Semmie in de spotlight

Diversiteit is leerzaam

Door Esther de Korte op 27 augustus 2021 - leestijd: 4 min
Diversiteit is leerzaam
Semmie in de spotlight

Liza is Business Developer bij Semmie. Een passende functietitel, want stilzitten is wel het laatste dat ze doet. In haar privéleven reist ze de wereld af en probeert graag verschillende hobby’s uit. Op het werk zorgt ze ervoor dat nieuwe onderdelen in onze dienstverlening niet bij een idee blijven. Zo kan je binnenkort ook een lijfrenterekening openen bij Semmie, iets wat niet gelukt was zonder Liza’s inbreng.

“Mijn achtergrond is heel divers. Ik kom uit Rusland, maar verhuisde op mijn 14e naar Spanje. Voor mijn studie neurowetenschappen koos ik Nederland, vervolgens liep ik stage in Oostenrijk en deed een uitwisselingsprogramma in Singapore. Als student kan je nog makkelijk van omgeving veranderen en ik vind het heel leerzaam om met verschillende culturen in aanraking te komen. Een ander perspectief doet veel voor je ontwikkeling. Reizen noem ik ‘global education’. Hoe meer je ziet en ervaart, hoe meer je leert dat je zoveel nog niet weet. Daarnaast is het gewoon heel leuk om vrienden op verschillende plekken in de wereld te hebben.”“Na mijn studie had ik behoefte aan een andere omgeving. Ik vind onderzoek doen heel interessant en volg graag de resultaten van andere onderzoeken. Het meest boeit mij de maatschappelijke impact. Dat is ook de reden dat ik niet alleen maar onderzoek wil doen. Ik wil graag dingen toepassen, in de praktijk werken en impact zien. Zodoende kwam ik terecht bij mijn vorige werkgever: een platform waar veel start-ups hulp krijgen om hun bedrijf te laten groeien. Het was heel inspirerend om met al deze mensen samen te werken en ik heb veel goede ideeën gezien. Door deze ervaring besefte ik me ook dat ik echt betrokken wil zijn bij het ontwikkelproces en meer hands-on aan de slag wil.”


Onderdeel van het geheel

“Toen kwam ik Semmie tegen, en was gelijk overtuigd van het concept. Ik waardeer het duurzaamheidsaspect en de missie. Het is een dienstverlening waar ik graag zelf gebruik van maak. Toen ik eenmaal was begonnen als Business Developer merk je ook echt hoe gedreven iedereen is om een succes van Semmie te maken. Dat ik voornamelijk Engels spreek, maakt niet uit voor het team. Ik werd al snel onderdeel van de groep. Semmie voelt echt als een grote familie.”


“Semmie voelt echt als een grote familie.”


“In mijn rol ben ik betrokken bij het hele proces: van idee tot realisatie. In het begin bepaal ik samen met alle stakeholders wat de vereisten zijn voor bijvoorbeeld een nieuw product of feature van de app. Vervolgens onderzoek ik welke vragen er zijn en wat er moet gebeuren. Zodra we ons meer richting de uitwerking van een project bewegen, waarbij iets moet worden ontworpen of ontwikkeld, hou ik overzicht of alles volgens plan gaat. In het proces heb je dan ook continu te maken met verschillende perspectieven en stakeholders.”


Het ultieme doel

“Mijn doel bij Semmie is om meer ervaring op te doen met één product. De volledige focus op het verbeteren en de doorontwikkeling van onze dienstverlening vind ik heel leerzaam. Zo kom ik nu ook in aanraking met de technische kant van ons product en wil ik graag meer begrijpen van het ontwikkelproces van de app. Maar voor nu is het meest belangrijke dat we straks mooie feedback krijgen op alle nieuwe dingen waar we mee bezig zijn. To be continued...”

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

Ook interessant voor jou?

Regels als motivatie
Semmie in de spotlight
Regels als motivatie
Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
Vooruitgang is niet te stoppen
Semmie in de spotlight
Vooruitgang is niet te stoppen
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.