Ask Semmie

Hoe beleg ik voor mijn kind?

12 februari 2021
Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee
Ask Semmie

Als ouder wil je natuurlijk een mooie financiële bijdrage leveren aan de toekomst van je kind. Of het nu gaat om de financiering van een studie, rijbewijs, of misschien zelfs een wereldreis, een ding hebben allemaal ze gemeen: het kost geld. Maar als je zo vroeg mogelijk begint het opbouwen van vermogen, heb je later een mooi bedrag bij elkaar. En zeker met de lage spaarrentes van tegenwoordig biedt beleggen een hele mooie uitkomst.


Beleggen voor je kind bij Semmie

Wil je voor je kind beleggen, dan biedt Semmie jou 2 mogelijkheden: beleggen via een speciale kindrekening, of beleggen via een eigen persoonlijke rekening.


Beleggen via een kindrekening bij Semmie

Een kindrekening open je op naam van je kind. Je kind is dan de officiële rekeninghouder. Jou als ouder voegen toe als wettelijk vertegenwoordiger. Uiteraard is het ook mogelijk je partner als tweede wettelijk vertegenwoordiger toe te voegen.

Elk bedrag dat je op deze rekening stort wordt gezien als een schenking en daar hoeft geen schenkbelasting of erfbelasting over worden betaald. Op de 18e verjaardag gaat het beheer automatisch over op je kind. Hij of zij bepaalt vervolgens wat er met de beleggingen gaat gebeuren.


Beleggen via een rekening op eigen naam

Je kan er ook voor kiezen een rekening op je eigen naam te openen. Dan is en blijft het geld op de rekening gewoon van jou. Je houdt dus gewoon zeggenschap over de rekening, ook als je kind de 18 is gepasseerd. Wanneer je er dan wel voor kiest om het bedrag aan je kind te schenken, betaal je over het volledige bedrag schenkbelasting. Precies weten hoeveel dit is? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.


Waar kies jij voor?

Er zijn 2 opties om al vroeg een steentje bij te dragen aan de financiële toekomst van je kind. Kies voor een kindrekening op zijn of haar naam of voor een persoonlijke rekening als je zelf net nog even wat langer de controle wilt houden.


Wil je meer informatie over beleggen voor je kind?

Bij Semmie open je eenvoudig een kindrekening zodat je meteen kunt beginnen met beleggen voor de toekomst van je kinderen. Wil je meer informatie hebben? Neem dan snel een kijkje op onze speciale Beleggen voor je kind-pagina.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie