Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte
Marieke (34): “Beleggen? Alleen met geld dat ik kan missen.”
Money talks

Marieke is recruiter en woont in Leusden met haar twee kinderen van 4 en 2. Sinds kort is ze begonnen met beleggen. Al duurde het wel even totdat Marieke daadwerkelijk begon. ‘Ik had al een hele tijd geld op mijn spaarrekening staan waar ik niets mee deed. En er kwam geen euro bij. Zonde eigenlijk!’


Bewust met geld bezig zijn

“Als alleenstaande moeder moet ik de hypotheek opbrengen en hangt alles af van wat ik binnen breng. Dan word je misschien wel wat voorzichtiger. Ik ben nu veel bewuster van mijn financiën en weet precies wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Tegenwoordig heb je veel apps die je hierbij kunnen helpen. Je hoeft het allemaal niet zelf te bedenken. Heb je het overzicht, dan zie je ook ineens waar je kan besparen. Bijvoorbeeld als je al een jaar lang hetzelfde tarief hebt voor een abonnement, dan bel ik op of ze niet met een beter aanbod kunnen komen.”


“Als je dit speelgoed wil, dan zijn wel al je muntjes bijna op”


Geld uitgeven aan herinneringen

"Ik probeer mijn zoontje Hugo ook echt de waarde van geld mee te geven. Hij heeft wat eigen geld en als hij het wil uitgeven tel ik zijn muntjes uit. 'Als je dit speelgoed wil, dan zijn wel al je muntjes bijna op,' zeg ik dan. Zelf denk ik ook goed na of ik echt die nieuwe trui nodig heb. Ik geef mijn geld liever uit aan samen herinneringen maken. Bijvoorbeeld vakanties of uitjes. Hier geef ik makkelijker geld aan uit, omdat ik er nog jaren aan kan terugdenken. Die nieuwe trui of dat speelgoed is soms ook zo zonde. Waarom moet het allemaal nieuw? Er is zoveel leuk tweedehands speelgoed en nog goede kleding te koop. Het is nog duurzamer ook."


Geen risico, maar ook geen rendement

Marieke is een groot voorstander van sparen: "Ik heb precies berekend wat ik nodig heb om in mijn huis te blijven wonen mocht ik bijvoorbeeld mijn baan kwijtraken. Voor de hypotheek, vaste lasten, maar ook onverwachte kosten, zoals een kapotte wasmachine of auto heb ik voldoende opzij gezet. Wat overblijft wil ik investeren, want op de bank heb je geen risico, maar ook geen rendement. Ik heb nagedacht over andere manieren om met je geld om te gaan. Bijvoorbeeld aflossen op mijn huis en ik heb me verdiept in cryptocurrency (van vrienden hoorde ik mooie verhalen)."


Geld dat ik kan missen, beleg ik nu

"Voordat ik besloot om te gaan beleggen, heb ik er eerst over gesproken met mensen in mijn omgeving. Ik zag veel vrienden die door de lage spaarrente bewust zijn gaan beleggen. Toen ik hoorde over Semmie dacht ik dit is iets voor mij. Ik heb zelf weinig verstand van beleggen en geen tijd om me erin te verdiepen, het is dus een voordeel dat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Doordat ik me wel op een makkelijke manier kan inlezen, ben je meer bewust van de risico’s. En ook omdat ik alleen beleg met geld dat ik kan missen geeft het me een veilig gevoel."


Over Money Talks

In onze Money Talks laten we verschillende mensen aan het woord over hun financiën en beleggingsdoelen. Bij Semmie vinden we het belangrijk om transparant te zijn over geldzaken en dus ook de ervaring van verschillende mensen te delen. We waarderen het dat Marieke zonder tegenprestatie aan het interview heeft meegewerkt. Haar standpunt is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. Semmie staat dan ook niet in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie door Marieke. Beleggen kent altijd risico's.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie