Bas Arts
Bas Arts

Vermogens-en relatiebeheer

Alle blogs van Bas Arts
Jij & Geld

Ik ben te jong om te beleggen. Ik heb er te weinig geld voor. Het is toch vooral iets voor oude mensen? Ik kijk er later wel eens naar… Herken jij jezelf in deze excuses om nog niet te beleggen? Nou, dan zit je er mooi naast. Hier zijn 5 redenen waarom je het best op een jonge leeftijd kunt starten met beleggen.

De nummer 1 reden: rendement-op-rendement

Het is misschien wel sterkste kracht in de wereld van beleggen: rendement-op-rendement. Hoe meer tijd je je geld geeft om te groeien, hoe groter je vermogen wordt. Omdat je je winst ieder jaar herbelegt, groeit je geld namelijk sneller.

Dat werkt zo: als je €100 belegt en je maakt in het eerste jaar 5% rendement, dan heb je aan het eind van dat jaar €105: een winst van €5. Wat nu als je het jaar daarop weer 5% winst maakt? Dan heb je niet (weer) €5 winst, maar een rendement van €5,25. Hoe dat kan? Omdat je in het tweede jaar niet begint met €100, maar met €105.

Nu lijkt die €5,25 niet echt veel. Maar als je zo een aantal jaar achter elkaar belegt, dan zie je dit nogal veel scheelt. Een voorbeeld: Bas legt iedere maand €200 in, 10 jaar lang. Coco gaat ook beleggen, maar ze begint al 10 jaar eerder. Zij legt 20 jaar lang de helft in: €100 per maand in. Allebei storten ze dus in totaal €24.000. Door rendement-op-rendement is het eindbedrag van Coco echter veel groter dan dat van Bas.

Als we uitgaan van een gemiddeld netto rendement van 4,6%, dan ziet dit voorbeeldplaatje er zo uit.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Probeer Semmie uit

Je opent in 5 minuten online een rekening en vanaf €50 kun je ons al uitproberen. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Probeer nu

© Semmie 2018. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.