Lodewijk
Lodewijk

Chief Product Officer

Alle blogs van Lodewijk
Noelle (18): “Je kan niet vroeg genoeg beginnen met ondernemen”
Money talks

Money Talks: wat echte mensen zeggen over geld en beleggen. “Ik heb een eigen kapsalon. Ja, op mijn 18e. Van jongs af aan ben ik al een ondernemend type. Ik kreeg niet iedere week zakgeld, ik was zelf altijd bezig ‘centjes’ te verdienen. Op 8-jarige leeftijd had ik mijn eigen schoonheidssalon en kon je langs komen voor een manicure, pedicure of massage.”


Jong begonnen

“Je kon een manicure voor €1,50 laten doen. Ik maakte dan visitekaartjes en die gooide ik in de hele buurt door de brievenbus. Ook dacht ik er toen al over na hoe ik kon zorgen dat mijn klanten terug zouden komen. Zo maakte ik contracten waarbij vaste klanten 50% korting kregen, haha... Je kan niet vroeg genoeg beginnen met ondernemen!” zegt Noëlle. “Het geld dat ik met mijn schoonheidssalonnetje verdiende, heb ik opgespaard. Daar heb ik uiteindelijk een massagetafel van gekocht; ik had nog nooit zoveel geld uitgegeven. Wel kocht ik de massagetafel toen al met het idee dat ik dan meer en betere massages kon geven. En zo meer kon gaan verdienen. Het investeren zit er dus al van jongs af aan in.”


Droom

“Ik was de jongste van de Nederlandse Kappersakademie. Nadat ik klaar was met mijn studie, ben ik meteen gaan werken bij Rob Peetoom, één van de betere kapsalons van Nederland. Fulltime, soms wel 6 dagen in de week. Na ruim drie jaar salonervaring te hebben opgedaan heb ik besloten om mijn eigen weg te gaan.”“Ik roep al sinds ik kan praten dat ik kapster wil worden, later kwam hier de droom van een eigen kapsalon bij. Dat was mijn plan. Met financiële hulp van mijn ouders is hun garage omgebouwd tot kapsalon. Het was echt een kans om met beide handen aan te grijpen.”


De klanten stromen binnen

“Nadat ik was gestopt bij Peetoom en in de garage van mijn ouders begon, was ik benieuwd hoe het zou lopen. Het ging al snel goed, de klanten stroomden binnen. Omdat ik alles goed geregeld wilde hebben heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het was altijd al mijn droom om een eigen kapsalon te hebben, ik had alleen niet verwacht dat het zo snel zou gaan.


Ik denk alweer na over uitbreiden

“Ik ben mijn hele leven al bezig met sparen en geld verdienen. Omdat ik mijn salon nu in de garage van mijn ouders heb is het mogelijk de kosten laag te houden. Daardoor het sparen mij goed af gaat. Nu zet ik geld opzij met een doel, ik denk alweer na over uitbreiden. Mijn rekeningen houd ik goed in de gaten en ik kom niet zomaar aan mijn spaargeld. Een gedeelte gaat naar mijn Semmie rekening en een gedeelte naar mijn spaarrekening. Het geld dat ik op mijn Semmie rekening zet wil ik gebruiken voor de uitbreiding van mijn salon. Het geld op mijn spaarrekening gebruik ik voor trainingen en cursussen, ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Niet alleen op het kappers gebied maar ook visagie en hoofdmassages staan op de planning. In de toekomst zie ik mezelf dan ook wel een salon hebben waar je meer dan alleen je haar kan laten doen.”


Over Money Talks

In onze Money Talks laten we verschillende mensen aan het woord over hun financiën en beleggingsdoelen. Bij Semmie vinden we het belangrijk om transparant te zijn over geldzaken en dus ook de ervaring van verschillende mensen te delen. We waarderen het dat Noëlle zonder tegenprestatie aan het interview heeft meegewerkt. Haar standpunt is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. Semmie staat dan ook niet in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie door Noëlle. Beleggen kent altijd risico's.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie