Money talks

Laura (24 jaar): ‘We willen hier een tijdje blijven om onze droom waar te maken’.

Door Esther de Korte op 09 juni 2020 - leestijd: 4 min
Laura (24 jaar): ‘We willen hier een tijdje blijven om onze droom waar te maken’.
Money talks

Laura ken je misschien wel als je regelmatig op Instagram scrollt: ze is namelijk lifestyle influencer en heeft ruim 80.000 volgers op het platform. Sinds kort is ze meer bezig met financiën, want ze heeft een droom: een huis kopen in Spanje samen met haar vriend.


Leven van Instagrammen

Laura begon in 2012 al met bloggen: “Toen begon ik met Tumblr en kort daarna startte ik een eigen blog. In eerste instantie was dat vooral gefocust op hardlopen, maar toen ik in 2016 naar Spanje verhuisde voor de liefde werd dat al snel meer lifestyle gerelateerd.” Vanaf datzelfde jaar besloot Laura om fulltime te gaan bloggen en kon ze leven van content plaatsen op haar blog, Instagram en YouTube.


Van Córdoba terug naar Nederland

Laura ging voor haar studie voor het eerst naar Spanje en koos voor het pittoreske Córdoba, een stad in Andalusië. Ze koos specifiek voor die plek omdat het nog vrij onbekend was en lang niet zo toeristisch als Barcelona of Madrid. Daar kwam ze haar huidige vriend tegen: “Vandaar ook de keuze om op die plek nog een tijdje te blijven hangen.” Laura bleef er drie jaar wonen. “Ik was in die tijd wel eens in Nederland voor werk, als ik events of samenwerkingen heb. Daar moet ik soms in Nederland voor zijn. Vorig jaar deed ik dat bijna maandelijks.”

Laura en haar vriend wilden ook zien hoe het zou zijn om met z’n tweeën in Nederland te wonen. “We waren heel erg aan het twijfelen en het begon toch een beetje te knagen: hoe zou het zijn om in Nederland te wonen?” Haar vriend stelde voor om tijdelijk naar Nederland te verhuizen. “We zijn hier nu vanaf januari, maar we kwamen er eigenlijk al snel achter dat we echt het gelukkigst worden in Spanje. We vinden het wel heel fijn hier en mijn vriend verdient hier ook meer. Daarom willen we hier wel een tijdje blijven, zodat we ook meer kunnen sparen voor onze droom: een huis kopen in Spanje.”


Sparen voor de droom

Nu Laura en haar vriend een duidelijk doel hebben, maakt dat het geld opzij zetten iets makkelijker. Een echt spaarplan hebben ze niet gemaakt. “Ik spaar wel al jaren, maar ik merkte dat mijn spaarpotje altijd rond hetzelfde bedrag bleef hangen. In een jaar gaat het een beetje omhoog, een beetje omlaag en aan het eind van het jaar zat ik precies op hetzelfde getal als aan het begin van dat jaar. Groei zat er niet echt in. Vandaar dat ik dacht: ik moet op een andere manier gaan sparen en beleggen bij Semmie is daar ideaal voor. Beleggen kan meer opleveren maar kent ook meer risico. Maar voor mijn gevoel loopt dat naast mijn gewone spaarrekening, het is echt iets waar ik niet aan mag komen van mezelf. Althans, tenzij het dus voor een huis in Spanje is.” Haar plan is nu om iedere maand minstens €250 opzij te zetten op haar beleggingsrekening en ze hoopt over vijf jaar €20.000 bij elkaar te hebben. “En als ik een goede maand heb, want mijn inkomen als zzp’er is nooit hetzelfde natuurlijk, maak ik een groter bedrag over.”

Als we haar vragen wat er gebeurt na die vijf jaar, vertelt Laura dat ze haar huidige manier van sparen eigenlijk wel op deze manier wilt voortzetten. “Stel we zouden eerder de kans krijgen om een huis in Spanje te kunnen kopen, dan neem ik mijn geld wel eerder op. Ik zou daarna wel doorgaan met sparen. Ik ben natuurlijk zzp’er en wil voor mijn 25e beginnen aan mijn pensioenopbouw. Wie weet doe ik dat ook wel via Semmie. Dat zou een mooi tweede beleggingsdoel zijn.”

Mocht je het leuk vinden om Laura en haar weg naar een koophuis in Spanje te volgen, dan kun je haar volgen op Instagram.


Over Money Talks

In onze Money Talks laten we verschillende mensen aan het woord over hun financiën en beleggingsdoelen. Bij Semmie vinden we het belangrijk om transparant te zijn over geldzaken en dus ook de ervaring van verschillende mensen te delen. We waarderen het dat Laura Brijde zonder tegenprestatie aan het interview heeft meegewerkt. Haar standpunt is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. Semmie staat dan ook niet in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie door Laura Brijde. Beleggen kent altijd risico's.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.