Semmie nieuws

Nieuw bij Semmie: de Beleggingswiki & Marktupdate

Door Thomas van der Lee op 17 juli 2020 - leestijd: 3 min
Nieuw bij Semmie: de Beleggingswiki & Marktupdate
Semmie nieuws

Bij Semmie hebben we tijdens de lockdown niet stilgezeten. Oude ideeën hebben opnieuw vorm gekregen en nieuwe initiatieven zijn verder ontwikkeld. Met trots lanceren we daarom onze Beleggingswiki én Marktupdate.

Met deze nieuwe initiatieven nemen we een vervolgstap om de beleggingswereld transparanter te maken door onze kennis te delen. Want wij geloven dat je de beste beslissingen kunt nemen als je weet wat er speelt.


Vanaf augustus: de Semmie Marktupdate nieuwsbrief

Vanaf begin augustus gaan we een nieuwe nieuwsbrief uitsturen: de Semmie Marktupdate. Dit wordt naast onze vertrouwde Semmie update een maandelijkse nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief gaan we weer een stap verder met het delen van onze kennis over de beurs en de financiële markten.

De vertrouwde marktupdate die je nu, maandelijks, in je inbox ontvangt maakt hier onderdeel van uit. Maar ook informatie over de ontwikkeling van onze portefeuilles, het presteren van verschillende sectoren en achtergrondinformatie over de fondsen waar we in beleggen komt hierin terug. Daarnaast geven we een overzicht van onze meest gelezen Insights.


Nieuw: de Semmie Beleggingswiki

Waar we voorheen al via het Magazine en de FAQ informatie over (de werking van) beleggen en de wereld eromheen gaven, gaan we nu een stap verder. Met onze gloednieuwe Beleggingswiki hebben we op één plek de meest belangrijke financiële begrippen – en natuurlijk hun uitleg – staan.

In de financiële wereld worden namelijk vaak termen gebruikt die niet voor iedereen duidelijk zijn. Bij Semmie leggen we je graag in normaal Nederlands uit wat deze termen betekenen, zodat jij weet waar wij over praten.

Zo vind je terug wat een aandeel of een obligatie nu precies is. Al zal dat voor de meesten al wel duidelijk zijn. Maar ook begrippen als beleggingshorizon, het depositogarantiestelsel en FOMO komen voorbij. Termen waar je bij beleggen niet meteen aan denkt maar die wel belangrijk zijn.

Momenteel bestaat onze Beleggingswiki uit ruim 150 financiële begrippen, en dagelijks voegen we nieuwe begrippen toe. Dit alles met als doel om onze beleggers zo goed mogelijk te informeren en de juiste kennis te delen. De beleggingswereld kan al onduidelijk genoeg zijn.


Bezoek onze Beleggingswiki


Nog vragen?

Wil je meer weten over onze initiatieven of heb een vraag stuur ons dan een berichtje via de chat! We staan 7 dagen per week van 08:00 tot 22:00 uur voor je klaar.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het