Beleggen

Duurzaam beleggen: de basics

Door Lodewijk op 04 oktober 2019 min
Beleggen

Duurzaam beleggen is populairder dan ooit. En dat is goed nieuws! Maar wat houdt het nou eigenlijk in? En hoe doet Semmie dat precies?


De internationale standaard voor duurzaam beleggen is de ESG-score. Deze beoordeelt bedrijven op hun inzet voor environment, social en governance. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met milieu, mens & maatschappij en eerlijk bestuur. Waar mogelijk kiest Semmie voor fondsen waarbij bedrijven zijn beoordeeld op duurzame criteria.


Wat levert duurzaam beleggen op?
Het loont om te beleggen in bedrijven die duurzaamheid serieus nemen. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid een beter toekomstperspectief hebben en langer blijven bestaan. De duurzame activiteiten van een onderneming beïnvloeden de financiële resultaten positief. Dit houdt dus in dat het rendement van duurzame beleggingen niet onder doet voor dat van andere beleggingen.


Impactbeleggen
Kan het nog duurzamer? Ja, dat kan. Namelijk met impactbeleggen. Je belegt dan niet in verschillende aandelen en/of obligaties, maar in één duurzaam project. Een windmolenpark bijvoorbeeld. Een mooi doel natuurlijk, maar het nadeel is dat je hiermee niet gespreid belegt. Bij Semmie spreiden we graag je risico. Daarom bieden we op dit moment geen impactbeleggen aan.

Heb je vragen over de bedrijven waar wij in beleggen of over ons duurzaamheidsbeleid? Stel ze gerust via de chat!

Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk

Lodewijk is co-founder van Semmie en verantwoordelijk voor de 'tech' in 'fintech'. Lodewijk loopt al een tijd mee in de beleggingswereld. Je zult hem dus terug zien komen als auteur bij een breed scala aan onderwerpen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie