Semmie nieuws

​Nieuwe uitstraling van Semmie gelanceerd

Door Esther de Korte op 17 december 2020 - leestijd: 4 min
​Nieuwe uitstraling van Semmie gelanceerd
Semmie nieuws

Het zal je vast al wel opgevallen zijn toen je de nieuwste versie van de app opende, de website bezocht of toen je een e-mail van ons opende: Semmie ziet er anders uit. Een nieuwe stijl, nieuwe kleuren en zelfs een nieuw logo. Alhoewel afscheid van ons geliefde logo wel een beetje pijn deed, past het bij het volwassen worden van Semmie en alle toekomstplannen die we hebben. Maar maak je geen zorgen, onze missie om beleggen zo gemakkelijk mogelijk te maken blijft hetzelfde. Dus waarom dan toch een nieuwe stijl? En wat zijn de plannen voor 2021?


Beleggen is voor iedereen

In 2016 zijn we gestart met beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. Van oudsher is de wereld van beleggen alleen weggelegd voor mensen met vermogen. Terwijl wij vinden dat iedereen zou moeten kunnen beleggen, ongeacht kennis en budget. In de beginfase van Semmie hebben we ons daarom gericht op de startende beleggers. Het gebruikersaantal van ons digitale platform groeide snel en door middel van video’s en blogs hebben we onze kennis over beleggen en financiën gedeeld.


Vermogensbeheer van de toekomst

Onze missie gaat verder dan alleen beleggen voor niet-beleggers mogelijk maken. Wij geloven ook dat vermogensbeheer een stuk béter kan, en meer van deze tijd zou moeten zijn. Door middel van ons digitale platform bieden wij dezelfde mogelijkheden, maar dan met een betere service én tegen lagere kosten. Dat maakt ons een aantrekkelijk alternatief voor de meer ervaren beleggers. Met de aanwas van deze nieuwe gebruikers groeit Semmie door. Inmiddels zijn we van start-up doorgegroeid naar scale-up en een vermogensbeheerder geworden voor iedereen die serieus bezig wil zijn met zijn of haar financiële toekomst.


"Het is fantastisch dat we een oersaai en ouderwets product als vermogensbeheer in een nieuw jasje hebben gestoken."

Sem jr., CEO Semmie


Duurzaam vermogensbeheer

Vanaf het begin hebben we heel bewust gekozen voor duurzame beleggingsfondsen. Sem Jr.: “Vroeger was het behoorlijk kostbaar om duurzaam te handelen. Maar we geloofden nu eenmaal in duurzaam beleggen. Semmie kiest voor duurzame beleggingsfondsen omdat we naast financieel rendement het ook belangrijk vinden dat mens, milieu en maatschappij meeprofiteren. In deze tijd is duurzaam beleggen trouwens niet meer duurder. Ook denken veel mensen dat het rendement achterblijft als je duurzaam belegt. Dat klopt niet, duurzame beleggingen presteren net zo goed en soms zelfs beter!”


Semmie wordt volwassen

Met de eerste jaren als online vermogensbeheerder achter ons zijn we flink gegroeid en hebben al mooie erkenning voor ons werk gekregen, zoals de nominatie van de Gouden Stier door IEX.nl en een gouden medaille voor gebruiksvriendelijkheid van Enigma Consulting. Het motiveert ons om door te gaan. Want onze missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken en vermogensbeheer continu te blijven innoveren blijft onveranderd. We willen wel graag onze visie op duurzaam beleggen meer gaan benadrukken. En zowel de startende als meer ervaren belegger aanspreken met onze uitstraling.


De plannen voor 2021

Met de aanpassing van onze uitstraling zijn we klaar voor de toekomst. Naast onze huidige portefeuille zijn we van plan om impact beleggen te gaan aanbieden, zodat je heel gericht kan investeren in bedrijven met een positieve impact op de wereld. Daarnaast hebben veel van onze beleggers een eigen onderneming. Dan mag een zakelijke rekening natuurlijk niet in ons aanbod ontbreken. Verder gaat de aankomende jaren het pensioenstelsel op de schop en worden we allemaal meer verantwoordelijk voor ons eigen pensioen. We willen je daarom meer mogelijkheden bieden op het gebied van pensioenopbouw.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.