Semmie nieuws

Semmie in 2022 – een overzicht

Door Tessa Ham op 19 december 2022 - leestijd: 6 min
Semmie in 2022 – een overzicht
Semmie nieuws

In december ontkom je er niet aan: het terugblikken op weer een jaar dat voorbij is gevlogen. En zoals ieder jaar is er weer ontzettend veel gebeurd. Niet alleen op de wereld en op de beurs, maar ook binnen Semmie is er een hoop veranderd. We nemen je daarom graag mee in Semmie’s 2022.

Waar de coronapandemie in 2021 nog het nieuws en ons leven beheerste, bracht de Russische president Poetin hier in 2022 verandering in. De Russische inval in Oekraïne zorgde voor verwoesting in het leven van de Oekraïense bevolking en had daarnaast een grote impact op de rest van de wereld. Energierekeningen stegen met honderden euro’s, de inflatie liet recordcijfer na recordcijfer zien en bedrijven worstelden met verstoringen in de aanleverketens.

Er was ook een hoop ander nieuws: van het afscheid van koningin Elizabeth tot de geblokkeerde snelwegen door de trekkers van boeren. En op een positievere noot: van Max Verstappen die in 2022 weer wereldkampioen werd tot de groei die we dit jaar met Semmie doormaakten.


Semmie in 2022

Semmie mocht dit jaar 5 kaarsjes uitblazen. Vijf jaar geleden werd Semmie opgericht met als doel beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. In een gezellige garage aan de Generaal Vetterstraat in Amsterdam ontstonden de eerste ideeën voor een online vermogensbeheerder waar iedereen dankzij de gebruiksvriendelijkheid, transparantie en heldere taal van onze website en app, de mogelijkheid krijgt om zijn of haar vermogen te laten groeien - ongeacht je kennis of budget.In 5 jaar tijd zette Semmie flinke stappen. En na een periode waarin we veel nieuwe medewerkers mochten verwelkomen, groeiden we op onze oude locatie uit onze voegen. We verruilden dit jaar daarom onze gezellige en vertrouwde garage – de plek waar het allemaal begon – voor ons nieuwe kantoor aan de Apollolaan in Amsterdam, waar we alle ruimte hebben om onze ambities voor de toekomst waar te maken.Aanpassingen van Semmie

Die ruimte hebben we nodig, want het is één van de kernwaarden van Semmie om ons altijd te blijven ontwikkelen en verbeteren. De productverbeteringen die we dit jaar hebben doorgevoerd, zijn hier het bewijs van. Een kort overzicht:


Antwoorden op al je vragen

We vinden het belangrijk dat je antwoord krijgt op al je vragen, zodat je in staat bent om de beste beleggingsbeslissingen te kunnen nemen. Daarom staat persoonlijke service bij ons altijd hoog in het vaandel. Je kan elke dag met één van de Semmie medewerkers chatten. Tussen 8:00 en 22:00 uur beantwoorden ze al je beleggingsvragen.

Om jou nog beter van dienst te zijn op dit gebied lanceerden we begin 2022 onze Support omgeving. Dankzij het eenvoudige en gebruiksvriendelijke design vind je nog gemakkelijker de informatie die je nodig hebt. Ook staken we ons Magazine in een nieuw jasje, waardoor je gemakkelijk kan filteren op de onderwerpen die voor jou interessant zijn.Nu ook zeer offensief beleggen

In 2022 hebben we bovendien een nieuw risicoprofiel geïntroduceerd. Als het nemen van iets meer risico bij je past, kan je nu ook zeer offensief bij ons beleggen. Bij dit risicoprofiel bestaat de portefeuille voor 90% uit aandelen en voor 10% uit obligaties. Ter vergelijking: wanneer je kiest voor een defensief profiel, met minder risico, is de verdeling als volgt: 30% aandelen en 70% obligaties.


Het team

Al deze verbeteringen zijn tot stand gekomen door ons gedreven team, dat we dit jaar flink hebben uitgebreid. In totaal zijn er in 2022 maar liefst 20 nieuwe Semmie medewerkers begonnen, die je terugvindt over de gehele linie van het bedrijf: van de contentafdeling tot de klantenservice en van IT tot Operations. Voor 2023 zijn er ook weer plannen en ambities genoeg, waar we nog meer hulp bij kunnen gebruiken. Kijk dus vooral eens rond bij de vacatures die nu nog openstaan.


Beursjaar 2022

Verder was 2022 een pittig beursjaar, met meer dalen dan pieken. De oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en de hoge energieprijzen zorgden voor een negatief sentiment op de beurs.

Het was hierdoor een uitdagend jaar wat betreft het rendement, maar gelukkig weten we dat koersdalingen erbij horen als je belegt, net als koersstijgingen. Wanneer je op de lange termijn belegt, geef je de beurs weer genoeg tijd om op te krabbelen. Gelukkig hebben we gezien dat de rust de afgelopen maanden langzaamaan weer terugkeerde op de beurs. Dit laat hopelijk een mooie ontwikkeling zien voor 2023, en zo sluiten we het beursjaar in ieder geval toch nog met een positieve noot af.


Wat brengt het volgende jaar?

Het einde van het jaar is niet alleen een mooi moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Semmie’s ambities zijn namelijk groot en daarom staan er voor 2023 weer een hoop plannen op de agenda. Dat is begin volgend jaar al te merken, wanneer we overstappen op onze eigen effectenadministratie om onze dienstverlening te verbeteren.

Achter de schermen hebben we in 2022 hard gewerkt om onze eigen effectenadministratie te realiseren, waardoor we vanaf 14 januari zelf verantwoordelijk zijn voor het beheren van de beleggingen van onze klanten en het hele administratieproces rondom de beleggingsrekeningen. Je kan hierbij denken aan het aan- en verkopen van beleggingen en het openen van nieuwe rekeningen.

Dit geeft ons meer flexibiliteit en ook als klant profiteer jij hiervan. Het stelt ons in staat om vaker te handelen en stortingen eerder te beleggen dan voorheen. Wanneer je een beleggingsrekening opent, kunnen we deze sneller activeren en mocht je als klant besluiten geld op te nemen, dan staat dit sneller weer op je betaalrekening.

Daar blijft het natuurlijk niet bij volgend jaar. We blijven hard werken om ons product en onze dienstverlening te verbeteren, zodat we eind 2023 weer trots kunnen terugblikken op een succesvol jaar.

Tessa Ham
Tessa Ham

Content Creator

Alle blogs van Tessa Ham

Tessa is precies wat een Content Creator hoort te zijn: creatief, bedreven maar bovenal nieuwsgierig. Het liefst schrijft ze over hoe je het slimst met je geld om kan gaan, maar hoe taai het onderwerp ook is: ze zorgt ervoor dat je blijft lezen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het