 kwartjes zijn inclusief de beheerkosten, de transactiekosten en de kosten voor het aanhouden van je eigen IBAN rekening. De enige kosten die hier nog bijkomen zijn de fondskosten, dat zijn de kosten die het fonds zelf berekent. Deze kosten zitten in de koers van het fonds verwerkt en betaal je dus niet apart. In de portefeuille bij Semmie zijn de fondskosten gemiddeld 0,25% per jaar. Dat komt neer op een bedrag van € 0,21 per maand bij de eerder genoemde portefeuillewaarde van € 1.000. De totale kosten bij een rekening van €1.000,-, zijn per maand dus minder dan €1,-. Dat is nog minder dan een euroknaller bij de McDonald’s!


Vergelijking vermogensbeheerders

Maar waar staat Semmie eigenlijk in vergelijking met andere vermogensbeheerders? Volgens de website www.beleggingsmatch.nl, de onafhankelijke vergelijkingssite voor vermogensbeheerders, zijn de gemiddelde kosten van een beheerder maar liefst 1,84%*. Stel, er wordt een rendement behaald van 4% en je hebt een looptijd van 10 jaar dan is het eindresultaat bij Semmie € 1.331,-. Kies je voor een beheerder waar de gemiddelde kosten 1,84% zijn dan komt het eindresultaat € 86,- lager uit. Dat is bijna 7% minder!


Extraatje

Met deze extra € 86,- is het dus ineens een stuk minder erg dat je kind een keer zakt voor zijn rijexamen of als er toch nog een extra periode aan studieboeken nodig zijn. Het klinkt misschien niet als heel veel geld, maar met € 86,- kan je een hoop leuke dingen doen. Zo kan je bijvoorbeeld een kaartje kopen voor Soldaat van Oranje, met zijn tweeën een dag naar de Efteling, 10 weken achter elkaar naar de bioscoop of gewoon lekker thuis op de bank blijven zitten en het extra geld laten beleggen door Semmie.

* Zoekcriteria bij platform beleggingsmatch: Inleg € 1.000, neutraal profiel


Bas

Bas

Geboren met een passie voor beleggen en alles wat ook maar enigszins te maken heeft met de financiële markten.

Alle blogs van Bas

Meepraten?


Reacties (7)

Rien Heuver

07 oktober 2017 om 10:11

Hey Bas, goed om te horen, natuurlijk. Hier kan geen mens over klagen. Maar voor de volledigheid: wat waren de procentuele kosten hiervoor?

Groeten,
Rien

Reageer
This thread has been closed from taking new comments.

Bas Arts

07 oktober 2017 om 10:39

Hi Rien,

De kosten hiervoor waren 1,25% per jaar, daar kwamen de fondskosten nog bij.

Cheers,
Bas

Reageer
This thread has been closed from taking new comments.

Rien Heuver

08 oktober 2017 om 11:44

Oh wauw, dat is best wel een groot verschil dan: super goed!

Reageer
This thread has been closed from taking new comments.

Victor

07 oktober 2017 om 10:21

Wat goed. Ik was al van plan om een rekening voor mijn toekomstige zoon te openen maar nu helemaal. Super goed Semmie!

Reageer
This thread has been closed from taking new comments.

Geert-Jan

07 oktober 2017 om 16:00

Lekker bezig Semmie!

Reageer
This thread has been closed from taking new comments.

daan

08 oktober 2017 om 17:31

Mooi nieuws Semmie, kleine vraag over jullie overzicht op de homepagina mag ik er van uit gaan dat het werkelijke resultaat het weergegeven resultaat + de kosten is? En de percentages die jullie weergeven zijn die vanaf de eerste keer dat jullie een inleg doen of vanaf de laatste keer of gemiddeld en ten opzichte van welk moment wordt dit percentage berekend. Wellicht kan ik dit ergens lezen, maar dat heb ik dan gemist, dank, Daan

Reageer
This thread has been closed from taking new comments.

Bas Arts

09 oktober 2017 om 07:51

Hi Daan,

Het resultaat dat in je dashboard wordt weergegeven is het netto resultaat, na aftrek van kosten. Het percentage dat in je dashboard staat is het bruto rendement, hier zijn dus nog geen kosten vanaf. Dit is het rendement sinds je begonnen bent met beleggen.

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn, dan kan je mij mailen op bas@semmie.nl of even bellen naar 020 220 3800.

Cheers,
Bas

Reageer
This thread has been closed from taking new comments.
semmie-tower

#thinkbigstartsmall

Nu starten