Semmie nieuws

Semmie heeft de volgende stap in de verbetering van haar dienstverlening gezet

Door Thomas van der Lee op 14 december 2022 - leestijd: 2 min
Semmie heeft de volgende stap in de verbetering van haar dienstverlening gezet
Semmie nieuws

Bij Semmie werken we voortdurend aan het verbeteren van onze dienstverlening. Want alleen zo kunnen we onze klanten een zo goed mogelijke klantbeleving bieden. We hebben hier nu de volgende stap in gezet.

We zijn nu zelf verantwoordelijk voor het bewaren van de beleggingen van onze klanten en het complete administratieproces rondom de beleggingsrekeningen. Denk hierbij aan het rechtstreeks aan- en verkopen van beleggingen, het openen van nieuwe rekeningen en het opsturen van belangrijke informatie. Met deze ontwikkeling hebben we ook afscheid genomen van de huidige samenwerking met BinckBank (Saxo Bank).


Een stap vooruit

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap voorwaarts richting onze onafhankelijkheid. We bieden namelijk een zelfontwikkeld digitaal beleggingsplatform aan en met deze stap zijn we nog zelfstandiger geworden dan dat we al waren.

We zijn namelijk niet meer afhankelijk van een andere partij voor het verwerken van administratieve taken, die automatiseren we nu intern. Op deze manier kunnen we ons platform verder ontwikkelen en nog beter inspelen op de wensen van onze klanten, want een goede dienstverlening vraagt continue verbetering. Maar dit is niet alleen voor ons een stap voorwaarts, deze stap levert de klanten van Semmie de volgende voordelen op:


1. We beleggen sneller

We handelen nu iedere werkdag. Hierdoor worden stortingen sneller belegd. Mocht er besloten worden om geld op te nemen, dan staat dit ook sneller op de tegenrekening.


2. Rekeningen worden sneller geopend

Wil je een rekening openen of een extra rekening toevoegen, dan wordt deze sneller geopend en geactiveerd. De wachttijd is verminderd van circa één week naar één werkdag.


3. Belangrijke informatie wordt sneller gedeeld

Dankzij deze stap kunnen we ook belangrijke informatie betreffende beleggingsrekeningen sneller delen. Denk hierbij aan een uitdraai van de beleggingen voor een hypotheekaanvraag of het delen van de jaaroverzichten voor het doen van de jaarlijkse belastingaangifte.


Structuurwijziging

Om ervoor te zorgen dat de beleggingen en het geld van onze klanten beschermd zijn nu Semmie zelf verantwoordelijk is voor het bewaren van de beleggingen, werken we met een Stichting. Deze Stichting heet Stichting Bewaarinstelling Semmie en wordt gebruikt voor het bewaren van het geld en de beleggingen van onze klanten.

Met de Stichting zorgen we ervoor dat wanneer Semmie failliet mocht gaan, de beleggingen en het geld van onze klanten altijd buiten de boedel van Semmie vallen. De Stichting Bewaarinstelling Semmie bewaart het geld en de beleggingen op aparte rekeningen bij een bank en hoort bij Semmie, maar staat (juridisch gezien) wel los van Semmie.


Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten over deze stap en welke implicaties dit heeft, dan kun je ons Support Center bezoeken. Daar gaan we hier dieper op in. Heb je geen antwoord gekregen op je vraag? Stuur ons dan eens een berichtje via de chat, we zijn namelijk 7 dagen per week van 08:00 tot 22:00 uur online om al je vragen te beantwoorden.

Thomas van der Lee
Thomas van der Lee

Content Director

Alle blogs van Thomas van der Lee

Thomas verdiept zich graag in ingewikkelde beleggingsmaterie. Door zijn creativiteit kan hij een verhaal altijd op de Semmie-manier overbrengen op de lezer: helder, toegankelijk en to-the-point.

S

Beleggen met Semmie

Wij beleggen voor jou. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het