Semmie nieuws

Semmie neemt Index Capital over

Door Thomas van der Lee op 16 oktober 2023 - leestijd: 2 min
Semmie neemt Index Capital over
Semmie nieuws

Na het nieuws van afgelopen april, waarin Semmie aankondigde om de Indexus Groep over te nemen, mogen we nu de tweede overname van het kalenderjaar aankondigen: ook vermogensbeheerder Index Capital – winnaar van 3 IEX Gouden Stieren – wordt overgenomen door Semmie.


Versterking van de marktpositie

Na de eerdere overname van Indexus Groep en met de voorgenomen overname van Index Capital, stijgt het beheerd vermogen van Semmie verder. Dankzij deze overname nadert Semmie de grens van één miljard euro aan beheerd vermogen.

Oprichter en CEO Sem van Berkel Jr. kijkt dan ook vol vertrouwen vooruit: “Door middel van deze strategische overname versterken we onze positie in de markt verder. De overname van Index Capital markeert onze tweede acquisitie van het kalenderjaar, en dankzij deze stap kan een nog groter aantal klanten profiteren van ons digitale beleggingsplatform. Bovendien stelt de schaalvergroting ons in staat om zeer concurrerende tarieven aan te blijven bieden, zonder concessies te doen aan de uitzonderlijke service die we leveren. Met de ontwikkeling van ons eigen platform en onze jarenlange expertise in vermogensbeheer zijn we klaar voor de toekomst. ”


Semmie en Index Capital bundelen hun krachten

De klanten van Index Capital krijgen later dit jaar toegang tot het Semmie platform en gaan ook profiteren van lage kosten. De beleggingsexperts van Index Capital verhuizen mee en houden daarmee het persoonlijke contact met hun klanten in stand. Ook Hans Dubbeldam, medeoprichter van Index Capital, kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst: “We delen het geloof dat de toekomst van vermogensbeheer online ligt, maar dat de klant wel een vertrouwd gezicht verwacht. Daarin hebben beide partijen elkaar gevonden.”


“We delen het geloof dat de toekomst van vermogensbeheer online ligt, maar dat de klant wel een vertrouwd gezicht verwacht. Daarin hebben beide partijen elkaar gevonden.”

– Hans Dubbeldam, medeoprichter Index Capital


Wat merk je als klant van Semmie van deze ontwikkeling?

Als klant van Semmie mag je dezelfde kwaliteit dienstverlening verwachten van ons zoals je nu gewend bent. We blijven ons – zoals altijd – inzetten voor goede prestaties van onze portefeuilles, staan 7 dagen per week voor je klaar en werken dagelijks aan de uitbreiding en verdere optimalisatie van onze dienstverlening. Als we daar dan ook aanpassingen in doorvoeren, zullen we het je natuurlijk laten weten.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het