Semmie in de spotlight

Jong geleerd is oud gedaan

Door Esther de Korte op 30 juli 2020 - leestijd: 4 min
Jong geleerd is oud gedaan
Semmie in de spotlight

Wie zijn de mensen achter Semmie? Wat doen we hier iedere dag? Deze keer staat Koen in ‘the spotlight’. Na zijn stage bij Semmie is Koen aan de slag gegaan als junior analist. Praat je met Koen, dan praat je over aandelen, fondsen, rendementen en marktontwikkelingen.


Ontdekken van de beleggingswereld

Tijdens zijn studie commerciële economie ging de beleggingswereld voor hem open. “Ik ben veel op onderzoek uitgegaan in mijn vrije tijd, en vond het interessant om met andere mensen over beleggen te praten. Om bevestiging te zoeken of de beleggingswereld echt zo leuk was als ik dacht ben ik de minor beleggen gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. Normaal gesproken was een 6 genoeg, maar nu ik iets deed dat ik echt leuk vond, schoten de cijfers ook omhoog.”


Verder leren bij Semmie

“Van een docent hoorde ik over Semmie en dat leek me wel wat als stageplek. Eigenlijk ging daarna alles vrij snel. Ik kwam op gesprek en het klikte meteen. Het was 5 minuten serieus solliciteren en daarna hebben we vooral over beleggen gepraat. Voor ik het wist zat ik hier. Inmiddels is mijn takenpakket heel breed. Ik hou mij bezig met de uitvoer van onze beleggingen, de transacties en marktontwikkelingen. En binnenkort ga ik zelfs als columnist voor Semmie aan de slag! Maar je kan me ook tegenkomen als je een vraag stelt via de chat. Van al die verschillende dingen leer je veel. Daarbij krijg ik ook de vrijheid om dingen zelf uit te zoeken.”


Trends en tweaken

“Het leukste aan mijn werk? Dat is toch wel bezig zijn met de portefeuille en onze beleggingen. Zijn er nog verbeteringen? Wat zijn de ontwikkelingen van de markt? We beleggen voor de lange termijn, en daar hoort een vaste portefeuille bij. Maar de wereld verandert constant, dus moeten we wel de hoofdtrends in de gaten houden. Om het risico te beperken of juist iets meer rendement te halen doen we kleine tweaks in de portefeuille. Binnen onze beleggingsrofielen heb je bijvoorbeeld wel een bepaalde bandbreedte. Zo heb je bij een defensief beleggingsrofiel een verhouding van rond de 30% aandelen en 70% obligaties. Soms is een verhouding van 35-65 dan net iets passender.”


Balans tussen duurzaamheid, lage kosten en risicospreiding

“We zijn veel bezig met de kosten. Die willen we zo laag mogelijk houden, want kosten wegen natuurlijk op het rendement. Daarbij willen we de portefeuille ook zo duurzaam mogelijk maken. Maar wat is duurzaam? Er zijn hele duurzame projecten waar je in kan investeren, maar dan zet je in op één project. Terwijl wij juist het risico willen beperken en zoveel mogelijk willen spreiden. De fondsen uit onze modelportefeuille hebben wel allemaal een positieve ESG-score, dat is onze voorwaarde.”


Vroeg beginnen met beleggen

Koen heeft een belangrijke beleggings-les al jong geleerd. “Hier in Nederland zijn we wat minder gewend aan beleggen, we zijn er niet zoveel mee bezig. Kijk je naar Amerika dan zijn veel meer mensen al bezig om bijvoorbeeld te beleggen voor hun pensioen. Mensen denken altijd dat het met kleine bedragen niet gaat lukken. Maar juist als je vroeg begint, en je rendement blijft herinvesteren kan je er meer uithalen. Je hebt natuurlijk nooit garanties, maar ik ben ervan overtuigd dat beleggen voor veel mensen mogelijkheden biedt.”


Samenwerken met Koen?

Semmie groeit hard, daarom plaatsen we ook regelmatig nieuwe vacatures. Ben je benieuwd welke vacatures er momenteel openstaan? Neem dan snel een kijkje op semmie.nl/jobs!

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

Ook interessant voor jou?

Regels als motivatie
Semmie in de spotlight
Regels als motivatie
Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
Van de horeca naar het kantoorleven
Semmie in de spotlight
Van de horeca naar het kantoorleven
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.