Semmie nieuws

Het Semmie Adviseursportaal: de ideale tool voor de financieel adviseur

Door Tessa Ham op 02 september 2023 - leestijd: 3 min
Het Semmie Adviseursportaal: de ideale tool voor de financieel adviseur
Semmie nieuws

Veel mensen zijn niet alleen op zoek naar een goede beleggingsoplossing, maar hebben ook de behoefte aan een financieel adviseur die met ze meekijkt naar hun gehele financiële situatie. Voor die adviseurs heeft Semmie het Semmie Adviseursportaal ontwikkeld, met als doel om jou als adviseur, maar ook je cliënten, zo goed mogelijk te ondersteunen en te ontzorgen.


Het Semmie Adviseursportaal

In het Semmie Adviseursportaal kun je als adviseur je cliënten helpen bij het openen van een beleggingsrekening, monitoren of het doel van de cliënt haalbaar, realistisch en on track is, en jouw fee automatisch incasseren. Dit laatste is trouwens vanuit wet- en regelgeving niet mogelijk bij een execution only partij of verzekeraar, maar wel bij een vermogensbeheerder als Semmie.

Een ander verschil met een execution only partij is dat we als vermogensbeheerder de zorgplicht voor een adviseur uit handen nemen, legt Jochem Baalmann uit. Als Sales Director is hij een drijvende kracht achter het portaal: “Wij hebben de verantwoordelijkheid voor het openen en beheren van de rekening. Jij hoeft als adviseur - die ook druk bezig is met alle andere onderdelen van de financiële situatie van een cliënt - niet meer na te denken over in welke regio’s, categorieën of sectoren er belegd wordt. Dat is namelijk onze taak.”

Ook voor het beantwoorden van alle vragen, van jou als adviseur maar ook van je cliënten, over het openen van de rekening of de beleggingen waarin geïnvesteerd wordt, zijn wij verantwoordelijk. En deze taak nemen we serieus: onze klantenservice is zeven dagen per week van 8:00 tot 22:00 uur bereikbaar. Zowel de klantenservice als Jochem beantwoordt graag eventuele vragen. “Voor adviseurs is het belangrijk dat ze kunnen samenwerken met een vermogensbeheerder die bereikbaar is, in oplossingen denkt en hun cliënten verder helpt”, licht Jochem toe. “Daarom denken wij graag mee. Een groot voordeel is ook dat onze klantenservice direct via het portaal kan meekijken in de gegevens wanneer een cliënt belt. Dat scheelt frustratie bij de cliënt en werk voor de adviseur."


Voor nu en in de toekomst

Doordat we alle disciplines zelf binnenshuis hebben, van IT tot Design en Legal, zijn we in staat het Semmie platform en het Adviseursportaal te blijven doorontwikkelen aan de hand van technische ontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving waar rekening mee gehouden moet worden. Zeker op het gebied van wet- en regelgeving komt er de komende tijd veel op de sector af. Semmie zal bij het doorontwikkelen van haar Adviesportaal hier altijd rekening mee houden.

We ontwikkelen het Adviseursportaal bovendien door op basis van de behoeften van de adviseurs met wie we samenwerken. Zo hebben we het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om als financieel adviseur rechtstreeks een rekening te kunnen openen voor een cliënt, zodat we deze volledig kunnen ontzorgen en alleen nog maar akkoord hoeft te gaan en de gegevens hoeft te controleren.

Jochem voegt toe: “Je kunt er nu en in de toekomst op vertrouwen dat we een veilige, soepele en gebruiksvriendelijke ervaring aanbieden. Tegelijkertijd vergeten we natuurlijk niet onze hoofdtaak: de kern van ieders beleggingsportefeuille aanbieden.”


Beleggen bij Semmie

Bij Semmie beleg je in één van onze modelportefeuilles. Zowel onze ESG als Impact portefeuille bestaat uit ETF’s, waardoor er meteen sprake is van brede spreiding en lage kosten, twee pijlers uit ons beleggingsbeleid. We geloven bovendien in periodiek beleggen voor de lange termijn. Zo zijn klanten niet afhankelijk van het juiste instapmoment en de korte termijn grillen van de financiële markten.

Meer over onze modelportefeuilles en beleggen bij Semmie lees je op deze pagina.


Een kijkje in het portaal

Via onderstaande video kun je alvast een kijkje nemen in het portaal. Dit is hoe het aanmaken van een rekening voor een cliënt eruit ziet:


Met ons samenwerken?

Wil je met ons samenwerken, wil je een keer een demo, of heb je nog vragen over het Semmie Adviseursportaal? Neem dan contact op met de klantenservice of met Jochem Baalmann via adviseurs@semmie.nl, zodat ook jij straks kan profiteren van de mogelijkheden van ons toekomstgerichte platform.

Tessa Ham
Tessa Ham

Content Creator

Alle blogs van Tessa Ham

Tessa is precies wat een Content Creator hoort te zijn: creatief, bedreven maar bovenal nieuwsgierig. Het liefst schrijft ze over hoe je het slimst met je geld om kan gaan, maar hoe taai het onderwerp ook is: ze zorgt ervoor dat je blijft lezen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het