Semmie in de spotlight

Regels als motivatie

Door Esther de Korte op 28 juli 2021 - leestijd: 4 min
Regels als motivatie
Semmie in de spotlight

Als fanatiek sportman heeft onze Compliance Officer Frank een duidelijke tactiek om zijn doelen te bereiken. Regels zijn geen beperking, maar juist een stimulans om te verbeteren.

“Het team van Semmie is op een missie: we willen duurzaam beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Het enthousiasme en de gedrevenheid om ons doel te bereiken spreekt mij erg aan. Het helpt enorm bij het realiseren van verbeteringen in onze dienstverlening als vermogensbeheerder. We streven continu naar het hoogste niveau, en dat past bij mij.”


Van sport naar compliance

Frank maakte een aantal jaren geleden een opvallende carrièremove: vanuit de sportsector naar compliance. “Ik heb een sportmanagement opleiding gedaan, op hoog niveau getennist en stage gelopen bij sc Heerenveen. Daar heb ik samen met een medestudent een programma ontwikkeld voor de begeleiding van jong talent. Veel jeugdspelers haalden het eerste elftal niet. Dit kwam niet door gebrek aan talent, maar randzaken eromheen. We zijn aan de slag gegaan met een programma voor lifeskills wat veel mooie resultaten heeft behaald. Daaruit blijkt maar weer: mensen zijn echt het belangrijkste kapitaal. Het trekt mij dan ook om in mensen te investeren en ze te motiveren. Inmiddels werkt de medeoprichter van het programma fulltime in dienst bij sc Heerenveen. Maar ik ben een andere weg ingeslagen.”

“Sport vind ik heel leuk. Ik heb altijd de drive om meer en beter te willen en wilde eigenlijk nog wel verder studeren in de richting van corporate business. Nadat ik mijn master Business Administration had afgerond ben ik in de financiële sector terecht gekomen en op een later moment in de compliance gerold. Door het volgen van een speciale compliance opleiding naast het werk, ben ik mij verder gaan specialiseren in het compliance vakgebied.”Regels zijn geen beperking

“Als Compliance Officer help ik om processen te verbeteren, de reputatie van een bedrijf te waarborgen, ik geef advies en hou het kennisniveau hoog op het gebied van wet- en regelgeving. Ik wil geen politieagent zijn door te zeggen dat iets niet mag, maar wil vooral meedenken over hoe we aan de regels kunnen voldoen zodat onze dienstverlening beter wordt. Regels zijn geen beperking, maar een stimulans om het beter te doen. Ik vind het dan ook heel leuk als mensen je zien als vraagbaak en met je willen sparren. Het is nooit mijn intentie om iets of iemand te blokkeren met een nieuwe regel.”


“Regels zijn geen beperking, maar een stimulans om het beter te doen.”


“Wet- en regelgeving zie ik echt als motivator om vooruit te gaan. Neem bijvoorbeeld nu de nieuwe regelgeving rondom duurzaamheid; de SFDR. Het stimuleert onder andere beleggingsmaatschappijen om transpanter te zijn over hun beleggingen. Iets dat wij alleen maar toejuichen. Als Semmie willen we bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzamer mondiaal systeem. We willen bijvoorbeeld niet investeren in bedrijven die teveel CO2 uitstoten of kinderarbeid inzetten. We hanteren daarom een minimale ESG-score bij de selectie van onze beleggingsfondsen. Omdat we ook denken dat het beter rendeert is het een positieve stap vooruit. ”


Samen wordt het beter

“Ik geloof sterk in samen dingen beter maken. Je bent namelijk onderdeel van een team en doet het nooit alleen. Het cliché is denk ik waar. Alleen ga je sneller, maar met een team kom je verder. Daarom vind ik werken bij Semmie ook zo leuk: je doet het echt samen. Iedereen brengt zijn eigen expertise in en we streven continu naar een hoger niveau.”

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

Ook interessant voor jou?

Kennis geeft vertrouwen
Semmie in de spotlight
Kennis geeft vertrouwen
Alleen een écht merk leeft
Semmie in de spotlight
Alleen een écht merk leeft
Het verhaal achter de data
Semmie in de spotlight
Het verhaal achter de data
S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.