Semmie nieuws

Klant worden bij Semmie? Gebruiksvriendelijker krijg je het niet

Door Thomas van der Lee op 24 november 2020 - leestijd: 3 min
Klant worden bij Semmie? Gebruiksvriendelijker krijg je het niet
Semmie nieuws

Bestaande klanten bij Semmie hebben het al ervaren: we doen er alles aan om het proces om een beleggingsrekening te openen zo simpel mogelijk te maken. En dat blijkt!

Want uit onafhankelijk onderzoek van Enigma Consulting wordt Semmie het best beoordeeld op het gebied gebruiksvriendelijkheid en scoren we zeer hoog op het gebied van veiligheid en innovatie!


Onboarding

Het registratieproces van een nieuwe klant om een beleggingsrekening te openen noemen we onboarding. Dit is het hele proces dat je doorloopt van het drukken op de knop Account aanmaken tot het daadwerkelijk kunnen beginnen met beleggen.

Het onboardingproces is iets meer dan alleen je e-mailadres en een wachtwoord invullen. Zo moeten we bijvoorbeeld kunnen identificeren dat jij wel de persoon bent die je zegt dat je bent én wat het risico is dat je wilt en kunt lopen. Dat laatste is trouwens onderdeel van het beleggersprofiel.


Semmie onder de loep

Nu is ons hele proces, net als dat van vele andere aanbieders uit de spaar- en beleggingswereld, onder de loep genomen. En uit een selectie van 11 aanbieders behaalt Semmie 3 podiumplaatsen waarbij we zelfs in de categorie gebruiksvriendelijkheid plaats mogen nemen op de hoogste trede!

Een belangrijke reden voor die hoge score is dat bij Semmie het hele registratieproces kan worden doorlopen via onze app. Een uniek proces wat bij geen enkele andere aanbieder mogelijk is volgens de onderzoekers.


Een overzicht van de top 3 in elke categorie:

Bron: Banken.nl


En het wordt beter…

Op het podium staan is mooi, maar we streven ernaar om de beste te worden op elk gebied. Daarom zijn we druk bezig met de laatste loodjes voor de optimalisatie van onze onboarding. Zodat alles nog makkelijker, veiliger, sneller én gebruiksvriendelijker verloopt. Je hoort hier binnenkort uiteraard meer over!

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het