Money talks

Rahul Bhushan: ‘Beleggen moet betekenis hebben’

Door Thomas van der Lee op 02 december 2022 - leestijd: 8 min
Rahul Bhushan: ‘Beleggen moet betekenis hebben’
Money talks

De beste manier om te beleggen voor de toekomst is door te beleggen in de toekomst. Daarom beleggen we bij Semmie ook deels in thematische ETF’s. Dit zijn fondsen die gericht zijn op langetermijntrends die in de toekomst een grote rol kunnen gaan spelen.

Een van de fondshuizen die ons in staat stelt om in deze fondsen te beleggen is Rize ETF. In deze visuele editie van Money Talks gaan we het gesprek aan met een van de medeoprichters: Rahul Bhushan.

Rahul vertelt ons wat een thematische ETF precies is en doet uit de doeken hoe een ETF wordt opgebouwd. Ook legt hij uit wat het grote voordeel is om te beleggen in de Sustainable Future of Food ETF en de Environmental Impact 100 ETF: de twee fondsen van Rize ETF waar Semmie ook in belegt.


Deel 1: About the company

In de eerste van drie video’s ligt de nadruk op Rize ETF zelf. Het bedrijf is opgericht omdat het zag dat er een steeds grotere vraag ontstond naar thematische ETF’s. Alleen was het in het begin voor de beleggers zelf nog niet duidelijk dat er vraag was naar thematische ETF’s. Simpelweg omdat deze nog niet bestonden op de manier als dat we nu kennen.Deel 2: Impact ETF's

In het tweede gedeelte van het interview gaan we met Rahul in op de Sustainable Future of Food ETF en de Environmental Impact 100 ETF: twee fondsen die we terugvinden in Semmie’s impact portefeuille. Rahul legt uit hoe dankzij het combineren van deze twee ETF’s een flinke bijdrage wordt geleverd aan het tegengaan van de uitstoot van broeikasgassen.Deel 3: Building an ETF

Een essentiële vraag in de beleggingswereld is “Hoe wordt een ETF opgebouwd?” Er zijn namelijk duizenden ETF’s waaruit gekozen kan worden, maar aan het opbouwen van elk van die ETF’s gaat een complex proces vooraf. Met in het achterhoofd de duurzame (thematische) ETF’s die Rize ETF aanbiedt, doet Rahul uit de doeken welke stappen er doorlopen worden om tot een selectie van bedrijven te komen. De taxonomie, ofwel classificatie van de juiste beleggingen, speelt hierbij een belangrijke rol.Over Money Talks

In onze Money Talks-serie laten we verschillende mensen aan het woord. Dat kunnen experts uit de beleggingswereld zijn, maar ook mensen die praten over hun financiën en beleggingsdoelen. We waarderen het dat Rahul Bhushan zonder tegenprestatie aan het interview heeft meegewerkt. Zijn standpunt is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies. Semmie staat dan ook niet in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie door Rahul. Beleggen kent altijd risico's.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het