Semmie in de spotlight

Gebruiksvriendelijkheid staat altijd voorop

Door Thomas van der Lee op 16 maart 2022 - leestijd: 6 min
Gebruiksvriendelijkheid staat altijd voorop
Semmie in de spotlight

Combineer je producteigenaarschap met projectmanagementkwaliteiten, een sterk oog voor de klant en teamleiderschap, dan kom je uit bij René. René is er als Product Owner Client Portal verantwoordelijk voor dat nieuwe functionaliteiten worden ontwikkeld en dat onze app en klantensite worden verbeterd en uitgebreid. Bij elke stap van dat proces staan gebruiksvriendelijkheid en teamspirit voorop.


Het begint met vragen

“Wat de uitdaging ook is, het begint altijd met het stellen van vragen. Hoe kan iets verbeterd worden? Hoe kan een probleem opgelost worden? En nog belangrijker: waarom is de verbetering of oplossing eigenlijk nodig?

Het gaat om het begrijpen van een wens of het achterhalen van de oorzaak van een probleem. Dat is de start. Dat is de basis voor het maken van een plan en het uitwerken van alle nodige details. Kortom: van idee, vereiste of knelpunt toewerken naar iets dat daadwerkelijk gebouwd en door onze klanten gebruikt kan worden, dat is waar ik me graag in vastbijt.”


Uit het oog is niet uit het hart

Het heeft even geduurd voordat René precies wist welke kant hij op moest gaan. “Mijn zoektocht naar wat ik wilde doen in het leven, bepaalde de keuzes die ik in het begin heb gemaakt. Toen ik van het voortgezet onderwijs afkwam, wilde ik me richten op het psychologische en het sociale aspect van het leven. Ik ben daarom eerst Humanistiek gaan studeren. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar waarom mensen doen wat ze doen en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo.

Die lange studie bleek overigens toch net wat te stoffig voor mij, waarna ik vanwege een daarnaast ontwikkelde designinteresse op de Hogeschool voor de Kunsten terecht kwam. Vooral die tijd was vormend voor wat ik later zou doen als ik groot was. Ik begon naast het studeren al vrij snel met freelancen en na mijn studie kwam ik bij een internetbureau in Amersfoort terecht.

Dat was mijn eerste echte ‘baan’. En daar ken ik Lodewijk, Bart en Vincent trouwens ook van. Ik begon er als junior webdesigner en werkte er uiteindelijk 5 jaar. In de laatste 2 jaar vond er toentertijd een mooie ontwikkeling plaats binnen het internetlandschap: de klant kwam steeds meer centraal te staan.

Vrij plotseling maakte je niet alleen maar een website voor de directe opdrachtgever, maar werd het ook belangrijk wat de klant van jouw klant van een website vond. De term die steeds meer boven kwam drijven was ‘User Experience’ (UX); de klantervaring. Hoe ik die kon optimaliseren kreeg vanaf toen echt mijn interesse, waarbij mijn Humanistiek-verleden uitstekend van pas kwam.”

René bekijkt een grappige meme.<br>

“Na de Amersfoort-periode heb ik bij verschillende andere kleine en grote internetbureaus gewerkt en ook bleef ik ernaast altijd als zzp’er actief. Ik ontwikkelde me van een junior webdesigner naar een senior UX-designer en -adviseur en dat beviel me allemaal heel lang heel goed.

Bij een volgende baan kreeg ik echter de kans om naast al het designwerk ook het producteigenaarschap op te pakken. Die overkoepelende rol was me, zo bleek, echt helemaal op het lijf geschreven.

Lodewijk, en dus ook Semmie, ben ik altijd blijven volgen gedurende m’n carrière. Ik was inmiddels aan de slag gegaan bij een product-gefocuste online hypotheekadviseur waar ik niet lekker op mijn plek zat, toen ik na iets meer dan een jaar bij toeval zag dat Semmie een productowner zocht. Ik heb een berichtje gestuurd en na 2 gesprekken met Lodewijk waren we er wel uit.”


Een (on)samenhangend team

“Semmie is een bedrijf dat pro activiteit en eigen verantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en zijn eigen taken, maar we werken toch allemaal gefocust samen. Iedereen helpt elkaar ook als dat nodig is, vanuit zijn of haar eigen expertise of als collega. Het wordt op die manier al snel een gezellige, creatieve en vakkundige bedoening, want met nieuwe inzichten kom je toch echt tot de beste resultaten.”


“Met nieuwe inzichten kom je toch echt tot de beste resultaten”


“De sfeer bij Semmie is wat dat betreft los en relaxed. Maar dat betekent zeker niet dat we het rustig aan doen. We willen met elkaar de gestelde doelen bereiken en doen waar we in geloven. Zou je aan iedereen binnen het bedrijf vragen wat een belangrijke gemene deler is, dan zullen de meeste mensen waarschijnlijk zoiets zeggen als: ‘Wat ik doe, wil ik goed doen.

Door de huidige opzet – niet iedereen heeft een functie die duidelijk is afgekaderd – zie je verder dat die ‘beste resultaten’ ook daadwerkelijk mét elkaar behaald worden. Er is veel contact onderling en tijdens elk project is een rijke uitwisseling van gedachten. Door al die verschillende invalshoeken mee te nemen in het proces, wordt wat we creëren steeds beter.”


Sneller stappen maken

“Ik denk dat het producteigenaarschap bij Semmie daarom nog belangrijker wordt de komende jaren. Door alle stappen binnen het ontwikkelen en bouwen van verbeteringen en nieuwe functionaliteiten steeds duidelijker te definiëren en prioriteren, kunnen we nog meer en nog sneller stappen maken. En daar profiteert de hele organisatie natuurlijk van.

Ik blijf me daarbij erg bewust van mijn eigen rol binnen het bedrijf. Vooral in combinatie met het teamleiderschap, waarbij ik me over een belangrijk deel van ons IT-team ontferm. Iedereen moet blij zijn met het werk dat ze doen, zich veilig en ‘senang’ voelen. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Dat geldt voor mijzelf, maar in nog grotere mate voor de collega’s die onder mijn directe verantwoordelijkheid vallen.

Er is daarnaast gelukkig ook heel veel om naar uit te kijken. 2022 belooft weer een heel interessant Semmie-jaar te worden en er zijn allerlei plannen om het team verder uit te breiden en sterker te maken. Er staan al enkele vacatures open op dit moment. Wie weet is er iemand die dit nu leest die ons binnenkort kan helpen om nog sneller, betere stappen te kunnen maken!”

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

Ook interessant voor jou?

Waardering is waardevol
Semmie in de spotlight
Waardering is waardevol
Scherp sinds de start
Semmie in de spotlight
Scherp sinds de start
Techniek + creativiteit = kwaliteit
Semmie in de spotlight
Techniek + creativiteit = kwaliteit
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.