Beleggen

Vooroordeel #5: Moet ik veel geld hebben om te beleggen?

Door Lodewijk op 14 april 2019 - leestijd: 3 min
Vooroordeel #5: Moet ik veel geld hebben om te beleggen?
Beleggen

Je hebt vast al een groot vermogen nodig om te kunnen beleggen. Of: het is echt iets voor rijke mensen. Bij Semmie horen we vaker dit soort rare vooroordelen. Daarom leggen we graag uit hoe beleggen wel werkt. Want beleggen hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. En veel geld heb je er ook echt niet voor nodig.

Tsjonge, wat horen we dit nog vaak: beleggen is iets voor mensen die al veel geld hebben. Terwijl je bij Semmie al vanaf € 50 kunt beleggen. En daar zijn we ook echt niet meer de enige in. Ja, vroeger had je inderdaad een flink vermogen nodig om je geld te laten beleggen. Dat was de tijd dat je minstens € 100.000 moest meenemen als je bij een vermogensbeheerder wilde aankloppen. Maar daar kunnen we kort over zijn: die tijd is echt voorbij.


Voor echte mensen

Het beeld dat soms van beleggen bestaat, zie je natuurlijk in films als The Wolf of Wall Street of de klassieker Wall Street. Verhalen over rijke investeerders in fancy pakken, dure auto’s en kapitale villa’s. Maar de realiteit is dat veel gewone mensen tegenwoordig ook beleggen. Nederland telt ruim 1,5 miljoen beleggende huishoudens.

Dat komt vooral door online vermogensbeheer – zeg maar de Semmies van deze wereld. Voor kleinere beleggers is het zo mogelijk om eenvoudig af en toe een bedrag in te leggen, zonder zelf de beurs elke dag te hoeven volgen. En de kosten van online vermogensbeheer zijn inmiddels zo laag, dat het ook loont om te beleggen als je (nog) niet veel geld hebt.


Heeft het wel zin met kleine bedragen?

Eigenlijk klopt de naam vermogensbeheer ook niet meer. Want je hoeft geen grote zak met geld te hebben om te laten beheren. Misschien moeten we de term vermogensgroei introduceren. Want de kans is groot dat je vooral wil beleggen om een mooi vermogen op te bouwen, voor later.

Levert het dan wel iets op, als je met kleine bedragen belegt? Absoluut. Zeker als je af en toe een inleg doet. En: als je een beetje geduld hebt. Wat het je kan opleveren? In ons blog Beleggen met kleine bedragen geven we je een paar heldere voorbeelden.


Weg met het veel-geld-idee!

Het idee dat je al rijk moet zijn om te beleggen, is gewoon niet waar. Om dit soort vooroordelen de wereld uit te helpen, is Semmie een online campagne begonnen. Daarin ontkrachten we 5 van deze misvattingen. Met een dikke knipoog.

Bekijk alle video's op ons YouTube kanaal!

Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk

Lodewijk is co-founder van Semmie en verantwoordelijk voor de 'tech' in 'fintech'. Lodewijk loopt al een tijd mee in de beleggingswereld. Je zult hem dus terug zien komen als auteur bij een breed scala aan onderwerpen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie