Semmie nieuws

Lagere fondskosten voor Semmie Solid en Semmie Smart

Door Tessa Ham op 16 november 2023 - leestijd: 2 min
Lagere fondskosten voor Semmie Solid en Semmie Smart
Semmie nieuws

Kosten oefenen invloed uit op het rendement dat je kunt behalen. Daarom zijn lage kosten een belangrijk speerpunt in het beleggingsbeleid van Semmie en streven we continu naar het minimaliseren van kosten, zonder dat we hierbij concessies hoeven doen aan de kwaliteit.

Om tot een optimale modelportefeuille te komen, reviewen we doorlopend onze portefeuilles. We houden dan ook continu het productaanbod op de markt in de gaten. Met de nieuwste fondswijziging in de Solid en Smart portefeuille gaan klanten profiteren van nog lagere fondskosten.


Fondswijziging

“We zijn verheugd om te zien dat de algemene kostendaling van ETF’s doorzet”, licht Koen Kersten, Analyst Asset Management toe. “Als investment committee kijken we naar alle karakteristieken rondom een belegginginstrument, maar kosten zijn een belangrijk component. We zijn ervan overtuigd met deze wijziging de kosten significant te kunnen laten dalen, zonder dat daar nadelen aan verbonden zijn.

De wijziging houdt een vervanging in van de Amundi S&P 500 ESG – UCITS DR ETF door de SPDR S&P 500 ESG Leaders UCITS ETF in de Solid en Smart portefeuille. De huidige en nieuwe ETF vertonen een aantal voor het beleid belangrijke overeenkomsten: ze maken het mogelijk om in de grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven te beleggen en houden daarbij rekening met ESG-factoren. De nieuwe ETF past dus volledig binnen het bestaande beleggingsbeleid van Semmie.

Op het gebied van exposure is deze fondswijziging hierdoor geen grote verandering. Een belangrijk onderscheid is het verschil in kosten. Door deze wijziging worden de fondskosten aanzienlijk verlaagd.”


Kostenwijziging

De fondskosten van het nieuwe fonds, de SPDR S&P 500 ESG Leaders UCITS ETF, bedragen 0,03%. Ter vergelijking: de fondskosten van het huidige fonds, de Amundi S&P 500 ESG - UCITS DR ETF, bedragen 0,12%. Dit is een kostenverlaging van 70%. De precieze fondskosten zijn afhankelijk van de asset-allocatie van je portefeuille. Voor meer informatie verwijzen je graag door naar onze website.

Beleg je in de Solid of Smart portefeuille? We hebben je een inboxbericht gestuurd met meer informatie.


Heb je vragen?

Onze beleggingsexperts staan 7 dagen per week voor je klaar. We zijn bereikbaar via de chat van 08:00 tot 22:00 uur of telefonisch tijdens kantooruren op 020 220 3800.

Tessa Ham
Tessa Ham

Content Creator

Alle blogs van Tessa Ham

Tessa is precies wat een Content Creator hoort te zijn: creatief, bedreven maar bovenal nieuwsgierig. Het liefst schrijft ze over hoe je het slimst met je geld om kan gaan, maar hoe taai het onderwerp ook is: ze zorgt ervoor dat je blijft lezen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het