Semmie nieuws

Semmie nu ook beschikbaar in Dark Mode

Door Esther de Korte op 11 september 2023 - leestijd: 4 min
Semmie nu ook beschikbaar in Dark Mode
Semmie nieuws

Goed nieuws voor beleggers die hun ogen graag wat extra rust gunnen: Semmie is nu, naast het standaard lichte thema, ook beschikbaar in een donker thema. Met de introductie van deze Dark Mode vervullen we de wens van veel van onze klanten. Voor sommigen is het niet meer dan een kwestie van smaak, maar veel anderen zien het als een flinke verbetering qua gebruikerservaring. Dark Mode is namelijk bewezen rustiger voor de ogen én het is nog energiezuiniger ook.


De voordelen van Dark Mode

Dark Mode is een instelling op computers, telefoons en in apps waarmee de achtergrond van het scherm donkerder wordt gemaakt. Dit kan helpen om het scherm minder fel te maken, wat prettiger is voor de ogen, vooral in omgevingen met weinig licht. Wie ’s avonds voor het slapengaan nog even zijn of haar rendement wilt inzien, kan dit nu doen in een donkere modus zonder dat het scherm te fel wordt.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het aankomt op het kiezen van instellingen. We geven dan ook graag verschillende opties, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een lijstweergave van je rekeningen. Een terugkerend verzoek van onze klanten was om Dark Mode aan te bieden. Semmie’s Art Director Vincent Hielckert vindt de vraag naar deze optie zeer begrijpelijk: “Dark Mode is een stuk rustiger voor mensen die gevoelig zijn voor fel licht, daarnaast is Dark Mode energiezuiniger waardoor de batterij van je telefoon langer meegaat. Mits je natuurlijk je volledige telefoon in de donkere modus zet. Maar niet iedereen vindt Dark Mode fijner. Daarom hebben we ook besloten dat mensen kunnen blijven kiezen tussen de lichte en donkere weergave.”


Dark Mode


Zo zet je Dark Mode aan

Zowel in de App als in de online omgeving is Dark Mode beschikbaar. Het kan zelfs zijn dat je al gebruikt van Dark Mode. Dat komt omdat automatisch de systeeminstellingen worden gevolgd. Staan je systeeminstellingen op donkere weergave? Dan zal deze keuze automatisch worden gevolgd. Dat komt omdat we hebben ingesteld dat automatisch de instellingen van je thema volgen.

Dark Mode stel je eenvoudig als standaard in via je account-instellingen door bij de voorkeuren voor Weergave te kiezen. Kies bij ‘Weergave’ Donker als je standaard gebruik wilt maken van dit nieuwe thema. Het is natuurlijk ook mogelijk om terug te switchen naar de standaard lichte modus of om je systeeminstellingen te volgen.


Appicon


Kies je eigen app icoon

Ook als het op ons app-icoon aankomt, willen we gebruikers van onze app graag de keuze bieden. De ene persoon vindt het huidige icoon duidelijk en gemakkelijk te vinden, terwijl de ander liever een lichter icoon ziet. Daarom hebben we de mogelijkheid toegevoegd om je eigen app-icoon te kiezen. Naast het huidige icoon kun je kiezen voor ons beeldmerk in zwart en ons beeldmerk in wit. Je wijzigt je keuze door achtereenvolgens naar 'Account', 'Weergave' en 'App-icon' te gaan. vindt deze iconen in je gebruikersinstellingen onder 'App-icon' in het gedeelte 'Weergave'.

Esther de Korte
Esther de Korte

Brand Manager

Alle blogs van Esther de Korte

Esther is bij Semmie dé persoon die het merk laat leven. Met een aanstekelijk enthousiasme heeft ze als missie om ervoor te zorgen dat iedereen Semmie gaat kennen. Daarvoor klimt ze bij tijd en wijle ook zelf in de pen.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het