Beleggen

Staat je geld veilig bij Semmie?

14 juni 2019
Bas Arts
Bas Arts

Vermogens-en relatiebeheer

Alle blogs van Bas Arts
Beleggen

Het is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen als je je geld laat beleggen: Staat mijn geld veilig bij Semmie? Het korte antwoord is: ja! We leggen je uit hoe dit zit.

Als je een rekening bij Semmie opent, dan open je direct een rekening bij BinckBank op je eigen naam. Je maakt geld dus nooit over naar Semmie, maar altijd naar een rekening die op jouw naam staat. Qua veiligheid van je geld moet je onderscheid maken tussen de beleggingen en het cashgeld dat op je rekening staat.


Wet op het giraal effectenverkeer (Wge)

We beginnen met je beleggingen. Alle beleggingen vallen onder de Wet op het giraal effectenverkeer (Wge). De Wge schrijft voor dat beleggingen nooit op naam van BinckBank of Semmie mogen staan. Ze staan dus altijd op jouw naam en zijn van jou. Dus: mocht BinckBank of Semmie failliet gaan, dan vallen jouw beleggingen buiten de boedel van BinckBank of Semmie.

Daarnaast vallen de beleggingen ook nog onder het beleggerscompensatiestelsel. Dit is een extra bescherming van je beleggingen tot €20.000 per persoon. Maar omdat de beleggingen ook al gescheiden staan van BinckBank en Semmie, is dit eigenlijk een beetje dubbelop. Dus zie het maar als een extra vangnet!


Depositogarantiestelsel

Naast je beleggingen, is ook het cashgeld dat op je rekening staat veilig bij Semmie. Dit valt namelijk onder het Depositogarantiestelsel. Dit is een bescherming tot €100.000 in cash. Bij Semmie staat er altijd rond de 2% cash op je rekening, dus €100.000 garantie moet meer dan genoeg zijn.


Maak je geen zorgen!

Kortom: je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw beleggingen bij Semmie. Jouw geld en je beleggingen zijn op verschillende manieren beschermd. Het geld op je rekening is te allen tijde van jou en staat op jouw naam. Heb je hier toch nog vragen over? Stel die dan via de chat!

Beleggen met Semmie

Semmie maakt beleggen makkelijk

Wij regelen het beleggingsgebeuren voor je. Met helder inzicht in onze beleggingskeuzes, één duidelijke fee en eerlijk rendement.

Hoe werkt het?

Ook interessant voor jou?

Bears, bulls en de beurs
College van Drs. Landman
Bears, bulls en de beurs
Wijze raad is duur
College van Drs. Landman
Wijze raad is duur

Start nu met beleggen

Je opent in 5 minuten online een rekening. Semmie is dagelijks opzegbaar dus je zit nergens aan vast.

Basic

Vanaf €50

Alles om professioneel te beleggen


  • Duurzame beleggingsportefeuille
  • 0,7% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Automatische rebalancing
  • Dividend herinvestering
  • Dagelijks bereikbaar tot 22.00
Nu starten
Meer informatie
Premium

€25.000+

Nog meer service voor minder fee


  • Alle Basic features
  • 0,5% fee per jaar (+0,24% fondskosten)
  • Eigen contactpersoon
Nu starten
Meer informatie
Risicoloos beleggen bestaat niet.
Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Getoonde rendementen in het beeldmateriaal zijn fictief.

© Semmie 2019. Kamer van Koophandel nummer 30226925. Wij zijn te vinden op Generaal Vetterstraat 75C, 1059 BT, Amsterdam.