Semmie in de spotlight

Een sprong in het diepe

Door Esther de Korte op 09 juni 2022 - leestijd: 5 min
Een sprong in het diepe
Semmie in de spotlight

Hoe zorg je ervoor dat een organisatie zich kan blijven ontwikkelen terwijl er ook rekening moet worden gehouden met de veranderende wet- en regelgeving? Met die uitdaging kwam Laura als Legal Officer bij Semmie binnen. Dankzij haar wordt de snelle groei van Semmie niet afgeremd, terwijl alles toch keurig volgens het boekje wordt gedaan.

“Het is een behoorlijke uitdaging om te werken als juriste bij een scale-up. Mensen om mij heen hadden mij van tevoren wel een beetje voorbereid, maar als je er eenmaal middenin zit kom je er pas echt achter hoe het is. De waan van de dag, zoveel ambitie en zoveel plannen: het is soms lastig om prioriteiten te stellen. Ik zie mijn rol dan ook vaak als degene die even twee stapjes terug doet. Waar gaat het heen, wat gaan we doen en waarom doen we dit? Het belangrijkste is uiteindelijk dat de mensen om mij heen tevreden zijn. Ik wil geen belemmering zijn voor anderen, maar juist helpen en onderdeel zijn van een oplossing.”


Gelijk meedoen

“Vanaf het moment dat ik binnenkwam bij Semmie had ik het gevoel dat er naar mij geluisterd werd. Dit is typisch voor onze cultuur en geldt voor iedereen. Als je laat zien dat je mee wilt doen, dan krijg je die kans. Je bent er en draait mee.”


“We willen niet één grote disclaimer zijn, maar beleggen juist makkelijker maken.”


“Ik houd me onder andere bezig met alle wet- en regelgeving die komt kijken bij de uitbreiding van onze dienstverlening en onze zorgplicht voor beleggers. Ook op het gebied van duurzaamheid hou ik preventief de regelgeving in de gaten. Er is veel nieuwe regelgeving van kracht – en nog op komst – voor wat betreft duurzaam beleggen. Er gelden bijvoorbeeld steeds meer informatieverplichtingen richting de klant. Tegelijkertijd willen we niet één grote disclaimer zijn, maar beleggen juist makkelijker maken. Het is een uitdaging om daar een balans in te vinden.”


Een gedeelde missie

“De breedte van mijn functie spreekt mij aan. Als jurist werken voor één bedrijf vind ik hartstikke leuk. Je bent namelijk van A tot Z betrokken en krijgt ook echt de commerciële kant mee. Daarnaast voel ik mij betrokken bij de missie van de organisatie. Het doel waarmee Semmie is opgericht past bij mij. Ik heb een voorliefde voor persoonlijke financiën en beleggen en vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om aan een financieel gezonde toekomst te werken. In de eerste gesprekken met Sem Jr. merkte ik ook dat dit een oprechte drijfveer is. Dat motiveert mij.

Ik vind het mooi dat Semmie zich richt op lange termijn en periodiek beleggen. Tijdens de coronaperiode heeft beleggen een flinke opmars gemaakt. Ook zelf beleggen in aandelen werd steeds populairder. Door de dalende beurskoers zie je beleggers weer wat angstiger worden.

Wat wij bij Semmie doen is veel houdbaarder op de lange termijn. Door periodiek te beleggen in een goed gespreide portefeuille ben je op de lange termijn minder gevoelig voor wat de markt doet. In mijn vriendenkring heb ik ook benadrukt wat het belang is van lange termijn periodiek beleggen. Veel Nederlanders hebben voldoende spaargeld om dit te doen, maar doen dit niet. Door de hoge inflatie en lage rente lopen ze eigenlijk geld mis. Ik raad het dan ook iedereen aan, maar benadruk ook altijd de risico’s. Dat blijft natuurlijk mijn vak.”


Semmie's Legal Officer Laura aan het werk<br>


Cultuurschok

“Voordat ik bij Semmie aan de slag ging werkte ik bij een grote institutionele woningbelegger. Toen ik binnenkwam bij Semmie had ik wel even een cultuurschok. Er gebeurde zoveel tegelijkertijd en de sfeer is familiair. Ik moest wel even mijn draai vinden, want zo informeel had ik het nog niet meegemaakt. Informeel maakt het zeker niet minder serieus. Iedereen zet zich in vanuit zijn eigen expertise. Mensen trekken niet zomaar de deur achter zich dicht, maar werken vooral vanuit een persoonlijke motivatie bij Semmie. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden en bevalt de combinatie van hard werken én veel gezelligheid mij erg goed.”


Gewoon doen

“Het was dus best een sprong in het diepe om bij Semmie te gaan werken. Ik ben soms meer een ‘kat uit de boom kijken’ type en als jurist risicomijdender ingesteld. Maar mijn nieuwsgierigheid overwon het toch. Doordat ik nu omringd word door veel ondernemende mensen, leer ik ervan soms gewoon te doen. Daarnaast leer ik hier ook veel op andere vlakken en daar haal ik veel energie uit. Niet alleen binnen mijn eigen vakgebied, maar ook mijn interessegebied. Zo lees ik graag de artikelen uit ons Magazine en blijf ik op de hoogte over wat er speelt in de financiële wereld door met onze analisten te praten.”


Uitgeleerd? Tijd voor iets anders

“Ben ik uitgeleerd, dan is het tijd voor iets anders. Al zie ik dit voorlopig nog niet gebeuren bij Semmie. De exponentiele groei zorgt voor de uitdaging. Ik ben er best wel trots op dat ik hier onderdeel van uit kan maken door mijn eigen ding te doen en samen te werken met veel verschillende mensen. Die extreme groei geeft energie… maar soms ook slapeloze nachten hoor, haha.”

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

Ook interessant voor jou?

Waardering is waardevol
Semmie in de spotlight
Waardering is waardevol
Scherp sinds de start
Semmie in de spotlight
Scherp sinds de start
Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het