Semmie nieuws

Semmie bestaat 5 jaar!

Door Thomas van der Lee op 06 februari 2022 - leestijd: 5 min
Semmie bestaat 5 jaar!
Semmie nieuws

Vijf jaar geleden is Semmie opgericht met als doel om iedereen toegang te geven tot de wereld van beleggen, ongeacht kennis of ervaring. In dit artikel nemen we je mee terug in de tijd om stil te staan bij de ontwikkeling die is doorgemaakt.

Uiteraard is ons lustrum ook een goed moment om naar de toekomst te kijken. We zitten namelijk nog steeds vol ambitie en drive. Invest nice blijft ons motto; en dat betekent nóg gebruiksvriendelijker, nóg duurzamer en nóg meer mogelijkheden voor jou om serieus aan de slag te gaan met je financiële doelen.


Het ontstaan van Semmie

Semmie is ontstaan als oplossing voor een vroeger veelvoorkomend probleem aldus Semmie’s CEO, Sem Jr. van Berkel: “In 2015 kwam mijn zusje naar me toe, die wilde gaan beleggen met kleine bedragen. In Nederland waren hier nog niet zoveel opties voor. Ze kon maandelijks wel €50 of €100 missen en wilde daar iets mee. Nu waren er wel een aantal spelers, maar die hadden als minimuminleg €10.000. Daarmee maak je beleggen voor starters vrijwel onmogelijk. Veel starters hebben minstens €10.000 studieschuld. Ik vind dat beleggen voor iedereen – ook degene die een klein bedrag kunnen missen - mogelijk moet zijn.

In dezelfde periode zou ik ook voor het eerst vader worden en ik wilde graag een spaarpot opbouwen voor mijn zoon. Omdat sparen met een rente van 0,5% geen optie was, koos ik voor beleggen. Mijn vrouw stemde in, op één voorwaarde: het moest duurzaam zijn. Na een speurtocht op internet vonden we niets dat ons aansprak dus richtte ik zelf iets op, Semmie was een feit.”


Van start up naar serieuze speler

Vanuit een oude, maar gezellige en vertrouwde garage aan de Generaal Vetterstraat in Amsterdam werden de eerste ideeën gesmeed om de beleggingswereld open te breken. Samen met de huidige CPO Lodewijk Kalden begon Sem Jr. van Berkel aan deze uitdaging. Het grote doel was om een complex product ‘simpel’ te maken voor de klant. Met helderheid en transparantie als kernwaarden werd hier hard aan gewerkt. En dankzij veel pizza’s eten en weekenden doorhalen lukte dit ook.


Het begin van Semmie<br>


Waren we in de begintijd een typische start-up waar sollicitatiegesprekken op bierkratjes plaatsvonden, zijn we inmiddels uitgegroeid naar een team van 30 gemotiveerde medewerkers. Allemaal dragen ze vanuit hun eigen expertise bij aan Semmie om van Semmie de grootste en beste (online) vermogensbeheerder van Nederland te maken.


Go beyond the ordinary

Een van de kenmerken van Semmie is dat we altijd willen blijven ontwikkelen en innoveren. De ideeën raken dan ook nooit op. Door de jaren heen hebben we genoeg extra features toegevoegd die ervoor zorgden dat onze klanten nog beter, makkelijker en sneller konden beleggen of die de gebruikerservaring verder optimaliseerden. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van de lijstweergave, het toevoegen van de mogelijkheid om een automatische incasso in te stellen, de introductie van de Semmie app en recenter de introductie van de doelverwachting en natuurlijk de lancering van Semmie Pensioen. Eén voor één verbeteringen om de klantervaring verder te optimaliseren.


Enorme productontwikkelingen<br>


Op naar de volgende 5 jaar

Al 5 jaar streven we ernaar om iedereen toegang te geven tot de wereld van beleggen, op een duurzame eenvoudige en eerlijke manier. Onze ambitieuze plannen en drive blijven daarbij ook de aankomende 5 jaar ongewijzigd. We blijven ons platform en de bijbehorende functionaliteit verbeteren, introduceren nieuwe producten en blijven onze kennis over beleggen en de financiële wereld delen. Alles om ons doel te bereiken: de grootste en beste (online) vermogensbeheerder van Nederland te worden.

Om dit te bereiken staan er vele nieuwe initiatieven op de planning. Sommigen hiervan hopen we binnenkort al aan jullie te kunnen tonen. Denk bijvoorbeeld aan zakelijk beleggen, waarbij we het ondernemers mogelijk maken om een deel van het vermogen van hun bedrijf te beleggen.

Ook zijn we druk bezig met de introductie van impact beleggen. Met duurzaam beleggen beleg je in bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Met impact beleggen beleg je in bedrijven die als doel hebben om actief bij te dragen aan een betere wereld. Impact beleggen gaat dus nog een stapje verder dan dat duurzaam beleggen gaat.

We zijn daarnaast druk bezig met de laatste loodjes te leggen aan een verbetering van de informatievoorziening op de website. Zo is ons Support center – om al jullie vragen omtrent beleggen te beantwoorden – recent gelanceerd, is het Magazine geüpdatet en zijn we nu druk bezig om onze eigen Semmie Academy lanceren. Alles met als doel om onze beleggers de juiste informatie te geven die ze nodig hebben om de juiste beslissingen te maken.Verhuisbericht

De afgelopen jaren heeft Semmie flinke stappen gezet. Na een periode van snelle groei, zijn we toe aan het maken van vervolgstappen. Daar kan een passend kantoor natuurlijk niet bij ontbreken.

Daarom verhuizen we deze maand naar ons nieuwe kantoor aan de Apollolaan in Amsterdam. Want ondanks dat we een mooie tijd hebben gekend in onze gezellige en vertrouwde garage groeide Semmie op de huidige locatie uit zijn voegen. Semmie is straks dus te vinden op een nieuwe locatie maar natuurlijk kun je nog wel dezelfde kwaliteit en service van ons verwachten als dat je gewend was!


Semmie 5 jaar - tijd voor een nieuw kantoor<br>
Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het