Semmie in de spotlight

Een rebel die gek is op regeltjes

07 juli 2020
Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte
Een rebel die gek is op regeltjes
Semmie in de spotlight

Wie zijn de mensen achter Semmie? Wat doen we hier iedere dag? Deze keer staat Tania in ‘the spotlight’. Onze Legal & Compliance Officer is nog maar net begonnen bij Semmie, maar voelde zich al snel thuis.


Thuiswerken op je eerste werkdag

De eerste werkdag van Tania viel middenin de lockdown. Maar gelukkig deed het geen afbreuk aan haar eerste ervaring. ‘Je kan prima met iedereen connectie maken en daarbij had ik hele prettige gesprekken gevoerd tijdens mijn sollicitatieproces. Het waren geen typische sollicitatiegesprekken, maar ik was gelijk aan het meedenken over processen en mijn visie aan het delen met Marlize.’


Van het mbo naar 2 universitaire studies, werken en moeder worden

‘Mijn zus deed alles volgens de regeltjes en ging na het gymnasium studeren in Amsterdam. Ik was meer een rebelse puber en volgde mijn eigen weg. Ik hou van whisky, ik ben een echte gamer en vind het mooi om niet precies in een hokje te passen. Toen ik bijvoorbeeld op het mbo zat in Tilburg, stond ik als student voor de klas. Mijn vader is Boliviaans en toen onze docente Spaans ziek werd, nam ik haar lessen over. Een andere docent zei toen tegen me: “Wat doe jij hier? Volgens mij zit er meer in je.” Dat stimuleerde mij om verder te gaan. Uiteindelijk ben ik naar Amsterdam verhuisd. Daar ben ik gaan werken en via het hbo naar de universiteit gegaan. Op een gegeven moment had ik een parttimebaan, volgde ik 2 studies en werd ik moeder. Om de juiste volgorde heb ik nooit zoveel gegeven.’


Vrijheid en de regeltjes

‘Tijdens mijn hbo-studie Media en Entertainment Management zat ik toch vaak op de regeltjes. Ik hield me bijvoorbeeld graag bezig met vergunningen. Uiteindelijk ben ik daarna rechten gaan doen. Wat ik mooi vind aan de wet is dat het interpretatie is. Ik ben dus eigenlijk een soort spreekbuis vanuit het recht. Maar de commerciële kant vond ik ook leuk, dus daarnaast ben ik bedrijfskunde gaan doen.’


‘Ik wil graag denken buiten kaders.’


Direct oppakken en gewoon doen

‘Al snel deed ik ook werkervaring op bij de grote gevestigde ondernemingen. Je merkt dan wel dat je weinig impact hebt. Daarom wilde ik een stap maken naar een kleinere organisatie, waar je nog niet dat vastgeroeste hebt. Ik wil graag denken buiten kaders. Bij Semmie is het een hele vette kans dat ik die ruimte krijg. Na mijn sollicitatiegesprekken wist ik het heel zeker, dit wil ik! Iedereen bij Semmie heeft hetzelfde doel. We willen de organisatie verder laten groeien en hebben daar goede gesprekken over met elkaar. Maar het is tegelijkertijd ook direct oppakken en gewoon doen.’

Ook interessant voor jou?

Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
Alleen een écht merk leeft
Semmie in de spotlight
Alleen een écht merk leeft
Het verhaal achter de data
Semmie in de spotlight
Het verhaal achter de data
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie