Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk
Beleggen

Je wilt beginnen met beleggen. Of misschien beleg je zelfs al. Maar wat zijn de risico's als je gaat beleggen? En wat kan het je opleveren? En hoe moet je dan beginnen? En waar?

In deze video behandelt Coco de meest gestelde vragen over beleggen. Kan beleggen bijvoorbeeld gevaarlijk zijn? Of is het alleen voor rijke mensen weggelegd? Coco heeft het antwoord!


Kan beleggen gevaarlijk zijn?

Ja, beleggen kan gevaarlijk zijn. Als je al je geld op één paard wedt. Of belegt met geld dat je echt niet kunt missen. Maar je kunt beleggen ook minder gevaarlijk maken door je geld te spreiden. Als je bij Semmie belegt, doe je dat in verschillende sectoren, in landen over de hele wereld.


Is beleggen voor rijke mensen?

Vroeger wel. Je ziet ze wel voor je, die rijke mannen in maatpakken in chique grachtenpanden. Maar dat is echt verleden tijd. Je hebt nu ook vermogensbeheerders, zoals Semmie, waar je kunt beleggen vanaf €50.


Is beleggen gokken?

Beleggen kan zeker gokken zijn. We halen dat ene paard weer van stal. Als je al je geld op een paar bedrijven (of paarden 😉) inzet, ben je wel een beetje aan het gokken. Daarom is het belangrijk dat je geld gespreid belegd wordt. Bij Semmie beleg je in meer dan 1600 bedrijven.


Wat is een goed moment om te starten met beleggen?

Elk moment is een goed moment om te starten! Niemand weet namelijk wat de beurs gaat doen. We hebben immers geen glazen bol.


Is het slim om te beleggen?

Ja, vinden wij wel! We adviseren je wel om ook een spaarrekening te hebben. Deze gebruik je als je meteen geld nodig hebt. Voor als je wasmachine het begeeft, of je even krap bij kas zit. Je beleggingsrekening is er voor de lange termijn. Voor je kind of de inleg van eigen geld voor je huis bijvoorbeeld.


Is beleggen leuk?

Dit antwoord kun je natuurlijk wel een beetje van ons verwachten: beleggen is heel leuk! Je kunt beleggen leuk maken door doelen voor jezelf te stellen en meer te leren over beleggen. Dat doen wij door deze artikelen op het Magazine en de kennisvideo's natuurlijk.


Is beleggen wat voor mij?

Wij vinden dat iedereen moet kunnen beleggen. Ongeacht kennis of budget. Je moet natuurlijk wel een bepaalde mate van risico willen en kunnen nemen.


Is beleggen makkelijk?

Nee, beleggen is niet makkelijk. We proberen het wel makkelijk te maken voor jou. Daarom doen wij het hele beleggingsgebeuren voor jou. Het enige dat jij hoeft te doen is het invullen van een vragenlijst voor je beleggersprofiel. En het liefst regelmatig in te leggen natuurlijk!


Is je geld veilig als je gaat beleggen?

Beleggen kent altijd risico's. We kunnen je daarom niks garanderen. We proberen wel het risico zo veel mogelijk te spreiden. Door jouw geld te spreiden in verschillende fondsen, in bedrijven in verschillende sectoren, over de hele wereld.


Vragen?

Heb je zelf een vraag die hier niet bij staat? Stel je vraag via de chat! We zijn van 8.00 tot 22.00 uur bereikbaar. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@semmie.nl.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie