Coco
Coco

PR & Marketing

Alle blogs van Coco
Beleggen

Je wilt beginnen met beleggen. Of misschien beleg je zelfs al. Maar wat zijn de risico's als je gaat beleggen? En wat kan het je opleveren? En hoe moet je dan beginnen? En waar?

In deze video behandelt Coco de meest gestelde vragen over beleggen. Kan beleggen bijvoorbeeld gevaarlijk zijn? Of is het alleen voor rijke mensen weggelegd? Coco heeft het antwoord!


Kan beleggen gevaarlijk zijn?

Ja, beleggen kan gevaarlijk zijn. Als je al je geld op één paard wedt. Of belegt met geld dat je echt niet kunt missen. Maar je kunt beleggen ook minder gevaarlijk maken door je geld te spreiden. Als je bij Semmie belegt, doe je dat in verschillende sectoren, in landen over de hele wereld.


Is beleggen voor rijke mensen?

Vroeger wel. Je ziet ze wel voor je, die rijke mannen in maatpakken in chique grachtenpanden. Maar dat is echt verleden tijd. Je hebt nu ook vermogensbeheerders, zoals Semmie, waar je kunt beleggen vanaf €50.


Is beleggen gokken?

Beleggen kan zeker gokken zijn. We halen dat ene paard weer van stal. Als je al je geld op een paar bedrijven (of paarden 😉) inzet, ben je wel een beetje aan het gokken. Daarom is het belangrijk dat je geld gespreid belegd wordt. Bij Semmie beleg je in meer dan 1600 bedrijven.


Wat is een goed moment om te starten met beleggen?

Elk moment is een goed moment om te starten! Niemand weet namelijk wat de beurs gaat doen. We hebben immers geen glazen bol.


Is het slim om te beleggen?

Ja, vinden wij wel! We adviseren je wel om ook een spaarrekening te hebben. Deze gebruik je als je meteen geld nodig hebt. Voor als je wasmachine het begeeft, of je even krap bij kas zit. Je beleggingsrekening is er voor de lange termijn. Voor je kind of de inleg van eigen geld voor je huis bijvoorbeeld.


Is beleggen leuk?

Dit antwoord kun je natuurlijk wel een beetje van ons verwachten: beleggen is heel leuk! Je kunt beleggen leuk maken door doelen voor jezelf te stellen en meer te leren over beleggen. Dat doen wij door deze artikelen op het Magazine en de kennisvideo's natuurlijk.


Is beleggen wat voor mij?

Wij vinden dat iedereen moet kunnen beleggen. Ongeacht kennis of budget. Je moet natuurlijk wel een bepaalde mate van risico willen en kunnen nemen.


Is beleggen makkelijk?

Nee, beleggen is niet makkelijk. We proberen het wel makkelijk te maken voor jou. Daarom doen wij het hele beleggingsgebeuren voor jou. Het enige dat jij hoeft te doen is het invullen van een vragenlijst voor je beleggersprofiel. En het liefst regelmatig in te leggen natuurlijk!


Is je geld veilig als je gaat beleggen?

Beleggen kent altijd risico's. We kunnen je daarom niks garanderen. We proberen wel het risico zo veel mogelijk te spreiden. Door jouw geld te spreiden in verschillende fondsen, in bedrijven in verschillende sectoren, over de hele wereld.


Vragen?

Heb je zelf een vraag die hier niet bij staat? Stel je vraag via de chat! We zijn van 8.00 tot 22.00 uur bereikbaar. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@semmie.nl.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.