Beleggen

De invloed van kosten op rendement

04 oktober 2017
Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk
De invloed van kosten op rendement
Beleggen

De kosten van een beleggingsrekening bij Semmie zijn verder verlaagd en je betaalt nu nog slechts 0,7% per jaar! Betaalde je hiervoor dan veel te veel? Nee, je betaalt nu simpelweg nog minder. Semmie wordt groter en kan hierdoor ook beter inkopen en efficiënter werken. Deze besparingen kunnen we natuurlijk in onze eigen zak steken, maar dat doen we niet en daarom verlagen we de kosten. Deze kostenverlaging klinkt iedere klant natuurlijk als muziek in de oren, maar wat is hier nu concreet het effect van?


Wat zijn de kosten bij Semmie?

Bij Semmie betaal je nu 0,7% per jaar. Per maand is dit (afgerond) 0,0583%. Stel, je portefeuille waarde is €1.000 dan zijn de kosten slechts € 0,58 per maand. Dit is inclusief de beheerkosten, de transactiekosten en de kosten voor het aanhouden van je eigen IBAN-rekening. De enige kosten die hier nog bijkomen zijn de fondskosten, dat zijn de kosten die het fonds zelf berekent. Deze kosten zitten in de koers van het fonds verwerkt en betaal je dus niet apart. In de portefeuille bij Semmie zijn de fondskosten gemiddeld 0,24% per jaar. Dat komt neer op een bedrag van €0,20 per maand bij de eerder genoemde portefeuillewaarde van €1.000. De totale kosten bij een rekening van €1.000,-, zijn per maand dus minder dan €1!


Vergelijking vermogensbeheerders

Maar waar staat Semmie eigenlijk in vergelijking met andere vermogensbeheerders? Volgens de website www.finner.nl, de onafhankelijke vergelijkingssite voor vermogensbeheerders, zijn de gemiddelde kosten van een beheerder maar liefst 1,84%*. Stel, er wordt een rendement behaald van 4% en je hebt een looptijd van 10 jaar. Dan is het eindresultaat bij Semmie €1.331,-. Kies je voor een beheerder waar de gemiddelde kosten 1,84% zijn dan komt het eindresultaat €86,- lager uit. Dat is bijna 7% minder!


Extraatje

Met deze extra €86 is het dus ineens een stuk minder erg dat je kind een keer zakt voor zijn rijexamen of als er toch nog een extra periode aan studieboeken nodig zijn. Het klinkt misschien niet als heel veel geld, maar met €86 kan je een hoop leuke dingen doen. Zo kan je bijvoorbeeld een kaartje kopen voor Soldaat van Oranje, met zijn tweeën een dag naar de Efteling, 10 weken achter elkaar naar de bioscoop of gewoon lekker thuis op de bank blijven zitten en het extra geld laten beleggen door Semmie.

* Zoekcriteria bij platform beleggingsmatch: Inleg € 1.000, neutraal profiel

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie