Coco
Coco

PR & Marketing

Alle blogs van Coco
Noelle (18): “Je kan niet vroeg genoeg beginnen met ondernemen”
Money talks

Money Talks: wat echte mensen zeggen over geld en beleggen. “Ik heb een eigen kapsalon. Ja, op mijn 18e. Van jongs af aan ben ik al een ondernemend type. Ik kreeg niet iedere week zakgeld, ik was zelf altijd bezig ‘centjes’ te verdienen. Op 8-jarige leeftijd had ik mijn eigen schoonheidssalon en kon je langs komen voor een manicure, pedicure of massage.”


Jong begonnen

“Je kon een manicure voor €1,50 laten doen. Ik maakte dan visitekaartjes en die gooide ik in de hele buurt door de brievenbus. Ook dacht ik er toen al over na hoe ik kon zorgen dat mijn klanten terug zouden komen. Zo maakte ik contracten waarbij vaste klanten 50% korting kregen, haha... Je kan niet vroeg genoeg beginnen met ondernemen!” zegt Noëlle. “Het geld dat ik met mijn schoonheidssalonnetje verdiende, heb ik opgespaard. Daar heb ik uiteindelijk een massagetafel van gekocht; ik had nog nooit zoveel geld uitgegeven. Wel kocht ik de massagetafel toen al met het idee dat ik dan meer en betere massages kon geven. En zo meer kon gaan verdienen. Het investeren zit er dus al van jongs af aan in.”


Droom

“Ik was de jongste van de Nederlandse Kappersakademie. Nadat ik klaar was met mijn studie, ben ik meteen gaan werken bij Rob Peetoom, één van de betere kapsalons van Nederland. Fulltime, soms wel 6 dagen in de week. Na ruim drie jaar salonervaring te hebben opgedaan heb ik besloten om mijn eigen weg te gaan.”“Ik roep al sinds ik kan praten dat ik kapster wil worden, later kwam hier de droom van een eigen kapsalon bij. Dat was mijn plan. Met financiële hulp van mijn ouders is hun garage omgebouwd tot kapsalon. Het was echt een kans om met beide handen aan te grijpen.”


De klanten stromen binnen

“Nadat ik was gestopt bij Peetoom en in de garage van mijn ouders begon, was ik benieuwd hoe het zou lopen. Het ging al snel goed, de klanten stroomden binnen. Omdat ik alles goed geregeld wilde hebben heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het was altijd al mijn droom om een eigen kapsalon te hebben, ik had alleen niet verwacht dat het zo snel zou gaan.


Ik denk alweer na over uitbreiden

“Ik ben mijn hele leven al bezig met sparen en geld verdienen. Omdat ik mijn salon nu in de garage van mijn ouders heb is het mogelijk de kosten laag te houden. Daardoor het sparen mij goed af gaat. Nu zet ik geld opzij met een doel, ik denk alweer na over uitbreiden. Mijn rekeningen houd ik goed in de gaten en ik kom niet zomaar aan mijn spaargeld. Een gedeelte gaat naar mijn Semmie rekening en een gedeelte naar mijn spaarrekening. Het geld dat ik op mijn Semmie rekening zet wil ik gebruiken voor de uitbreiding van mijn salon. Het geld op mijn spaarrekening gebruik ik voor trainingen en cursussen, ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Niet alleen op het kappers gebied maar ook visagie en hoofdmassages staan op de planning. In de toekomst zie ik mezelf dan ook wel een salon hebben waar je meer dan alleen je haar kan laten doen.”

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.