Myra Schaaf
Myra Schaaf

Marketing Manager

Alle blogs van Myra Schaaf
Op wereldreis? Dit zijn de kosten (en zo maak je het mogelijk)
Jij & Geld

Op wereldreis. Het staat op de bucketlist van velen. Hartstikke tof natuurlijk om vier continenten, twaalf culturen en achttien keukens te ervaren in een jaar tijd, maar wat kost het nou om op wereldreis te gaan? En hoe sprokkel je dat budget zo snel mogelijk bij elkaar?


Natuurlijk zijn er een aantal variabelen als het op een wereldreis aankomt. Hoe lang, naar welke landen en naar hoeveel landen je wilt gaan bijvoorbeeld. Er zijn mensen die een jaar rondreizen voor € 10.000. Er zijn ook mensen die het driedubbele uitgeven aan hun droomvakantie. Sommigen gaan backpacken en verblijven op campings, anderen ervaren hun wereldreis liever op een luxere manier. We kunnen je dus niet vertellen hoeveel jouw perfecte reis rond de wereld precies gaat kosten. Maar we kunnen je wel een goede inschatting geven.


Voordat je gaat
Laten we beginnen met de reis zelf. Een wereldticket kost je al snel tussen de € 1.500 en € 3.000. Daarvoor vlieg je naar vier tot twaalf bestemmingen binnen één jaar. Je kan zelf kiezen wanneer je reist en of je je ticket nog aanvult met andere vluchten. Vervolgens ga je je voorbereiden op de reis: vaccinaties, reisverzekeringen, visa en een bezoekje aan de reiswinkel voor al je benodigdheden. Kosten? € 1.100 tot € 1.700, afhankelijk van hoeveel verschillende visa en vaccinaties je nodig hebt en hoe duur deze zijn.


Wat je op reis uitgeeft
Voorbereidingen: check! Dan kunnen we nu kijken naar de kosten tijdens de reis. Denk aan verblijf, eten en excursies. De kosten voor je slaapplek kun je zo gek maken als je zelf wilt. Deze hangen dus af van of je "back to basic" gaat of stiekem toch een luxepaardje bent.

Gemiddelde dagbudgetten zijn gemakkelijk online te vinden en verschillen natuurlijk per gebied. Een dag spenderen in Azië is een stuk goedkoper dan dezelfde 24 uur in Australië doorbrengen. Hieronder zie je de gemiddelde maand- en dagbudgetten per continent. Deze bedragen zijn voor alle kosten tijdens de reis: van verblijf tot eten en van excursie tot uitgaan.


En thuis dan?
Nu we het hebben gehad over de kosten van de wereldreis, is er ook nog iets anders om rekening mee te houden: de rekeningen die thuis nog op de deurmat vallen tijdens je reis. Denk aan je hypotheek of huur, je verzekeringen en abonnementen. Maar hier ligt ook een kans. Lukt het om je huis te verhuren? Van een maand je huis verhuren kun je zomaar een maand langer in Azië verblijven! Oh, en vergeet niet je abonnement op de sportschool, de krant en je internetprovider (tijdelijk) op te zeggen. Dat scheelt op jaarbasis zo een paar honderd euro.


Het totaalplaatje

Totale kosten volgens deze berekening: zo’n € 20.000. Een flinke duit, maar daar krijg je een onvergetelijke reis voor terug.


Hoe kom ik aan dat geld?
Oké, nu we weten hoeveel geld je ongeveer nodig hebt voor de reis van je leven, wil je natuurlijk ook weten hoe je aan die 20K gaat komen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt natuurlijk sparen voor je wereldreis. Stel, je hebt al € 1.000 op je spaarrekening staan en je besluit daar iedere maand € 100 bij te storten. Met de huidige spaarrente (die nagenoeg nihil is), heb je binnen 16 jaar net iets meer dan € 20.000 gespaard. Beleg je datzelfde bedrag, dan behaal je naar verwachting binnen twaalf jaar al je doel. Leg je maandelijks € 200 in op je beleggingsrekening, dan behaal je de € 20.000 waarschijnlijk al binnen zeven jaar.

We moeten er wel bij zeggen dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. De opbrengst van je beleggingen kan lager uitvallen, maar natuurlijk ook hoger! Door maandelijks een bedrag te beleggen, bereik je dus mogelijk eerder je doel. En of je hiervoor nu gaat sparen of beleggen, wij wensen je alvast een goede reis!

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

Investeer in jouw toekomst

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Binnen 5 minuten open je een beleggingsrekening en vanaf €500 start je al met beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening
Start met beleggen bij Semmie