Semmie nieuws

Semmie ontvangt het maximale aantal van vijf sterren van Finner.nl

Door Thomas van der Lee op 21 juli 2023 - leestijd: 3 min
Semmie ontvangt het maximale aantal van vijf sterren van Finner.nl
Semmie nieuws

We delen graag het nieuws dat Finner, een onafhankelijk vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers, Semmie heeft beoordeeld met de maximale score van vijf sterren.

Deze erkenning bevestigt ons voortdurende streven naar transparantie, betrouwbaarheid en lage kosten.


Beoordeling van Finner

Finner.nl fungeert als een bron van objectief advies voor beleggers die op zoek zijn naar financiële diensten, waaronder vermogensbeheer. Het bedrijf beoordeelt partijen op vier categorieën: organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid.

Op deze gebieden worden vermogensbeheerders getoetst aan 80 objectieve criteria, zoals de aanwezigheid van vergunningen, de kostenstructuur en onafhankelijkheid. Semmie wordt beloond voor volledige transparantie omtrent kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid. De beoordeling is naast grondig onderzoek van Finner gebaseerd op klantenfeedback.

Voor CEO en oprichter van Semmie, Sem van Berkel, bevestigt deze beoordeling dat we op de juiste weg zijn: "Deze score erkent de inzet en toewijding van ons team in het leveren van hoogwaardige kwaliteit en service. We zijn trots en dankbaar dat ons streven naar kwaliteit wordt bevestigd door een externe partij."


“We zijn trots en dankbaar dat ons streven naar kwaliteit wordt bevestigd door een externe partij.”

~ Sem van Berkel Jr, CEO en founder Semmie


Kostenbeleid goed beoordeeld

Een van de aspecten waarop Semmie hoog scoort, is ons kostenbeleid. Onze gerekende kosten liggen onder het sectorgemiddelde en volgens Finner zijn we volledig transparant over de kosten. Als belegger weet je dus precies waar je aan toe bent. Naast het kostenbeleid streven we ook naar transparantie op andere gebieden. Ons beleggingsbeleid is bijvoorbeeld goed inzichtelijk, zodat klanten begrijpen waarin we namens hen beleggen en welke strategieën we volgen.

Daarnaast hebben we een duidelijk duurzaamheidsbeleid dat ons in staat stelt om verantwoord te beleggen met oog voor milieu, maatschappij en goed bestuur. We begrijpen dat steeds meer klanten belang hechten aan duurzaam beleggen en daarom laten we graag zien hoe we duurzaamheid integreren in ons beleggingsbeleid.

Al sinds de oprichting van Semmie staan transparantie, betrouwbaarheid en lage kosten bij ons hoog in het vaandel. We zijn blij dat deze inspanning al meerdere jaren opgemerkt wordt door Finner. Natuurlijk blijven we ons ook in de toekomst inzetten op deze gebieden. Voor ons is dit niet meer dan logisch; wat betreft Semmie zijn vermogensbeheerders dit aan hun klanten verplicht.


De volledige review vind je op de Semmie vermogensbeheer pagina op Finner.nl.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het