Semmie nieuws

Vanaf vandaag beschikbaar: Semmie Pensioen

25 oktober 2021
Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee
Vanaf vandaag beschikbaar: Semmie Pensioen
Semmie nieuws

Slim extra pensioen opbouwen én profiteren van belastingvoordelen? Dat kan nu bij Semmie. Want vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om een lijfrenterekening te openen!

Je opent een lijfrenterekening gemakkelijk in de app of via mijn.semmie.nl. Log in, kies ervoor om een nieuwe rekening te openen en selecteer bij het type rekening ‘Lijfrente’. Open je vóór 1 december een lijfrenterekening en maak je gebruik van de Pensioen Booster, dan beleg je zelfs het eerste jaar zonder beheerfee!


Profiteren van diverse belastingvoordelen

Door een lijfrenterekening te openen bouw je fiscaal vriendelijk extra pensioen op: je profiteert namelijk van belastingvoordelen.

Je betaalt geen belasting over het geld dat je stort op je lijfrenterekening, het wordt dan ook niet opgeteld bij je vermogen in box 3 en je betaalt er geen vermogensrendementsheffing over. Na je pensioenleeftijd laat je het totale bedrag uitkeren. Hierover betaal je wel belasting, maar dan tegen het lagere AOW-tarief.

Hier staat wel tegenover dat je opgebouwde vermogen ‘vast’ staat tot het moment dat je ervoor kiest om met pensioen te gaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat je tussentijds het bedrag opneemt. Op deze manier kom je niet in de verleiding om je pensioenpotje aan iets anders te besteden dan waar het voor bedoeld is. Wil je je inleg tussentijds opnemen, dan betaal je in vele gevallen een ‘boete’, uitzonderingen daargelaten.


Open simpel en snel een rekening<br>


Is een lijfrenterekening iets voor jou?

Het openen van een lijfrenterekening kan verstandig zijn als je in het verleden geen of te weinig pensioen hebt opgebouwd. Er zijn verschillende situaties waardoor je te weinig pensioen opbouwt, bijvoorbeeld:

  • Als je zzp’er of zelfstandig ondernemer bent;
  • Wanneer je een aantal jaar niet hebt gewerkt;
  • Als je parttime werkt;
  • Wanneer je een tijd in het buitenland hebt gewoond of gewerkt;
  • Indien je veel van werk bent veranderd en daardoor veel verschillende werkgevers met verschillende pensioenregelingen hebt gehad.


Mocht een van bovenstaande punten op jouw persoonlijke situatie van toepassing zijn, dan is er een grote kans dat je een pensioengat hebt. Een lijfrenterekening openen is dan ook voor jou interessant.


Hoeveel je mag inleggen hangt af van je jaarruimte en reserveringsruimte

Met een lijfrenterekening leg je maandelijks of jaarlijks (tot aan je gewenste pensioenleeftijd) een bedrag in. Wij beleggen vervolgens je inleg in onze duurzame en goed gespreide modelportefeuille. Omdat er sprake is van belastingvoordelen kun je niet ongelimiteerd in leggen. Hoeveel je wel mag inleggen hangt af van hoeveel jaarruimte je hebt: je jaarruimte is het bedrag dat je jaarlijks van de overheid mag gebruiken om extra pensioen op te bouwen.

De jaarruimte is voor iedereen verschillend. Het hangt namelijk af van hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd in een jaar en hoeveel je nog mag opbouwen.


De overheid stimuleert Nederlanders om een goed pensioen op te bouwen. Daarom kun je naast de jaarruimte ook gebruik maken van de reserveringsruimte. De reserveringsruimte is de optelsom van de niet gebruikte jaarruimte van de afgelopen 7 kalenderjaren. Op deze pagina lees je hoe je jouw reserveringsruimte kunt berekenen.


Open nu een lijfrenterekening en beleg het eerste jaar zonder beheerfee

Twijfel niet te lang met het openen van een lijfrenterekening. Want vanaf 25 oktober tot en met 30 november kun je bij het openen van een lijfrenterekening gebruik maken van de Pensioen Booster. Activeer je die nadat je een rekening hebt geopend? Dan beleg je het eerste jaar zonder beheerfee. Het enige dat we er voor terugvragen is jouw mening. Na de opening van een lijfrenterekening stellen we je in de daaropvolgende maand dan ook een aantal vragen.


Claim je Pensioen Booster

Open een lijfrenterekening en claim vóór 1 december je Booster door onderstaande QR-code te scannen met je Semmie app.

De Pensioen Booster is geldig vanaf het moment dat je account is geactiveerd. Op deze actie zijn actievoorwaarden van toepassing. Klik hier om deze door te lezen.


Alles rustig en overzichtelijk teruglezen?

Nadenken over je (financiële) toekomst is belangrijk, en daarbij wil je geen overhaaste beslissingen nemen. Daarom vinden we het belangrijk dat je je van tevoren goed inleest. Om ervoor te zorgen dat jij alle informatie tot je beschikking hebt die je nodig hebt om een keuze te maken hebben wij meerdere bronnen van informatie voor je beschikbaar gemaakt:

  • Meer weten over Semmie Pensioen en wat een lijfrenterekening is? Bezoek dan de speciale Semmie Pensioen pagina op onze website.
  • Heb je vragen? Neem een kijkje in de veelgestelde vragen sectie. Staat je vraag er niet tussen dan kan je ons altijd een berichtje sturen via de chat
  • Ga je aan de slag met het openen van een rekening? Download dan onze Quick guide. Daar staat alle informatie in die je nodig hebt om te beginnen.

Ook interessant voor jou?

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het

Risicoloos beleggen bestaat niet. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Start nu met Semmie

Meer dan 15.000 beleggers gingen je voor. Open online je beleggingsrekening en start al vanaf €500 met duurzaam beleggen. Zet jij een automatische incasso aan? Dan zijn de eerste 3 maanden gratis. Een Semmie rekening is altijd kosteloos opzegbaar.

Open een rekening Download brochure
Start met beleggen bij Semmie