Semmie nieuws

Onze fee is verlaagd naar 0,7%

06 december 2019
Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte
Onze fee is verlaagd naar 0,7%
Semmie nieuws

Semmie wil dat beleggen voor iedereen mogelijk is. Daarom houden we de kosten graag zo laag mogelijk en hebben we de fee verlaagd. Sinds afgelopen maand betaal je niet langer 0,9% fee, maar onze verlaagde fee van 0,7%.


Wat houdt de fee precies in?

De fee is een all-in fee en bestaat uit kosten voor BinckBank en kosten voor Semmie. In de kosten voor Semmie zit, naast een vergoeding voor Semmie, ook btw en kosten voor de toezichthouders zoals de AFM en DNB. De fee is 0,7% per jaar en we rekenen maandelijks af over de totale waarde van jouw rekening aan het eind van een maand.


Is all-in ook echt all-in?

Ja, de 0,7% per jaar die je bij ons betaalt, zijn ook echt de kosten die je afrekent en dit is inclusief BTW. Er zijn geen verborgen kosten, je ziet deze duidelijk en overzichtelijk op het transactieoverzicht bij Semmie. Dus geen minimum bedragen, geen opzegkosten, geen performance fee, geen transactiekosten en geen kosten voor storten of onttrekken.

Bij Semmie gaat het om eerlijk beleggen, één van de kenmerken hiervan is dat er geen kleine lettertjes zijn. Wij vinden het daarom belangrijk om te vermelden dat fondsen zelf ook kosten in rekening brengen. De kosten per fonds verschillen, maar zijn bij Semmie gemiddeld 0,24% per jaar. Deze kosten zijn in de koers verwerkt.

Veel aanbieders zijn niet 100% eerlijk over de kosten die je daadwerkelijk betaald, of ze staan verscholen in een disclaimer van honderden pagina's. Gelukkig is er per januari 2018 een nieuwe wet in werking gesteld die alle partijen verplicht om ook deze kosten duidelijk aan de consument te communiceren.


Rekenvoorbeeld:

  • Stel, aan het eind van de maand zijn je beleggingen en je cash geld, €50 waard. Semmie rekent dan €50,00 * (0.7% / 12) = €0,04
  • Aan het einde van het jaar staat er €600 op je rekening. Semmie rekent nu €600,00 * (0.7% / 12) = €0,35


De precieze berekening zal iets afwijken, in het voordeel van jou als klant, omdat de berekening van jaarrente naar maandrente iets ingewikkelder is. Dit verschil is zo klein dat het maar €0,01 fee scheelt bij een waarde van €2.000


Premium fee

Vanaf een inleg van €25.000 word je automatisch Premium member. Je profiteert dan van een extra lage fee van 0,5% per jaar. Heb je vragen over onze fee of Premium? Stel ze gerust via de chat! Het Semmie team staat 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 uur voor je klaar.

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.