Beleggen

Duurzaam beleggen: de basics

04 oktober 2019
Coco
Coco

PR & Marketing

Alle blogs van Coco
Beleggen

Duurzaam beleggen is populairder dan ooit. En dat is goed nieuws! Maar wat houdt het nou eigenlijk in? En hoe doet Semmie dat precies?


De internationale standaard voor duurzaam beleggen is de ESG-score. Deze beoordeelt bedrijven op hun inzet voor environment, social en governance. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met milieu, mens & maatschappij en eerlijk bestuur. Waar mogelijk kiest Semmie voor fondsen waarbij bedrijven zijn beoordeeld op duurzame criteria.


Wat levert duurzaam beleggen op?
Het loont om te beleggen in bedrijven die duurzaamheid serieus nemen. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid een beter toekomstperspectief hebben en langer blijven bestaan. De duurzame activiteiten van een onderneming beïnvloeden de financiële resultaten positief. Dit houdt dus in dat het rendement van duurzame beleggingen niet onder doet voor dat van andere beleggingen.


Impactbeleggen
Kan het nog duurzamer? Ja, dat kan. Namelijk met impactbeleggen. Je belegt dan niet in verschillende aandelen en/of obligaties, maar in één duurzaam project. Een windmolenpark bijvoorbeeld. Een mooi doel natuurlijk, maar het nadeel is dat je hiermee niet gespreid belegt. Bij Semmie spreiden we graag je risico. Daarom bieden we op dit moment geen impactbeleggen aan.

Heb je vragen over de bedrijven waar wij in beleggen of over ons duurzaamheidsbeleid? Stel ze gerust via de chat!

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie