Anne-Wil
Anne-Wil

Content Marketeer

Alle blogs van Anne-Wil
Handel met voorkennis? Dat is verboden en helemaal niet nodig!
Beleggen

Niemand weet wat de toekomst brengt. Zo is dat ook met beleggen. Het is zelfs een vereiste voor eerlijke handel op de financiële markten: alle beleggers weten evenveel. Of dus: even weinig. Belegger A mag niet stiekem meer weten dan belegger B. Als belegger A wél meer weet dan belegger B en met die voorkennis gaat beleggen dan is dat een ernstig misdrijf. Handel met voorkennis wordt door de AFM, de toezichthouder op de financiële markten, nauwlettend in de gaten gehouden.

De voorkennis die verboden is, gaat over informatie die vertrouwelijk is en niet-openbaar. Bijvoorbeeld informatie over een aankomende overname of betalingsproblemen van een bedrijf. Daarom zijn bedrijven verplicht om deze informatie zo snel mogelijk openbaar te maken. Dan zijn alle beleggers op de hoogte en heeft iedereen gelijke kans op een goed rendement.


Iedereen moet kunnen beleggen

Bij Semmie zijn we hier blij mee want wij geloven dat iederéén moet kunnen beleggen. Welk budget of kennis over beleggen je ook hebt. Wij zijn dus blij dat we allemaal evenveel en dezelfde informatie hebben. Maar kan je je als belegger dan helemaal niet onderscheiden? Jazeker, dat kan. Wij hebben geen glazen bol, maar op basis van onze eigen kennis, ervaring en gezond verstand hebben we alvast een aantal scherpe keuzes voor je gemaakt:


1. Spreiding

Bij Semmie kan je je beleggingen spreiden. De door ons geselecteerde fondsen vertegenwoordigen meer dan 1600 verschillende bedrijven. Zo kunnen we €50 spreiden over meer dan 1600 verschillende bedrijven. Jouw beleggingen zijn daarom nooit afhankelijk van één bedrijf of één sector.


2. Wereldwijd

En de bedrijven bevinden zich over de hele wereld: een deel in Europa, een ander deel in Amerika. Maar Semmie belegt ook in Azië, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika (de opkomende markten).


3. Lange termijn

We beleggen voor de lange termijn. Hierdoor is het beste moment om "in te stappen" niet meer van belang. En wordt de waan van de dag minder belangrijk.


4. Duurzaam

Één ding hebben al deze bedrijven gemeen: ze nemen duurzaamheid serieus. En dat loont. Onderzoeken hebben aangetoond dat duurzame bedrijven een gezonder toekomstperspectief hebben en ook langer blijven bestaan. Bovendien is het rendement van duurzame beleggingen minstens zo goed.

Dat is wat we bij Semmie noemen: beleggen zonder voorkennis maar mét gezond verstand.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie