Semmie in de spotlight

Meer dan een missie

Door Tessa Ham op 09 juni 2023 - leestijd: 4 min
Meer dan een missie
Semmie in de spotlight

Door de krachtenbundeling van Semmie en Indexus hebben we een aantal nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Eén van die collega’s is Jochem, die de rol van Sales Director op zich neemt. Jochem brengt 26 jaar aan ervaring met zich mee in de vermogensbeheerwereld. Zijn interesse in beleggen ontstond echter nog eerder: als 12-jarige kwam hij al voor het eerst in aanraking met de beurs.


De kracht van beleggen

“Mijn interesse voor de financiële wereld werd al vroeg aangewakkerd, omdat zowel mijn opa als vader bij een bank werkzaam waren. Onderwerpen als geld en beleggen waren aan de eettafel zeker geen taboe. Samen met mijn vader kocht ik op 12-jarige leeftijd mijn eerste aandelen. Zo leerde ik al vroeg wat de kracht van beleggen is.

Studiekeuzetesten op de middelbare school wezen uiteindelijk uit wat ik eigenlijk al wist: ik vond economie erg interessant. De universiteit vond ik prachtig, maar het is wel allemaal theorie. Daarom ben ik al snel naast mijn studie bij verschillende banken gaan werken. Eerst bij Rabobank, vervolgens op het hoofdkantoor van Fortis Investment Management en ten slotte bij ING op een lokaal kantoor.

Juist door deze ervaringen ontdekte ik dat de bancaire wereld niet bij mij aansloot. Na mijn opleiding ging ik daarom werken bij een vermogensbeheerder als beleggingsadviseur. Daar vond ik mijn persoonlijke drijfveer: iedereen de kracht van beleggen laten inzien. Dit is in mijn ogen essentieel voor een gezonde financiële toekomst en ik gun het iedereen om zijn of haar financiële doelen waar te maken.

ETF’s zijn daar perfect voor: het maakt brede spreiding mogelijk, ook met kleinere bedragen, tegen lagere kosten en met een zeer goede verhandelbaarheid. Bovendien zijn ETF’s ook transparant: documentatie maakt duidelijk welke index een ETF volgt, waarin gehandeld wordt en waarom deze selectie is gemaakt.

In 2010 sloot ik me als partner aan bij Indexus, een partij die net is overgenomen door Semmie. Toen ETF’s 23 jaar geleden in Europa werden geïntroduceerd, was Indexus één van de eerste partijen die ervoor koos om deze in de portefeuille op te nemen.”


“Verlies je de klant uit het oog, dan keert dit zich uiteindelijk als een boemerang tegen je.”Soortgelijk DNA

“Ook Indexus zag meteen welke voordelen ETF’s met zich meebrachten. Zeker in die tijd zag je dat er veel duistere hoekjes in een beleggingsportefeuille bestonden waar de vermogensbeheerder wel gebaat bij was, maar de klant niet. Maar verlies je de klant uit het oog, dan keert dit zich uiteindelijk als een boemerang tegen je.

Je merkt dat Semmie en Indexus een soortgelijk DNA hebben, één die aansluit bij mijn eigen persoonlijke reden om in de vermogensbeheerwereld te werken. We hebben allemaal een drive om de kern van de beleggingsportefeuille voor iedereen beschikbaar te maken, van jong tot oud en van vermogend tot minder vermogend.

Die kern van een beleggingsportefeuille bestaat wat mij betreft uit ETF’s van aandelen en/of obligaties. Natuurlijk kun je, als je interesse daar ligt, geld in andere beleggingen investeren. Ook dan is het belangrijk dat je eerst met de basis begint. Voor de grootste groep beleggers zal deze essentiële kern echter voldoende zijn.

Beleggen in ETF’s is wellicht ietwat saai, het zal niet je hobby zijn. Dat is precies waarom ik persoonlijk zo'n fan ben van een beleggingsoplossing als Semmie, die het werk voor je uit handen neemt.”


Jochem


De overstap naar Semmie

"De overstap naar Semmie maakte ik dan ook graag. Er is geen enkele partij die het totaalplaatje van de verschillende facetten van de dienstverlening zo goed voor elkaar heeft, van de kosten tot de voorwaarden en van de communicatie tot de service. Er bestaan absoluut andere goede partijen, maar wij zijn enorm laagdrempelig, lopen op technisch gebied mijlenver vooruit en hebben heel veel vermogensbeheerervaring in huis.

Mijn visie is dat als we over 10 jaar aan Nederlanders vragen waar je moet zijn voor vermogensbeheer, ze in koor ‘bij Semmie’ antwoorden. Dat is meer dan een missie. Ik twijfel er niet over dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren.

Als Sales Director ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het intermediairnetwerk van financiële adviseurs waar we mee samenwerken. Deze rol is mij op het lijf geschreven, ik leef op van het contact met mensen. Dit komt door die drijfveer die ik met Semmie deel: de kern van de beleggingsportefeuille voor iedereen toegankelijk maken, om zo ieders financiële doelen te kunnen behalen.

Dit doen we bijvoorbeeld niet alleen door onze ervaring en de lessen die we hebben geleerd te implementeren in onze beleggingsvisie, maar ook zeker door de service die we bieden. Ik vind het belangrijk dat zowel adviseurs als klanten snel met hun vragen terechtkunnen en meteen kunnen rekenen op antwoord. Semmie deelt deze mening. Of het nu via de chat, telefoon of een face-to-face gesprek is, het komt op het hetzelfde neer: we staan voor je klaar.”

Tessa Ham
Tessa Ham

Content Creator

Alle blogs van Tessa Ham

Tessa is precies wat een Content Creator hoort te zijn: creatief, bedreven maar bovenal nieuwsgierig. Het liefst schrijft ze over hoe je het slimst met je geld om kan gaan, maar hoe taai het onderwerp ook is: ze zorgt ervoor dat je blijft lezen.

Ook interessant voor jou?

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het