Semmie in de spotlight

Net dat stapje extra

Door Tessa Ham op 12 augustus 2022 - leestijd: 5 min
Net dat stapje extra
Semmie in de spotlight

Als Business Analist is Pepijn de schakel tussen de verschillende afdelingen, zorgt hij dat processen soepel verlopen en houdt hij daarnaast de voortgang bij. Die voortgang is er bij Semmie meer dan genoeg. Hoewel hij nu 5 maanden rondloopt op kantoor, voelt dat veel langer: er gebeurt namelijk zoveel.

“Wat we nu in 5 maanden hebben gerealiseerd, had bij mijn vorige werkgever sowieso meer dan 2 jaar geduurd. Daar was ik ook precies naar op zoek toen ik bij Semmie solliciteerde: snelgroeiend, informeel, met een goede drive om bij te dragen aan de wereld. It ticked all the boxes.”


Typisch Semmie

“In mijn eerste week was er 4 van de 5 dagen taart. Taart voelt voor mij dan ook typisch Semmie. Dat zeg ik natuurlijk een beetje als grapje, maar ergens geeft het de sfeer ook heel mooi weer: er wordt hard gewerkt en er worden successen behaald, maar daarnaast is er ook nog een leven.

Iedereen die hier werkt, wil echt goed zijn in wat hij of zij doet, iets bijdragen aan de wereld en daar hard voor werken. Dat betekent niet dat iedereen tot 10 uur ‘s avonds doorwerkt. Maar dat als er werk wordt geleverd, dit van goede kwaliteit is. Dat zie je lang niet bij elk bedrijf, zeker niet als het zo hard groeit als Semmie momenteel doet.

Zelfs bij de taken die we misschien wat minder leuk vinden om te doen, zetten we net een stapje extra om ervoor te zorgen dat het project slaagt en collega’s net wat makkelijker hun werk kunnen doen. Deze mentaliteit zie je terug in de app, vind ik. Het maakt ons succesvoller.

Typisch Semmie is wat mij betreft ook de diversiteit van mensen die hier werken. Dat is heel anders dan bij vorige werkgevers in de financiële sector. En dan bedoel ik in alles: geslacht, geaardheid, achtergrond, huidskleur, woonplaats... zelfs karakter. In Nederland zijn we tolerant. Bij Semmie wordt iedereen geaccepteerd. Daar zit een groot verschil in en het zorgt ervoor dat mensen hier willen blijven werken.”


De schakel tussen business en ICT

“Als Business Analist ben ik de schakel tussen de business en ICT. Dat houdt onder andere in dat ik vanuit de businesskant zorg dat de ICT’ers weten wat er van ze verwacht wordt. En als er iets gebouwd wordt, dan test ik dat ook. Werkt het echt zoals bedoeld is? Eigenlijk vind ik dat één van de leukste dingen om te doen. Als er vlak voor een release nog dingen naar voren komen die moeten worden opgelost met wat ren- en vliegwerk, dan krijg ik daar echt een boost van.


Semmie's Business Anlist Pepijn aan het werk


Ik was de eerste Business Analist die werd aangenomen. In het begin was ik daarom erg zoekende naar wat ik kon doen om onze processen soepeler te laten lopen. Inmiddels heb ik mijn plek echt gevonden en merk ik dat ik hierdoor in een luxepositie zit: ik kan zelf invullen wat een Business Analist bij Semmie doet en kan echt werken aan de dingen waarvan ik denk dat ze bijdragen aan ons succes.

Het meest trots ben ik op de release van impactbeleggen en het nieuwe risicoprofiel zeer offensief. We hebben hiervoor een cruciaal deel van de onboarding volledig opnieuw gebouwd. Tijdens de samenwerking is er geen vuil woord gevallen, terwijl ik genoeg voorbeelden kan noemen van verschoven deadlines en dingen die op het allerlaatste moment aangepast moesten worden. We hebben in redelijk korte termijn iets gebouwd dat erg complex was, en toch hebben we overal aan gedacht.”


Focus op duurzaamheid

“Dat Semmie zich met impactbeleggen nog meer op duurzaamheid focust, vind ik belangrijk. Natuurlijk is het onze kerntaak als vermogensbeheerder om het vermogen te beheren en te laten groeien, maar ik denk dat wij als bedrijf de plicht hebben om ons steentje op dit gebied bij te dragen. In de komende 5 jaar zal elke organisatie hier serieus stappen in moeten zetten en wordt duurzaam beleggen de norm.


“Als bedrijf hebben we de plicht om ons steentje bij te dragen.”


Je kan natuurlijk zelf ook beleggen in ETF’s. Maar die focus op duurzaamheid, samen met onze transparantie en de aandacht voor een goed product en goede service, voegt naar mijn mening echt iets toe. Zelf vind ik het ook fijn dat je een incasso kan instellen en daardoor automatisch belegt iedere maand. Al met al biedt Semmie volgens mij een oplossing voor heel veel mensen.”


Langetermijnplanning

“Financiële educatie zou een onderdeel moeten zijn op de middelbare school, vind ik. Zodat iedereen meer leert over het opbouwen van je pensioen en wat beleggen je kan brengen. De overheid doet daar veel te weinig aan, terwijl die financiële planning voor de lange termijn zo belangrijk is.

Zelf beleg ik ook voor mijn pensioen en om mijn vermogen op te bouwen. Of ik dat vermogen ooit ga gebruiken voor een huis of een mooie lange reis, dat weet ik nog niet. Dit jaar heb ik al een bijzondere reis kunnen maken. Ik ben ongeveer een maand naar Antarctica geweest. Dat was niet goedkoop en alleen maar mogelijk door mijn financiële planning op de lange termijn.”


Werken bij Semmie

Wil jij ook onderdeel worden van het Semmie Team en zo een steentje bijdragen aan een betere wereld? Er staan meerdere vacatures open!

Tessa Ham
Tessa Ham

Content Creator

Alle blogs van Tessa Ham

Tessa is precies wat een Content Creator hoort te zijn: creatief, bedreven maar bovenal nieuwsgierig. Het liefst schrijft ze over hoe je het slimst met je geld om kan gaan, maar hoe taai het onderwerp ook is: ze zorgt ervoor dat je blijft lezen.

Ook interessant voor jou?

Een sprong in het diepe
Semmie in de spotlight
Een sprong in het diepe
Waardering is waardevol
Semmie in de spotlight
Waardering is waardevol
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.