Semmie in de spotlight

Het plaatje moet kloppen

Door Esther de Korte op 15 december 2020 - leestijd: 4 min
Het plaatje moet kloppen
Semmie in de spotlight

In Semmie in the spotlight maak je kennis met de mensen achter Semmie. Ben jij benieuwd naar het brein achter de Semmie app? In dit interview leer je Lodewijk kennen. Hij is co-founder van Semmie en verantwoordelijk voor de ‘tech’ in ‘fintech’.


Zou ik dit niet eens zelf moeten doen?

Lodewijk zit al jaren in het digitale vak. “Eerst werkte ik bij een onlinebureau en daar heb ik voor veel verschillende klanten gewerkt; van het maken van online campagnes tot het neerzetten van websites. Daarna ben ik mijn eigen bedrijf gestart en ontwikkelde steeds meer applicaties. Maar het werk dat ik deed was altijd voor een product van een ander. Ik dacht steeds vaker: zou ik dit niet eens zelf moeten doen? Eén digitaal product waar je alle focus op hebt. Dan kan ik alles continu optimaliseren en beter maken.”


Semmie

“Ik werkte met Sem jr. samen voor de website en campagnes van sem.nl en had al wel eens geopperd: kunnen we niet een product bouwen voor vermogensbeheerders? Twee maanden later belde Sem jr. op of we samen wat wilde opzetten. Ik had 0 verstand van beleggen, en het had in eerste instantie ook niet echt mijn interesse. Bij de ontwikkeling van het platform hielp dat juist. Ik moest het immers voor mijzelf ook begrijpelijk maken. Inmiddels ken ik alle vakjargon nu wel, maar vaak is het best wel begrijpelijk te maken. En hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Onze missie is echt om professioneel beleggen toegankelijk te maken. Dat zie je terug in de interface van de app en de duidelijke taal die we gebruiken.”


“Als ik vooruitgang zie, dan ben ik happy.”


Van idee naar bouwen

“In de eerste fase van Semmie hebben we nagedacht over het merk en de visie. In die gesprekken kwam ook naar voren dat we een duurzame toekomst willen voor onze kinderen en iets terug willen doen voor de wereld. Als start-up heb je natuurlijk niet veel te besteden en weinig impact. Maar het was voor ons een no-brainer om voor duurzame beleggingen te kiezen. Toen het idee voor Semmie verder vorm kreeg ben ik de onboarding (het proces dat je doorloopt om klant te worden) gaan ontwerpen en in samenwerking met oude bekenden Daan en Rick gaan bouwen. Het proces van bedenken, het bouwen en optimaliseren daar geniet ik van. En als het live gaat en je krijgt positieve feedback, dan kan je echt trots zijn. Maar dat duurt vaak maar even, er zijn altijd onderdelen die aandacht verdienen of verbeterd kunnen worden."


Het totaalplaatje moet kloppen

“Onze klanten zijn enorm betrokken, we ontvangen elke dag feedback! Dat vind ik echt fantastisch. Je wilt daarom ook altijd blijven streven naar het beste product mogelijk. Stil staan is in de digitale wereld ook echt achteruit gaan. Als team blijven we daarom continu onze app, de processen erachter en het platform waar Semmie op draait verbeteren. Ik vind het daarbij belangrijk dat we focus houden en niet te veel afwijken van de kern van ons product. Soms zie je apps die allemaal features gaan toevoegen en daardoor niet meer kloppen met waarom de app ooit gemaakt is. Dat gaat zelden goed. Dus de Semmie app moet bij de kern blijven: Duurzaam beleggen om je financiële doelen te behalen. ”


De app over een paar jaar. Waar gaan we naartoe?

“Er zijn heel veel punten die ik nog wil oppakken: het toevoegen van de zakelijke beleggingsrekening, de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende portefeuilles, bijvoorbeeld een impact portefeuille en we willen de app geschikt maken voor meer talen en de Europese markt. Daarnaast hebben we veel ideeën over hoe we mensen nog beter kunnen ondersteunen met het behalen van hun financiële doelen. Ook een lijfrente pensioenrekening staat op de agenda. Ik zie het plaatje al voor me in ieder geval. Op de meer lange termijn zou ik het persoonlijk heel gaaf vinden als we samen met onze klanten en partners daadwerkelijk concrete duurzame projecten zouden kunnen gaan realiseren. Bijvoorbeeld via een eigen duurzaam investeringsfonds. Dat lijkt me een leuke manier om echt een verschil te kunnen maken.”

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

Ook interessant voor jou?

Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
Jong geleerd is oud gedaan
Semmie in de spotlight
Jong geleerd is oud gedaan
Zo zou ik het zelf ook doen
Semmie in de spotlight
Zo zou ik het zelf ook doen
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.